PRAWKO - kurs
• Strona 1 z 1
PRAWKO - kurs
Jak teraz jest na kursach? Wybieram się,ale nie za bardzo mam czas chodzic na wykłady-mam kat.B od 15 lat. Czy można zaliczyć kurs bez chodzenia na niego?
- nicram
- Świeżak
nie musi teoretycznej czesci zaliczac... ja nie musialem, zalezy jak sie dogadasz, mi jeszcze oddali 200 za to ze nie chodzilem na teorie <miesiac wczesniej robilem kurs na kat.B wiec moze dlatego> ale wydaje mi sie ze to kwestia tego jak sie dogadasz.
a jeszcze trzeba dodac ze to co ucza na kursie nijak sie ma do egzaminu teoretycznego:P
a jeszcze trzeba dodac ze to co ucza na kursie nijak sie ma do egzaminu teoretycznego:P
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
U nas na kursie teoretycznym było 15 osób z kategorią B, a z tego z 10 miało ją chociaż po 6 lat, instruktor się śmiał, że w ciągu 10 minut przekona każdego z nich, że warto sobie to wszystko przypomnieć. I ci kolesie byli prawie na wszystkich zajęciach. Nie wiem czy trzeba koniecznie chodzić, ale mi się wydaje, że warto, tym bardziej, że są zmiany w przepisach, o których często się nie wie.
Plany siÄ™ zmieniajÄ…, teraz marzÄ™ o Crossie albo Enduro.
- Przemek
- Świeżak
zenada... kazdy instruktor zagnie Cie w 15 sekund... jak pryki czasem siedzÄ… w fachu po 30 lat to jak sie nie dziwic, non stop robiÄ… jakies kursy aktualizujace ich wiedze to sie dziwic? ja bym sie probowal dogadac i wszystko...
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman ma racje. ja bylem na kilku wykladach i nudzilem sie jak mops. pogadalem z gosciem i powiedzial ze lajtowo moge to olac. a teorie i tak bedziesz walkowal przerabiajac pytania na egzamin teoretyczny. szkoda czasu i zdrowia na wyklady
-
spazz - VIP Åšcigacz.pl
kurde, to ja mnie widze ze naciagneli :/ bo robilem od razu A+B zaliczylem jakies 8h teorii, na motorze wyjeździlem 8-9h a pieniadze skasowal normalnie, nic mi nie zwrócil :/ (pójde teraz do niego, niech mi da na te 10h motor na miasto
)

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
ja nie chodzilem na teorie, tzn bylem na 2 lekcjach (pierwsza pomoc i cos jeszcze) i na reszte nie chodzilem, bylem w LOKu (tam sprawdzali obecnosc) wiec przepisalem sie do prywaciarza i nie mialem zadnej teori. Testy na pamiec i tyle. Zycie najlepiej CiÄ™ nauczy "teorii w praktyce" 

-
sopel - Świeżak
ja to samo nawet godzin nie jeżdziłem
chyba raz byłem na placu i to swoim motorem... a jak zdawałem w wordzie w wawie to egzaminator po egzaminie wysiadł z samochodu i powiedział cytuję "takich motockilstów brakuje na naszych drogach, życzę powodzenia i dalszej takiej profesionalnej jazdy ..." he he he miałem powiedzieć że niech załuje że tej cbr 250 na koło nie postawiłem buahahhahaha
Jedna rada dla nowo zdających przynajmniej w wawie... jak ograniczenie jest do 50km/h to nie jechać 30 ani 40 .... tylko prawie 50km/h .... bo jak się jeżdzi zawolno to mogą bardziej oblać niż jak się przekroczy te 50.... ponieważ jak się jedzie 30km/h to koras powoli się robi itd.. kazy się wnerwia .... wiec pamietajcie prawie max dozwolony jechać !!!

Jedna rada dla nowo zdających przynajmniej w wawie... jak ograniczenie jest do 50km/h to nie jechać 30 ani 40 .... tylko prawie 50km/h .... bo jak się jeżdzi zawolno to mogą bardziej oblać niż jak się przekroczy te 50.... ponieważ jak się jedzie 30km/h to koras powoli się robi itd.. kazy się wnerwia .... wiec pamietajcie prawie max dozwolony jechać !!!
-
tomi291 - Świeżak
-
neveti napisał(a):Hej
Nie wiecie moze gdzie w sieci dostepne sa jakies materialy czysto praktyczne, filmy cokolwiek o jezdzie na motorze.
Cos takiego jest dobre dla poczatkujacych.
To i tak nic nie pomoze, myslisz ze jak sie naogladasz pormoli to zostaniesz po nich mistrzem w te klocki, z motongami jest tak samo, only praktyka... a nie teoria...
VOLVO FH12 Globtrotter
-
misiek_zx6r1 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość