Zobacz wątek - Brak zapłonu - Honda Transalp XL600V

Brak zapłonu - Honda Transalp XL600V

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, leff, henio12323, rosa, cycu_rsko

Brak zapłonu - Honda Transalp XL600V

Postprzez masteravi » 22/6/2019, 19:40

Serdecznie witam wszystkich forumowiczów. Mimo przeszukania całych internetów nie znalazłem odpowiedzi na przypadłość mojej Hondy. A zatem do rzeczy:
Problem: Po przekręceniu kluczyka brak reakcji - nie świeci się żadna kontrolka, brak reakci rozrusznika.
Co zostało sprawdzone:
1. Wszystkie bezpieczniki OK.
2. Prąd dochodzi do stacyjki.
3. Akumulator OK 12.4V
4.. Po wciśnięciu guzika rozrusznika czasami lekko podświetlają się kontrolki oleju oraz neutral.

Moje obstawienia są takie, że być może jakoś nie do końca prąd przechodzi przez stacyjkę - pytanie jak to sprawdzić? A może to coś zupełnie innego?
Trampek wcześniej nie dawał oznak niesprawności - po prostu od tak pewnego razu po przekręceniu kluczyka nie było reakcji.
https://photos.app.goo.gl/FRZbYPQwWXNCvKp29
Na początku było 12.4V - po około godzinie na przekreconej stacyjce gdzieś uciekło trochę mocy.

https://photos.app.goo.gl/kedZjxVJFGA7Toxr8
Tak wygląda moduł startera.
masteravi
Świeżak
 
Posty: 1
Dołączył(a): 22/6/2019, 19:12


Re: Brak zapłonu - Honda Transalp XL600V

Postprzez henio12323 » 23/6/2019, 10:04

wyglada jakby gdzies nie było masy - posprwadzaj połączenia
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 25957
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości




na gr