KTM Duke 125 2012 Przerywanie
• Strona 1 z 1
KTM Duke 125 2012 Przerywanie
Witam wszystkich forumowiczów.
Mam problem z moim dukiem, otóż na zimnym silniku motocykl przerywa tak bardzo, że nie da się na nim jechać. gdy dodaje gazu na full (na zimnym silniku) obrotomierz staje na około 4tys. i wacha sie o 0,5tys.
na rozgrzanym silniku jest lepiej, bo na obroty wkręca się "powiedzmy" normalnie. Zauważyłem też że na rozgrzanym silniku kiedy dodam około 25% gazu i trzymam, obroty wzrastają aż do odciny, a przy lekkim dodaniu gazu raczej nie powinno tak być... poza tym prędkość maksymalna tego bzyka wynosi aktualnie około 90km/h i 100 z górki "z wiatrem"
a powinien iść spokojnie 110 na prostej... z tego tytułu wymieniłem cały silnik i przepustnice. Myślałem po prostu, że mam zajeżdżoną sztukę... oczywiście po wymianie tych podzespołów, czyli połowy motocykla, dalej występuje dokładnie ten sam problem... byłem na komputerze i pokazywał 2 błedy ale wydaje mi się że to po wymianie silnika. była to sonda lampda i czujnik tlenu w przepustnicy, ale obie te rzeczy musiałem odpiąć przy zmianie silnika.
Moje podejrzenia kierujÄ… siÄ™ teraz w stronÄ™ pompy paliwa lub cewki.
Z góry dziękuję za jakiekolwiek próby pomocy
Mam problem z moim dukiem, otóż na zimnym silniku motocykl przerywa tak bardzo, że nie da się na nim jechać. gdy dodaje gazu na full (na zimnym silniku) obrotomierz staje na około 4tys. i wacha sie o 0,5tys.
na rozgrzanym silniku jest lepiej, bo na obroty wkręca się "powiedzmy" normalnie. Zauważyłem też że na rozgrzanym silniku kiedy dodam około 25% gazu i trzymam, obroty wzrastają aż do odciny, a przy lekkim dodaniu gazu raczej nie powinno tak być... poza tym prędkość maksymalna tego bzyka wynosi aktualnie około 90km/h i 100 z górki "z wiatrem"

Moje podejrzenia kierujÄ… siÄ™ teraz w stronÄ™ pompy paliwa lub cewki.
Z góry dziękuję za jakiekolwiek próby pomocy

- SebSKY
- Świeżak
Re: KTM Duke 125 2012 Przerywanie
Zgłoś się do mechanika może? https://ditopony.pl/opony-ciezarowe.php (otwórz link)
- Tekoya
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości