Problem ze zbiornikiem wyrównawczym
• Strona 1 z 1
Problem ze zbiornikiem wyrównawczym
Witam,
Przerabiam Kawasaki GPX600R (ZX600C) na street'a. Podczas tego napotkałem problem ze zbiornikiem wyrównawczym płynu chłodniczego i w związku z nim mam kilka pytań.
Mianowicie zbiornik był zamocowany do stelaża licznika, który demontuję.
1. Czy zbiornik musi być umieszczony powyżej chłodnicy? Mogę bez konsekwencji przenieść go np. pod siedzenie i zmienić długość przewodów?
2. Wiem, że na forum jest wielu właścicieli przerobionych motocykli, jak Wy uporaliście się z tym problemem?
Dziękuję z góry za informacje
(otwórz link)
Przerabiam Kawasaki GPX600R (ZX600C) na street'a. Podczas tego napotkałem problem ze zbiornikiem wyrównawczym płynu chłodniczego i w związku z nim mam kilka pytań.
Mianowicie zbiornik był zamocowany do stelaża licznika, który demontuję.
1. Czy zbiornik musi być umieszczony powyżej chłodnicy? Mogę bez konsekwencji przenieść go np. pod siedzenie i zmienić długość przewodów?
2. Wiem, że na forum jest wielu właścicieli przerobionych motocykli, jak Wy uporaliście się z tym problemem?
Dziękuję z góry za informacje

- dropal
- Świeżak
Re: Problem ze zbiornikiem wyrównawczym
zbiorniczek moze byc w dowolnym miejscu tak jak i praktycznie dowolna moze byc długosc przewodów - ALE wazne jest żeby króciec zasilający chłodnice był u dołu i miał dostep do całej zawartosci zbiorniczka - nie wiem jak w tym motocyklu ale zwykle albo jest króciec na dole zbiorniczka albo w korku jest węzyk który sięga dna - przy zmianie pozycji nadal musi byc ze płyn moze byc zasysany praktycznie z najnizszego punktu - jak to zachowasz to bedzie ok - a nawet mozna zmienic zbiorniczek na inny np mniejszy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Re: Problem ze zbiornikiem wyrównawczym
Czyli pozostaje dokupić przewody i szukać nowego miejsca
Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam 

- dropal
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości