Brak ciśnienia w układzie hamulcowym
• Strona 1 z 1
Brak ciśnienia w układzie hamulcowym
Witam mam Yamaha YZF r125 ostatnio wymieniałem klocki hamulcowe i muszę odpowietrzyć układ hamulcowy i mam problem z odpowietrzeniem bo nie łapie ciśnienia sprawdzałem pompę i jest sprawna ale jak odkręcę wąż od zacisku i zaciskam palcem i pompuje to nie ma ciśnienia i mam pytanie czy ktoś kiedyś tak miał
- Matitracer
- Świeżak
Re: Brak ciśnienia w układzie hamulcowym
kazdy kto miał zapowietrzony układ tak miał
to normalne
przepompuj wiecej płynu, albo zastosuj inne metody, czasem jest trudno to zrobic, mozna np nabic płynu strzykawką od odpowietrznika na zacisku do pompy, mozna uzyc podcisnienia, moze warto sciągnąć jakies elementy np zacisk i inaczej go puscic żeby grawitacyjnie sie łatwiej odpowietrzało - wszystko zalezy od samego poprowadzenia i konstrukcji elementów ale na pewno jest to do zrobienia

przepompuj wiecej płynu, albo zastosuj inne metody, czasem jest trudno to zrobic, mozna np nabic płynu strzykawką od odpowietrznika na zacisku do pompy, mozna uzyc podcisnienia, moze warto sciągnąć jakies elementy np zacisk i inaczej go puscic żeby grawitacyjnie sie łatwiej odpowietrzało - wszystko zalezy od samego poprowadzenia i konstrukcji elementów ale na pewno jest to do zrobienia
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości