Zobacz wÄ…tek - Kymco zing 125 czy jakas mniejsza 50/80ka - na 1szy motor?
NAS Analytics TAG

Kymco zing 125 czy jakas mniejsza 50/80ka - na 1szy motor?

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Kymco zing 125 czy jakas mniejsza 50/80ka - na 1szy motor?

Postprzez qmis » 31/8/2006, 18:54

Witam!

Od jakiegos czasu chodzi mi po glowie marzenie kupna motoru, czoperka. Dopiero jednak ostatnio dowiedzialem sie o mozliwosci przebicia 80ki czy 125ki na motorower i braku koniecznosci prawka. Chcialbym sie jednak wiecej dowiedziec. Zdaje sobie sprawe ze to pytanie wlasciwie o 1szy motor,od tego jest osobny temat...ale mi chodzi o konkretne marki.

A teraz, pozwolcie, pytania!

1) Rozmawialem wczoraj ze znajomym motocyklista, choc siedzacym w scigaczach. Jak mu powiedzialem ze mysle o Kymco sklal mnie nieziemsko. Twierdzil ze chinszczyzny sie nie kupuje, zwlaszcza jesli chodzi o czopery, bo jest diabelnie wadliwa i sie sypie co chwila. Chcialbym o tym wiecej uslyszec, jakie macie zdanie o Kymco zing 125?

2) Jesli nie Kymco zing 125, to jaka marka z 125tek? Jestem niestety dosc ograniczony finansowo bo motor sam bede sobie fundowal a nadal sie ucze, wiec w gre wchodzi cos, co moglbym predzej czy pozniej dostac na jakichs ofertach za ok 2000... +/-

3) Ow znajomy doradzal Aprilie Red Rose 50 albo 80 albo Gilera 50. Co mozecie powiedziec o tych markach? Jak wygladaja finansowo w porownaniu z moim wymarzonym kymco? I jak jakosciowo w porownaniu z nim?

4) Widzialem dzis na ebay'u stosunkowo tanie motory, chocby Kymco 125 za 400 euro (http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... otohosting) .
Ceny wydaja sie tam duzo atrakcyjniejsze. Jednak czy sa jakies inne problemy organizacyjne/finansowe przy takim sprowadzaniu z niemiec? Slyszalem gdzies bowiem ze z Niemiec przesylaja od razu do Polski dokumenty maszyny, wiec trzeba zapomniec o przebiciu na motorower. Prawda to?

5) I ostatnie: Jakie sa konsekwencje takiego przebicia na motorower i jak to wyglada w praktyce? Co o tym sadzicie? Sa roznice w takim procederze przy 80 i 125kach?

Z gory dziekuje za pomoc. Prosil bym o wypowiedz kilka osob - bym mial odniesienie z kilku perspektyw.
qmis
Świeżak

Postprzez HANS » 31/8/2006, 19:04

Ja proponuję Hondę rebel 125 Suzuki maraudera 125 albo Yamachę Virago 125 ale będziesz musiał "troszkę" dozbierać do tej sumki którą posiadasz :D. A kolega ma rację z chinskich żeczy to dobre są tylko podkoszulki :D :D :D !! Pozdro
>Patol< ;)
HANS
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez qmis » 31/8/2006, 23:52

Jak ja nie znosze slyszec rzeczy ktorych nie chce :-P

A czy owe motory da sie przebic tak jak Kymco na motorower?

I prosilbym znawcow o odpowiedzi takze na inne pytania, jak i na to :-)

Pozdrawiam.
qmis
Świeżak

Postprzez qmis » 2/9/2006, 19:05

No...Pomoze ktos jeszcze?
qmis
Świeżak

Postprzez cosmoss@poczta.onet.pl » 14/9/2006, 20:22

Po pierwsze primo Kymco nie jest chińszczyzną tylko tajwan,po drugie primo ja mam 125 i fakt,nie jest to szczyt marzeń,ale właśnie pierwszy po latach bezruchu..dla przypomnienia...wiadomo po jednym dwóch sezonach pójdzie dalej...ale dla początkującego,czemu nie,koszt zakupu niewielki,części od Hondy (kiedyś były na licencji Hondy)....
cosmoss@poczta.onet.pl
Świeżak

Postprzez dosiek77 » 15/9/2006, 08:29

Ja miałem tajwanski skuter na licencji Hondy, pasek leciał co 1000 kilosów, a w serwisie to byłem na ty ze wszystkimi. Tragedia-nie kupować!
dosiek77
Bywalec

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê