docieranie 2T i mieszanka
• Strona 1 z 1
docieranie 2T i mieszanka
mam pytanko, czy jeśli mam silnik 50 cm3 2T i nie muszę mieszać paliwa z olejem bo on ma 2 zbiorniki i sam to robi to podczas docierania muszę dolać oleju do paliwa? (mogę zrobić do bezpośrednio do baku czy zlać trochę zupy wymieszać z olejem i wlać? bo bak jest pełen), czy też wystarczy że przejade te powiedzmy 500km spokojnie i bez gazowania (jak jest chłodno to rozumiem że moge trochę depnąć od czasu do czasu?)
z góry dzięki za pomoc to pierwszy motor i się nie orientuje za bardzo
z góry dzięki za pomoc to pierwszy motor i się nie orientuje za bardzo
- wujekbaniu
- Świeżak
do baku o pojemności 5L -> 5000 cm3 dodałem 50cm3 oleju pobranego pipeta ze zbiornika z olejem w 10 porcjach (pipeta była na 5cm3) i silnik GAŚNIE, NIE ODPALA
- wujekbaniu
- Świeżak
mam już stary wąż od prysznica :d jutro spuszczę połowę zupy z baku i pojadę na stacje wlać nowej bo mam cały bak pełen
- wujekbaniu
- Świeżak
Panowe nie ma znaczenia czy do 5 l wahy dasz 50 ml oleju - on ma jechać to 2t!!! JA osobiście odłaczyłem dozownik bo to szrot - jak sie zapcha to masz remont silnika - zatarty będzie, mam to właśnie. Zrób sam. Na pełen bak zaleca sie wlać 2-3 zakratki na czas docierania więcej, bedzie dymił ale bedzie jechał (mój kolega jawą 50ccm jeździł na paliwie z olejem w stosunku 20:1 ;P i jechała tylko dymiła niesamowicie a tam idzie jak w dzisiejszych 2t 1:50) Więc nie kombiunuj jak nie chce jechać zajrzyj - ustaw gaźnik bo ci zalewa na bank ale olej nic do tego nie ma możesz jeździc na paliwie z olejem 1:1 siły mieć nie bedzie, chmura dymu za tobą ale będzie jechał i palił - łaski nie robi
- Jogus1222
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 18 gości