Malaguti - Obrotomierz
• Strona 1 z 1
Malaguti - Obrotomierz
Witam!
Mam mały problem. Otóż posiadam Malaguti Drakon NKD 50 i cos chyba licznik źle mi wyświetla. Gdy przyduszę gaz na maxa to po głosie wyczuwam, kiedy trzeba zmienić bieg. Na wyświetlaczu pokazuje mi wtedy ok. 5000 RPM
. Licznik cyfrowy (te kreski) nigdy nie idzie do końca, tylko zawsze w połowie się zatrzymuje. Chyba miernik obrotów musi być zepsuty? Gdy mam 5000 RPM to nie chcę więcej dusić, bo po głosie silnika słychać już, że to są już wystarczająco wysokie obroty. Nie wiem czy może właśnie za słabo przyciskam gaz, czy może co innego...
PS: Jakby to coś pomogło to silnik ma Minarelli AM6, oraz ma licznik w MPH.
Mam mały problem. Otóż posiadam Malaguti Drakon NKD 50 i cos chyba licznik źle mi wyświetla. Gdy przyduszę gaz na maxa to po głosie wyczuwam, kiedy trzeba zmienić bieg. Na wyświetlaczu pokazuje mi wtedy ok. 5000 RPM

PS: Jakby to coś pomogło to silnik ma Minarelli AM6, oraz ma licznik w MPH.
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Bostorn napisał(a):hmm może ustawienie jest na mile??^_^ a jeśli nie to nie wiem jak to w cyfrowych jest może poprostu elektryka siada??
hahahaha...... dobre... przepraszam za spam... nie masz gwarancji na tego gutka?
-
kravec - Administrator
nigdy nie chcialbym miec elektronicznego wyswietlacza...
u siebie mam osobno predkosc i obrotom,a komputer na osobniku sobie siedzi 

Gilera Nexus 125 + Cylinder 210cc malossi + modul CDI digitronic malossi + multivar 2000 malossi + sprzeglo delta malossi = nie doscigniona 125 skut ;]
[: Jedyna taka :]
-
mastero33 - Bywalec
marcio napisał(a):a gazujesz tak ze az zaplon odcina?
Jak czuję, że już więcej wyje niż przyśpiesza to zmieniam bieg.
mastero33 napisał(a):nigdy nie chcialbym miec elektronicznego wyswietlacza... Sad u siebie mam osobno predkosc i obrotom,a komputer na osobniku sobie siedzi Smile
Kwestia przyzwyczajenia..
-
C-bool - Mieszkaniec forum
oczywiscie ze kwestia przyzwyczajenia,ale wole zwykly :] a tak jak mam u siebie ze moge vmax zobaczyc mi pasuje,bo anologowy zawsze pokaze lepiej niz licznikowy 

Gilera Nexus 125 + Cylinder 210cc malossi + modul CDI digitronic malossi + multivar 2000 malossi + sprzeglo delta malossi = nie doscigniona 125 skut ;]
-
mastero33 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości