Nadmiar oleju i silnik stanÄ…Å‚? Thundercat
• Strona 1 z 1
Nadmiar oleju i silnik stanÄ…Å‚? Thundercat
Cześć, ostatnio spotkał mnie dziwny problem. Posiadam yamahe thundercat i po wymianie oleju potanowiłem się trochę przejechac. Moto najpierw sobie pochodziło na wolnych obrotach na podwórku i było wszystko ok. Gdy wyjechałem po około 1km poszedł siwy dym z tłumika, odebrało moc a gdy się zatrzymałem motocykl zgasł. Z wężykam który odprowadza nadmiar oleju wyleciało go całkiem sporo i teraz nie odpala. Co się mogło stać i czy to może być wina zbyt dużej ilości oleju? Teraz gdy próbowałem odpalić motocykl nic nie kręci, słychać tylko "takie pyknięcie" i nic więcej ;/
- KarolS
- Świeżak
Re: Nadmiar oleju i silnik stanÄ…Å‚? Thundercat
Jeżeli aku naładowane to wszystko wskazuje na to że się zatarł.
- krzysiekli1989
- Świeżak
Re: Nadmiar oleju i silnik stanÄ…Å‚? Thundercat
czy za duzo oleju to sprawdź raczej to nie ty problem, bardziej to brzmi na to że zaczeło dmuchac cisnieniem w dół silnika - i to spowodowało wywalenie oleju, a przy okazji sie cos zatarło, bardzo trudno na ta chwile poweidziec co sie stało, japonska maszyna wiec tu raczej problemu bym sie spodziewał w uzytkowaniu/serwisowaniu, moze gdzies sie zawór wypiał, raczej pierscien tłokowy sam z siebie by nie pekł... ale ciekawe jaka była historia motocykla
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości