MOto na tor
• Strona 1 z 1
MOto na tor
Witam
Mam pytanie z tego co wiem to ktm np.125 to czesto trzeba robic remąty jak jeździ sie na toże czy to jest prawda???A jeżeli tak to czy istnieje motor który jest przystosowany do jazdy po torze a nie trzeba go za czesto remątowac???
Z góry dziękuje
Pozdrawiam
Na czerwono zaznaczone błędy, którymi próbujesz nas odmóżdżać... - Beavis
Mam pytanie z tego co wiem to ktm np.125 to czesto trzeba robic remąty jak jeździ sie na toże czy to jest prawda???A jeżeli tak to czy istnieje motor który jest przystosowany do jazdy po torze a nie trzeba go za czesto remątowac???
Z góry dziękuje
Pozdrawiam
Na czerwono zaznaczone błędy, którymi próbujesz nas odmóżdżać... - Beavis
-
woj2900 - Świeżak
Nie istnieje. Chyba że wjedziesz na tor dualsportem typu Yamaha DT. W wyczynowych maszynach to normalne że jak są wyżyłowane to trzeba o nie dbać i odpowiednio serwisować.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
To jest tak jak z Formułą 1, tam z dwulitrowych silników wyciągają po 600 KM ale co sezon mają nowy silnik, co wyścig nowe podzespoły ... Tak samo jest z crossami, z małej pojemności wyciągają dużą moc kosztem żywotności silnika.
Oczywiście możesz kupić kdx, odchudzić go trochę i już ... ale to niebędzie to samo co cross, będzie i tak cięższy, niebędzie się ta zbierał jak rasowy cross ...
motocross to raczej nie jest tani spotr ... także niemyśl, że wydasz 10 tys. na moto i niebędziesz w niego przez np. sezon ładować kasy ...
Oczywiście możesz kupić kdx, odchudzić go trochę i już ... ale to niebędzie to samo co cross, będzie i tak cięższy, niebędzie się ta zbierał jak rasowy cross ...
motocross to raczej nie jest tani spotr ... także niemyśl, że wydasz 10 tys. na moto i niebędziesz w niego przez np. sezon ładować kasy ...
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

-
bastus - Bywalec
Nie musisz robić remontów, wystarczy, że na czas będziesz wymieniał odpowiednie podzespoły, a o inne będziesz dbał, w sensie czyścił i pielęgnował. Wtedy ryzyko niezapowiedzianych remontów masz maksymalnie zminimalizowane.
Wszystko zależy od tego jak jeździsz, ile, kiedy etc. według mojego schematu myślowego w sezonie wymienisz ok:
- 2 tłoki
- korbowód
- klocki
- napęd
- opony
- filtr powietrza
To tak na moje oko... Oczywiście do tego dojdą wymiany oleju w skrzyni, oleju w zawiechu, płynu hamulcowego etc.
Ja liczę, że w 2000-3000zł sezonowo można się zmieścić.
Wszystko zależy od tego jak jeździsz, ile, kiedy etc. według mojego schematu myślowego w sezonie wymienisz ok:
- 2 tłoki
- korbowód
- klocki
- napęd
- opony
- filtr powietrza
To tak na moje oko... Oczywiście do tego dojdą wymiany oleju w skrzyni, oleju w zawiechu, płynu hamulcowego etc.
Ja liczę, że w 2000-3000zł sezonowo można się zmieścić.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
2000-3000 zł !!! ja patrzyłem wszystkie części na allegro to razem wyszło 970 zł (tłok, korbowód, filtr powietrza, klocki, napęd, uszczelki)
sprzedam :

-
bastus - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości