Zobacz wątek - Do dawnych posiadaczy GS500...
NAS Analytics TAG

Do dawnych posiadaczy GS500...

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Do dawnych posiadaczy GS500...

Postprzez Dokaz » 18/4/2008, 23:19

Witam witam :)

Ten topic kieruje do byłych posiadaczy Suzuki GS500set :)

Więc jestem "ownerem" tak owego pojazdu jednośladowego jak wiecie ;-) juz drugi sezon i pod koniec tego sezonika max na początku przyszłego pragne go zamienić na coś co pozwoli mi znów poczuć dreszczyk emocji jakie dawał GS w pierwszych dniach posiadania :)

Jak wiecie i pamiętacie GSy dają fantastyczną gibkość i zwinność w korku i mój następca ma być MINIMUM tak samo zwinny i gibki... a ponieważ spędzam 90% czasu w mieście w szczycie czyli cały czas jest walka w korku o każdy centymetr...

Jeździłem na r6 z08" i wcale ta moc nie jest przerażająca jak każdy opisywał wcześniej, ładny mocny lekki i niski.... to są jego plusy, cała reszta to już minusy dla mnie :/ więc ten motorek skreślam jako moją nową zabawkę.

Jeździłem także na Fazerze 600 z 08" (FZ6 98konny) i fantastycznie sie spisywał, gibki elastyczny no malinka... To jest mój kandydat "Primo"

Kandydat sekundo na którym niestety nie jeździłem a opieram sie tylko i wyłącznie na poczcie pantoflowej jest GSXR 600/750... Podobno jest fantastyczny w co uwierzę gdy się przejadę, a jakoś okazji do tego nie mam jak na razie :/

Trzeciego kandydata może wy mi doradzicie... czym jeździcie aktualnie i jak sie wam jeździ itp.... bo już raz sie opierałem na opinii scigacza.pl i jestem zadowolony, rozmyślam jedynie nad honda cbr600 f4i bo mi się podoba :) lecz nic na jej temat nie wiem bo jeszcze okazji poczytać nie miałem...

Prosił bym o wypowiedz jakieś obcykane osoby co do trwałości silników i skrzyni ścigaczy / szosowych motocykli... To jest dla mnie bardzo ważne gdyż chce kupić coś na wiele lat...
Dokaz
Świeżak

Postprzez MadboY » 19/4/2008, 00:43

byl dosc obszerny topic (mojego autorstwa) na ten sam temat. Tytul mial bodajze "co po GSie?" ale szukajka cos szwankuje.

Pierwsze pytanie, to czy dalej chcesz nakeda czy moze jednak sciga.. ja chcialem scigacza, bo mi sie jazda po torze spodobala. Szukalem Gixxera 750 k1, a kupilem 929... i zyje i powiem Ci, ze nie narzekam ;)
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu ;)
MadboY
VIP Ścigacz.pl

Postprzez melvin » 19/4/2008, 07:46

dokaz ma wersję z owiewkami a nie golasa :wink:
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez Dokaz » 19/4/2008, 09:49

melvin napisał(a):dokaz ma wersję z owiewkami a nie golasa :wink:

ano mam z owiewką i bez tej owiewki sobie życia nie wyobrażam... powyżek 150 to jakaś masakra takim "nejkedem" latać...

MadboY napisał(a):byl dosc obszerny topic (mojego autorstwa) na ten sam temat. Tytul mial bodajze "co po GSie?" ale szukajka cos szwankuje.

Pierwsze pytanie, to czy dalej chcesz nakeda czy moze jednak sciga.. ja chcialem scigacza, bo mi sie jazda po torze spodobala. Szukalem Gixxera 750 k1, a kupilem 929... i zyje i powiem Ci, ze nie narzekam ;)

Wole ściga :) w zeszłym tygodniu byłem na kursie moto szkoły suzuki i wreszcie się nauczyłem jeździć :) i też tor mi w głowie zabłysł :D
ale zdrowy rozsądek mówi mi weź fazera... bo tańszy bo mniej pali bo silnik dłużej pożyje a skrzynia nie padnie... i tu mam to pytanie jak jest z tą trwałością ścigaczy/miejskich... bo na pewno jakaś różnica jest ale nie wiem jak wielka :/

ps: MadBoy Jeśli to czarne na twojej fotce to 929 to widziałem cię 3 dniu temu na pradze :) stałeś grzecznie w korku(ostrobramska z stacją orlnen) a ja sobie śmignąłem w prawo :)

ps2: co do szukaj to w wyszukierace nie wyskakuje mi ten temat "co po gsie" ale coś koja że ze taki był.... ręcznie też go znaleźć nie mogę :/
Dokaz
Świeżak

Postprzez Inku » 19/4/2008, 10:32

A ja jestem obecnym posiadaczem Gjeesa, mogę tez odpowiedzieć ? :P

Dla mnie sprawa jest prosta i oczywista. Skoro 90% spędzasz w szczycie miasta to wg. szlifierka nie ma prawa bytu :? Nie wyobrażam sobie męczyć się w korku na ścigu.

Mam mniej więcej podobne plany do Ciebie :wink: W przyszłym sezonie, może będę zmieniał grata.

Ja celowałem głównie w Fazera. Do miasta nie widzę nic lepszego, łatwiej się manewruje niż GS. Pali podobnie, przy małych prędkościach GS trochę mniej za to przy większych, już GS więcej spali (mowa tu o FZ6) Mocy pod dostatkiem. Także szybkie przelotówki i turystyka też jest bezproblemowa. Myślałem też o FZS z racji tego, że to dużo tańsza i prostsza konstrukcja. Po przymiarce stwierdzam, że wycięcie w baku na nogi jest stanowczo za nisko. Chyba, że wersja po liftingu, do której nie miałem okazji się przypasować. Duży plus, można to ogmolować i małe koszty przy glebie w miejskiej dżungli z racji braku owiewek. Myślę, że po założeniu dobrych opon, na torze też możesz fajnie polatać.

Marzy mi się GSX-R 600K4 no ale kosztuje dużo więcej, utrzymanie dużo droższe. I jeżeli codziennie chcę dojeżdżać motocyklem no to niestety GSXR przy drogim utrzymaniu raczej nie będzie dobry przy codziennej eksploatacji. Ze względu na pozycję do miasta raczej też nie przypasi.

Jak nie bywasz często na torze to ja bym sobie sporta odpuścił
:roll: Myślę, że najlepszą opcją byłby sport jako drugi motocykl. Tylko kogo na to stać??

P.S. Tak na marginesie, jaki olej lejesz do GS na te miejskie korki? Chodzi mi o xxWyy. Ja mam 10W40 i zastanawiam się czy nie zmienić na 15W50. Tylko, że jeżdżę głównie na trasie i często w temp. poniżej 10C. Odpowiedź na priv, żeby nie robić off topa. Pozdrawiam
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.

Suzi GS500F
Inku
Bywalec

Postprzez MadboY » 19/4/2008, 11:33

melvin napisał(a):dokaz ma wersję z owiewkami a nie golasa :wink:

Tez mialem wersje z owiewkami (Five Stars), ale to nie zmienia faktu, ze jest to naked a nie scigacz ;)
Ten kawalek plastyku bardzo pomaga przy wiekszych szybkosciach. Ale specyfiki motocykla jak i pozycji na nim nie zmienia hehe

Dokaz - niestety, ale 3dni temu nie wypuszczalem sie na Prage takze to byl kto inny. Za to ja Ciebie chyba widzialem na akcji patrz w lusterka.. czy Twoj GS nie stal na srodku parkingu? Bo byl tam taki zolty z naklejkami scigacza i gosc dosc podobny do tego z Twojego avatara tyle ze dluzsze wlosy mial :)

edit:
Znalazlem ten temat
viewtopic.php?t=12009&postdays=0&postorder=asc&start=0
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu ;)
MadboY
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kris2k » 19/4/2008, 11:54

A ja sobie zadalem troche trudu i znalazlem:
viewtopic.php?t=12009&postdays=0&postorder=asc&start=0

MadboY mnie ubiegl z szukaniem tego temtu :)
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Ścigacz.pl

Postprzez icid » 19/4/2008, 19:21

icid
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kris2k » 19/4/2008, 19:54

GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Dokaz » 19/4/2008, 20:05

auć :D

wy se jaja robicie a ja na prawde nie wiem co mam kupić :/ dzięki bogu mam jeszcze kupę czasu do namysłu :)
Dokaz
Świeżak

Postprzez palgumeniedusze » 20/4/2008, 08:00

a to dobre dobre to:) a co do tematu to ja tez 80% na motocyklu spedzam w miescie(najpier na jajku teraz na zx) i to jest kwetia przyzwyczajenia do pozycji:)
habba babba!
palgumeniedusze
Stały bywalec

Postprzez icid » 20/4/2008, 08:50

Małego offtopa strzele :D JAk ci sie palgume zx-6 sprawuje, bo jak miałeś suzuki to w kawach ramy pękały, panewki sie zacierały itd :twisted: :twisted:
icid
VIP Ścigacz.pl

Postprzez palgumeniedusze » 20/4/2008, 08:55

bo pekaja! najczesciej w zx-9(od zlego uzytkowania)o panewkach nic nie mowilem sam to chyba nawet kiedys napisales! nigdy nie powiedzialem ze to zly motocykl :) u mnie silnik bajka(45 tys przebieg) rama ok to dlaczego mialem nie kupic;)?ogolnie jestem zadowolony bardzo fajnie sie prowadzi super oddawanie mocy:) polecam a tak w ogole to juz kiedys pisalem ze sie do zx przymierzam:) nie jestem wrogiem kawy :)
habba babba!
palgumeniedusze
Stały bywalec

Postprzez icid » 20/4/2008, 09:01

Zajedź jakieś foty w hydeparku :)
icid
VIP Ścigacz.pl

Powrót do Motocykle