Zawór membranowy
• Strona 1 z 1
Zawór membranowy
Cześć mam pytanie czy nieuszkodzony zawór membranowy V-Force 3 zwiększa zużycie paliwa?
I tak z ciekawości po co trzeba spuszczać płyn z chłodnicy jeśli chcę np. wymienić tłok?
Z góry dzięki za odpowiedzi
I tak z ciekawości po co trzeba spuszczać płyn z chłodnicy jeśli chcę np. wymienić tłok?
Z góry dzięki za odpowiedzi
- Snappy
- Świeżak
Re: Zawór membranowy
ciezko powiedziec o zuzyciu, bo to zalezy czy listki beda bardziej sztywne czy mniej, nie stosuje sie tego w celu zmian spalania, tylko po to żeby furka inaczej jeździła. róznica w zuzyciu paliwa bedzie niewielka, wiec pomijalna.
spuszcza sie bo po podnesieciu cylindra rozszczelnia sie kanały łączące kartery z cylindrem ( najczesniej tak jest to rozwiązane ) wiec jak nie spuscisz płynu to zalejesz wszystko nim
( sam sie spusci)
spuszcza sie bo po podnesieciu cylindra rozszczelnia sie kanały łączące kartery z cylindrem ( najczesniej tak jest to rozwiązane ) wiec jak nie spuscisz płynu to zalejesz wszystko nim

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Snappy napisał(a):I tak z ciekawości po co trzeba spuszczać płyn z chłodnicy jeśli chcę np. wymienić tłok?
Jak juz zauwazono - bez tego zalejesz sobie rzeczy, ktorych zdecydowanie nie chcesz zalać

Potrzebujesz zabiegów wykonanych przez eksperta? Wejdź na https://www.trojmiasto.pl/Laryngolog-dr-D-Tretiakow-o56307.html (otwórz link)
-
Berlinek85 - Świeżak
Ok dzięki za odpowiedzi
- Snappy
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości