Nadal problem z Derbi Vamos ;/
• Strona 1 z 1
Nadal problem z Derbi Vamos ;/
A wiec tak...dzisiaj rozlozylem caly silnik i okazalo sie ze tlok jest troche ulamany i na glowicy sa spore rysy, lecz glowice przetarlem papierem sciernym i wygladzilem. wyjechalem nim dzisiaj i myslalem ze bedzie juz dobrze lecz zgaslm mi po kilometrze ;/. w czym tkwi przyczyna?? nalezy wymienic glowice i tloki?? i jeszcze jedno..czy moze byc to wina modulu??
Yamaha yz 250
- radek1467
- Świeżak
no to po pierwsze czy cylinder jest aluminiowy tak zwany nicasil?? czy nadal jeździłes na tym ułamanym tłoku?? czy pierscienie były całe??
jesli tłok krzywy połamany do wymiany
jeśli pierscienie popękane czy cos do wymiany
jeśli nicasil i są rysy również cylek do wymiany
chociaz tak dokladnie nie wiem czy cos zdziała ten papier i czy wogle mozna cos takiego zrobic co ty zrobiles??
jesli tłok krzywy połamany do wymiany
jeśli pierscienie popękane czy cos do wymiany
jeśli nicasil i są rysy również cylek do wymiany
chociaz tak dokladnie nie wiem czy cos zdziała ten papier i czy wogle mozna cos takiego zrobic co ty zrobiles??
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Jak mozna jezdzic na ulamanym cylindrze??przeciez wtedy to komprecha spada i moto tak muli ze szok..
Gilera Nexus 125 + Cylinder 210cc malossi + modul CDI digitronic malossi + multivar 2000 malossi + sprzeglo delta malossi = nie doscigniona 125 skut ;]
[: Jedyna taka :]
[: Jedyna taka :]
-
mastero33 - Bywalec
no wiec tlok byl pekniety na dole i ta ulamana czesc porysowala a raczej zrobila wglebienia w cylindrze i mial przedmuchy ;/ ale troche to wyrownalem papierem sciernym. upatrzylem na allegro zestaw naprawczy tylko chce miec pewnosc ze nie wydam pieniedzy na marne... bo jeszcze sie zastanawiam czy to nie jest modul ;/
Yamaha yz 250
- radek1467
- Świeżak
nowy zestaw cylka z tłokiem powinien zalatwic sprawe po co kombinowac jak kon poid gorke takie cos sie bierze z ostrego katowania cos ty z nim robił!!!!
za 360?80? masz nowy komplet
lool jakie tanie 70tka kosztuje tyle co moja 50:/ nicasill :/ tyle ze moj cieczak
http://sklep.mieloch.pl/index.php?cPath ... a395e0bcfd
zwykla 50 180 jaka tanizna:/
za 360?80? masz nowy komplet
lool jakie tanie 70tka kosztuje tyle co moja 50:/ nicasill :/ tyle ze moj cieczak
http://sklep.mieloch.pl/index.php?cPath ... a395e0bcfd
zwykla 50 180 jaka tanizna:/
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 4 gości