ruszanie motocyklem
• Strona 1 z 2 • 1, 2
ruszanie motocyklem
witam
mam takie pytanie, ostatnio probowalem ruszyc aprilia rs125, odkrecilem gaz do 5tys obrotow, puscilem gaz i probowalem powoli puszczac sprzeglo, ale mi zgasl, prosze powiedzice co robie zle i jak byscie mogli dac jakas wskazowke jak najlepiej ruszac. A tak po za tym czy motorem moge ruszyc na pół sprzęgle tak jak w samochodzie? chodzi mi o to czy moge ruszyc bez dodawania gazu na pol sprzegle. z gpry dzieki za odpwoiedzi
i masz jeszcze jedno pytanko: http://youtube.com/watch?v=Z4a2cgi0IOY (otwórz link)
na tym filmiku koles jak startowal to podkrecil obroty do 2 tys, potem puscil gaz i popuszczal sprzeglo ?? czy jak ? prosze mi to wytlumaczyc, poniewaz ostatnio tak probowalem na tej aprilli, ze podkrecilem mu obroty, puscilem gaz i potem popuszczalem sprzeglo. moze ja to zle?? czy to powinno tak wygladac podkrecic obroty troche zmniejszyc gaz i na tym zmniejszonym gazie popuszczac sprzeglo ??. prosze was o wytluamczenie z gory dzieki
mam takie pytanie, ostatnio probowalem ruszyc aprilia rs125, odkrecilem gaz do 5tys obrotow, puscilem gaz i probowalem powoli puszczac sprzeglo, ale mi zgasl, prosze powiedzice co robie zle i jak byscie mogli dac jakas wskazowke jak najlepiej ruszac. A tak po za tym czy motorem moge ruszyc na pół sprzęgle tak jak w samochodzie? chodzi mi o to czy moge ruszyc bez dodawania gazu na pol sprzegle. z gpry dzieki za odpwoiedzi
i masz jeszcze jedno pytanko: http://youtube.com/watch?v=Z4a2cgi0IOY (otwórz link)
na tym filmiku koles jak startowal to podkrecil obroty do 2 tys, potem puscil gaz i popuszczal sprzeglo ?? czy jak ? prosze mi to wytlumaczyc, poniewaz ostatnio tak probowalem na tej aprilli, ze podkrecilem mu obroty, puscilem gaz i potem popuszczalem sprzeglo. moze ja to zle?? czy to powinno tak wygladac podkrecic obroty troche zmniejszyc gaz i na tym zmniejszonym gazie popuszczac sprzeglo ??. prosze was o wytluamczenie z gory dzieki
- Snoop15
- Świeżak
Najpierw kręcisz prawie do 3 tyś obrotów i nie puszczając gazu powoli puszczasz klamkę od sprzęgła. Nie patrz jak to robi koleś na hayce bo to inna bajka
Jak już wyczujesz sprzęt to próbuj ruszyć dodając gaz równocześnie z puszczeniem klamki sprzęgła.

Jak już wyczujesz sprzęt to próbuj ruszyć dodając gaz równocześnie z puszczeniem klamki sprzęgła.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
Nie puszczaj od razu sprzęgła do konca. Popóśc tyle, aż zacznie "brac" i wtedy póśc do konca.
-
Dominik_YZF - Bywalec
stary o ile dobrze pamietam to pytałes sie niedawno jak palić laczka, a dzis pytasz jak sie rusza motocyklem ?
-
turboponczek - MEGA TROLL
witam
A może powiesz nam ile masz lat ? Bo ruszać da sie nauczyć 7 latka w nie całe 5 min... Dlatego nie wiem w czym tkwi Twój problem i kto Ci dal rs jak powiedziałeś, że nie umiesz ruszać. Może Twoje opowieści trzeba wsadzić pomiędzy bajki.
A może powiesz nam ile masz lat ? Bo ruszać da sie nauczyć 7 latka w nie całe 5 min... Dlatego nie wiem w czym tkwi Twój problem i kto Ci dal rs jak powiedziałeś, że nie umiesz ruszać. Może Twoje opowieści trzeba wsadzić pomiędzy bajki.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
CeBeRek - a RS to aż taki wielki dwusuwowy potwór że nie nadaje się do nauki ruszania? Co innego gdyby dostał jakiegoś Fazerka albo YZ 250 do nauki 

Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
najlepiej pobaw sie samym sprzeglem.bez uzywania gazu, chodzi o to bys wiedzial kiedy zaczyna brac.jak zaczyna ruszac to znowu wciskasz klamke, i tak dalej.pozniej sprobuj polaczyc to z gazem .
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
a jak tam snup idzie ci palenie lakow?
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
witam
Mysle ze snoop zabil by sie na skuterze, wiec rs nie staje sie tylko wielkim dwusuwowym potworem, ktory nie nadaje sie do nauki ruszania, lecz staje sie przecinakiem , ktory robi wrazenie na snoopie jakby lecial czysta.
Mysle ze snoop zabil by sie na skuterze, wiec rs nie staje sie tylko wielkim dwusuwowym potworem, ktory nie nadaje sie do nauki ruszania, lecz staje sie przecinakiem , ktory robi wrazenie na snoopie jakby lecial czysta.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
tak, ale nie zadawalem ludziom banalnych pytan tylko sam staralem sie opanowac technike jazdy.
-
bolokolo - Bywalec
ja nigdy nie miałem potrzeby zadania takiego pytania "jak palić gume", przecież to jest jakby oczywiste. To kazdy wie, .. chyba ? Nie ma 1500 sposobów na palenie laczka. Na kazdym sprzecie pali sie tak samo... ehh
-
turboponczek - MEGA TROLL
xD nie masz czlowieku znajomych co by ci pokazali jak to wyglada??? popros kogos , ale jak sam sie nauczysz to dopiero bedziesz umial...nie kminie jednego...puszka potrafisz a to to samo!!! tak samo sie rusza
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
dla mnie jasne - gnojek nigdy na 2oo nie siedział... i fantazjuje że mu zgasł...
w kosmos by mu się urwała aprilka jakby wykręconej zrobił strzał ze sprzęgła.. przy 5K rpm ... na jedynce
...
mały oszustek
...
w kosmos by mu się urwała aprilka jakby wykręconej zrobił strzał ze sprzęgła.. przy 5K rpm ... na jedynce

mały oszustek

-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości