Ładowanie akumulatora AGM w sypialni vs zdrowie
• Strona 1 z 1
Ładowanie akumulatora AGM w sypialni vs zdrowie
Na rozwiązanie pierwszego problemu wpadłem z prędkości błyskawicy, acz nad drugim zastanawiam się
Zazwyczaj przez zimę akumulator motocyklowy AGM zabieram do pokoju, umieszczając wysoko na szafie aby dzieci nie miały dostępu, i podtrzymuje non-stop za pomocą Optimate 2, jaki umiejscawiam dwie półki niżej.
Potrzebuję potwierdzenia, iż obecne akumulatory nie wydzielają szkodliwych oparów, i nie zagrażają zdrowiu znajdujących się w pomieszczeniu osób. Pokój przez zimę ma zamknięte okna. Akumulator po zakupie zalewałem elektrolitem
Zazwyczaj przez zimę akumulator motocyklowy AGM zabieram do pokoju, umieszczając wysoko na szafie aby dzieci nie miały dostępu, i podtrzymuje non-stop za pomocą Optimate 2, jaki umiejscawiam dwie półki niżej.
Potrzebuję potwierdzenia, iż obecne akumulatory nie wydzielają szkodliwych oparów, i nie zagrażają zdrowiu znajdujących się w pomieszczeniu osób. Pokój przez zimę ma zamknięte okna. Akumulator po zakupie zalewałem elektrolitem
- Tom_F4
- Świeżak
Re: Ładowanie akumulatora AGM w sypialni vs zdrowie
w jakims bardzo niewielkim stopniu beda sie wydzielały opary kwasu - mysle ze nie szkodliwe w zaden sposób w takim stęzeniu w powietrzu bo to sa na prawde ilosci nikłe
natomiast podczas ładowania wytwarza sie wodór - ten z kolei nie jest niebezpieczny dla zdrowia człowieka, wiec najgorsze zagrożenie to ewentalnie zalanie kwasem itp itd
natomiast podczas ładowania wytwarza sie wodór - ten z kolei nie jest niebezpieczny dla zdrowia człowieka, wiec najgorsze zagrożenie to ewentalnie zalanie kwasem itp itd

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Dzięki za szczegółową odpowiedź
Ewentualne obawy potwierdziły się. Tj. aku jest zabezpieczone przed upadkiem poprzez umieszczenie kabla ładowania w szczelinie półki. Można pociągnąć i jedyna ryzyko, to uszkodzenie kabla. Natomiast domownicy zostali przestrzeżeni by nie łazić z ogniem w łapie
Ewentualne obawy potwierdziły się. Tj. aku jest zabezpieczone przed upadkiem poprzez umieszczenie kabla ładowania w szczelinie półki. Można pociągnąć i jedyna ryzyko, to uszkodzenie kabla. Natomiast domownicy zostali przestrzeżeni by nie łazić z ogniem w łapie
- Tom_F4
- Świeżak
Akumulatory VRLA w technologii AGM to hermetycznie szczelne konstrukcje i nie dochodzi tam ani do parowania wody z elektrolitu, ani do wydzielania wodoru.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa