nie zapla? pyka przekaźnik!
• Strona 1 z 1
nie zapla? pyka przekaźnik!
Mam problem ze swojÄ… Suzuki GSXR 600 K6 !
A mianowicie gdy przekręcam kluczyk słychać jak pompa podaje paliwo a gdy naciskam starter słychać tylko pojedyńcze głośne pyknięcie przekaźnika(przekaźnik ten znajduje się pod siedzeniem do któego dochodzi kabel od akumulatora + i -) rozrusznik nie kręci!
Akumulator jest naładowany!
Co to może być?
A mianowicie gdy przekręcam kluczyk słychać jak pompa podaje paliwo a gdy naciskam starter słychać tylko pojedyńcze głośne pyknięcie przekaźnika(przekaźnik ten znajduje się pod siedzeniem do któego dochodzi kabel od akumulatora + i -) rozrusznik nie kręci!
Akumulator jest naładowany!
Co to może być?
GSXR 600K5anniversary a obecnie Suzuki GSXR K6
-
Simeone - Świeżak
witam...
z tego co piszesz wyglada na to jak by prad nie dochodzil do rozrusznika wiec albo gdzies jakis kabel sie poluzowal ... (np automat) lub tez moze sam przekaznik nie dzila dobrze , zawiszone lub sie skonczyly szczotki w rozruszniku (lub jego uszkodzenie....) bys musial pokolei postrawdzac najlepiej wyjmij rozruch i sie nim pobaw na krotko pozdrawiam i powodzenia..
z tego co piszesz wyglada na to jak by prad nie dochodzil do rozrusznika wiec albo gdzies jakis kabel sie poluzowal ... (np automat) lub tez moze sam przekaznik nie dzila dobrze , zawiszone lub sie skonczyly szczotki w rozruszniku (lub jego uszkodzenie....) bys musial pokolei postrawdzac najlepiej wyjmij rozruch i sie nim pobaw na krotko pozdrawiam i powodzenia..
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
-
pioterjawa - Świeżak
sprawdziłem bezpieczniki-wszystkie są OK!
musze wyjmować rozrusznik???? może to coś z elektryką?
dwa tygodnie wstecz moto odpalił i wszystko było Ok- nie wierze zeby cośmogło poważnego się stac?
PZDR
musze wyjmować rozrusznik???? może to coś z elektryką?
dwa tygodnie wstecz moto odpalił i wszystko było Ok- nie wierze zeby cośmogło poważnego się stac?
PZDR
-
Simeone - Świeżak
Nie wyjmuj rozrusznika, bo najprawdopodobniej jest sprawny, natomiast przeczysc klemy akumulatora, nasmaruj wazelina techniczna i je dokladnie dokrec.
Jak to nie pomoze to musisz albo wymienic przekaznik, albo probowac go naprawic ( co nie jest bardzo skomplikowane ).
Adam M.
Jak to nie pomoze to musisz albo wymienic przekaznik, albo probowac go naprawic ( co nie jest bardzo skomplikowane ).
Adam M.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
Dzięki za rady!
Mieliście racje! kabel który idzie od tego przekaźnika , który pyka nie był podpięty- jest to "chyba" kabel masy z tym że nie wiem gdzie go podpiąć! nie widze nigdzie możliwości!
Końcówka jest z kapturkiem, w ktorej byla nakrętka więc pewnie gdzies powinna wystawać sruba do której mozna by ten kabel przykręcić!
Może ktoś ma takie Suzuki i wie? a Jak nie to czy do ramy go przykręcić?
POZDRO
Mieliście racje! kabel który idzie od tego przekaźnika , który pyka nie był podpięty- jest to "chyba" kabel masy z tym że nie wiem gdzie go podpiąć! nie widze nigdzie możliwości!
Końcówka jest z kapturkiem, w ktorej byla nakrętka więc pewnie gdzies powinna wystawać sruba do której mozna by ten kabel przykręcić!
Może ktoś ma takie Suzuki i wie? a Jak nie to czy do ramy go przykręcić?
POZDRO
-
Simeone - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości