pomocy! zx9 wyrzuca płyn
• Strona 2 z 2 • 1, 2
bardzo podobne objawy. grzeje sie bardziej bo jak płyn wywaliło to nie ma co chłodzić silnika. uważaj żeby go nie przegrzać. zalej układ na zimno do oporu i odpowietrz pompe, jak sytuacja sie powtórzy to nie zostanie Ci nic innego jak wymienić uszczelke. no chyba że czujnik wentylatora włącza się dużo za późno w co wątpię. chyba jest to samo co u mnie,dmucha gdzieś przez uszczelkę w układ chłodzenia. 

- piotrekkawa
- Świeżak
ja mam podobny problem. mam zx6r 97r i taki problem.
kiedy jadę wskazówka cieczy chłodzącej jest na 1/4 podziałki i jest ok.
lecz kiedy stanę w korku. podchodzi do 3/4 i dopiero włączy sie wentylator, jednak problem w tym ze czasami zanim sie włączy to motocykl chyba jest trochę za mocno juz nagrzany i gaśnie na wolnych obrotach (na luzie) po czym ciężko go odpalić jak jest taki gorący. tak jak by za późno wsie włączał wentylator. ma ktos informacje kiedy powinien sie włączyć wentylator? w zx6r ? plyn nie ucieka i nie jest za malo. proszę o pomoc. dodam ze wczasie jazdy nigdy wskazówka nie przekracza polowy podziałki
kiedy jadę wskazówka cieczy chłodzącej jest na 1/4 podziałki i jest ok.
lecz kiedy stanę w korku. podchodzi do 3/4 i dopiero włączy sie wentylator, jednak problem w tym ze czasami zanim sie włączy to motocykl chyba jest trochę za mocno juz nagrzany i gaśnie na wolnych obrotach (na luzie) po czym ciężko go odpalić jak jest taki gorący. tak jak by za późno wsie włączał wentylator. ma ktos informacje kiedy powinien sie włączyć wentylator? w zx6r ? plyn nie ucieka i nie jest za malo. proszę o pomoc. dodam ze wczasie jazdy nigdy wskazówka nie przekracza polowy podziałki
-
wszok - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości