Cross nie chce odpalać na zimnym
• Strona 1 z 1
Cross nie chce odpalać na zimnym
Cześć
Teraz jak zrobiło się chłodniej to cross 2T na zimnym nie chce odpalać muszę się z nim pomęczyć jakieś 10 min i dopiero wtedy a jak jest na ciepły to odpala na kopa.
Jaka jest to przyczyna?
P.S.
Jak coś to gaz jak odpalę pracuje równo i nie gaśnie.
Teraz jak zrobiło się chłodniej to cross 2T na zimnym nie chce odpalać muszę się z nim pomęczyć jakieś 10 min i dopiero wtedy a jak jest na ciepły to odpala na kopa.
Jaka jest to przyczyna?
P.S.
Jak coś to gaz jak odpalę pracuje równo i nie gaśnie.
- Snappy
- Świeżak
Re: Cross nie chce odpalać na zimnym
jest zimniej to potrzeba wiekszej dawki paliwa na rozruch, podejrzerwam ze problem jest z regulacją gaźnika lub problemem z nim, np jakis niedrozny układ ssania
z innego postu - skoro masz uszkodzony zawór membranowy to tez moze sie to przyczynić do trudniejszego rozruchu, oczywiscie moze byc tez tak ze silnik nie ma kompresji i wymaga remontu
z innego postu - skoro masz uszkodzony zawór membranowy to tez moze sie to przyczynić do trudniejszego rozruchu, oczywiscie moze byc tez tak ze silnik nie ma kompresji i wymaga remontu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Dzięki nastepnym razem jak bede mial odpalac to poczekam troche jak odkręce kranik i ssanie. Ogólnie to motor mam od nie dawna bo mam na nim 8mth a czy do remontu to nie wiem bo jak kupywałem to sprzedający mówił że rok temu był remont generalny a poźniej nie jeździł zbyt dużo ale na zime na pewno bede go rozręcał to zobacze jak wygląda stan silnika gaźnika itp.
- Snappy
- Świeżak
Miałeś racje z tym że musi nabrać więcej paliwa odpalił na kopa.
Dzięki!!
Dzięki!!

- Snappy
- Świeżak
• Strona 1 z 1