Zobacz wątek - RATUNKU !!! TĘPY MECHANIK?? HONDA NS-1 NS1 NS 1 pomocy
NAS Analytics TAG

RATUNKU !!! TĘPY MECHANIK?? HONDA NS-1 NS1 NS 1 pomocy

i inne małe pojemności
_________

RATUNKU !!! TĘPY MECHANIK?? HONDA NS-1 NS1 NS 1 pomocy

Postprzez Suraw » 14/4/2008, 21:56

Siema mam problem, otóż zaprowadziłem zepsóty motor do mechanika, mechanik powiedział ze mam dziure w tłoku,najpierw czekałem koło miesiąca az przyjdzie nowy tlok... tlok niestety nie przyszedł,a mechanik ,,naprawił tłok" nie mam pojęcia jak to zrobił, mówił cos ze mala dziureczka była i zaniósł do kogos ten tlok i on to zrobił, wyszlifował itp... cytuje ,, na tym tloku on jeszcze pojezdzi" zadowolony-- bo zabardzo na mechanice sie nie znam ,odebrałem motor.(mechanik wziął 300 zł za to + wymiana samych klocków hamulcowych) dojechałem do domu i motoru nie wyciagnełem juz, na drugi dzien wyjechałem i cisne ns1 obroty spokojnie do 12 tys dochodzą, po 3 minutach obroty dochodzą do 8 tys i dalej nie chcą, strzela z rury powietrze... po 5 minutach motor dochodzi do 5 tys obrotów i znowu dalej nie chce,zatyka sie strzela z rury... nie ma frajdy z jazdy... 5 tys obrotów.... pojechałem zdenerwowany do mechanika, przeczyscił mi gaznik... to samo... wymienił swiece to samo (za kazdym razem swieca jest mokra,ale odpala motor) , kazałem mu przeczyscic rure wydechową... nic nie pomogło. kazał wymienic swiece na ta którą jezdziłem jesienią i było ok(zimą zmieniłem swiece na pierwszą lepszą ngk jaka byla na cpn). wymieniłem i nic tak samo strzela z rury.... mechanik powiedział zebym kupił swiece katalogową do ns1,taka jaka jest w oryginale... zastanawiam sie czy to pomoze?? czy w tym jest problem??

:( :( :( :(

Dodatkowo ,,mechanik" wykrył u mnie ,ze przednia zebatka sie rusza i w kazdym momencie moze sie skruszyc i wtedy mam gwarantowany wypadek... nie wiem czy przednia zebatka rusza sie we wszystkich motorach czy to jest akurat prawda mechanika... (Oczywiscie chodzi mi o ruszanie sie na boki zębatki,a nie ruszanie sie pod łancuchem)...

JESLI KTOKOLWIEK MA JAKIS POMYSŁ co moze byc popsóte, LUB MIAŁ TAKI SAM PROBLEM TO NIECH ODPISZE.... CZEKAM NA ODPOWIEDZ...

POZDRAWIAM I Z GÓRY DZIEKUJE
:( :(
Suraw
Świeżak

Postprzez Movi » 14/4/2008, 22:16

Kolego nie mam pomysłu co może być zepsute.. ale mam jeden pomysł.. zaprowadz to do jakiegoś porządnego fachowca.. najlepiej autoryzowanego serwisu(zapłacisz owszem dużo, ale masz pewność)

Pozdrawiam
Movi
Moderator

Postprzez mastero33 » 15/4/2008, 08:19

przeciez jak on ci zrobil cos zle to niech robi na nowo,ma zaplacic za wszystko sam,a ty ani grosza nie dsz,bo jak jest tlok zepsuty,pekniety czy cos to nie da sie tego naprawic!bo czesci musza byc idealnie gladkie rowne zeby zpalanie przebiegalo sprawnie!!!!!!
Gilera Nexus 125 + Cylinder 210cc malossi + modul CDI digitronic malossi + multivar 2000 malossi + sprzeglo delta malossi = nie doscigniona 125 skut ;]

[: Jedyna taka :]
mastero33
Bywalec

Postprzez Movi » 15/4/2008, 15:09

Mastero jakby mi koleś odwalał taką fuszere, to nie wiem czy bym chciał tam znowu zostawić moto..
Movi
Moderator

Postprzez Fenek16 » 15/4/2008, 15:57

Poczekaj na ten tłok nowy, pierscionki i szlif zrób...

Po sprawie bedzie...
CBR 600 F3
Fenek16
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Duriv » 15/4/2008, 16:12

Moja rada -

Kup nowy tłok, najlepiej vertex'a, pierscienie,

i...
ZNAJDŹ NOWEGO MECHANIKA !!!
Czarny 300cc 2T.
Duriv
Bywalec

Postprzez Bostorn » 15/4/2008, 17:19

hmm ejsli nie ma mocy moze byc spowodowane ze moze cos z powietrzem nie tak?? sprawdzales filtr?? a moze to poprostu jednak wina tłoka jak z kompresją?? dobrze pompuje czy nedznie?? sprawdz to a jesli zebatka przednia lekko na boki lata przod tyl to norma.. i najlepiej zmien mechanika
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Bostorn
Moderator

Postprzez VPawelekV » 15/4/2008, 18:21

Ale fuche odwalił, pewnie Ci tłok zaspawał i tyle. kup nowy tłok....
VPawelekV
Świeżak

Postprzez kasztelan190 » 2/8/2008, 19:06

VPawelekV napisał(a):. kup nowy tłok....

Eh witam was drodzy forumowicze .
Z tym nowym tlokiem to wam powiem ze jest najwiekszy problem . Mam rowniez honde ns 1 i od pcozatku wakacji stoi , problem- tlok nie wytwarza odpoiwiedniej kompresji by byl w stanie zapalic a tym bardziej juz jezdzic . Probowalem dostac owy tlok do tej hondy nad wymiar juz niemal wszedzie i nie ma ... poprostu nie ma tego tloka albo ja nie potrafie szukac . Dwa razy zamowilem tlok do hondy ns 1 z dwoch salonow hondy i za kazdym razem przyslali mi do 50 ccm a bylo podawane ze maja przyslac do ns 1 o wymiarach na drugi szliw czyli srednica x>0.51mm . Panowie w dwuch salonach niestety nie uporali sie z tym problemem i kazali mi zadzownic do glownego importera z warszawy a ten tak samo tyle wiedzial co panowie w salonach . Krotko mowiac padaka ... Tez bym pojezdzil bo kupilem motor w maju na sezon letni zeby gdzies posmigac a tu nic . wlozylem juz w ten motor 1.7 tys zlotych i nic . Mozna sie zalamac . Glowny problem to brak tloka przynajmniej tak mowi moj obecny mechanik . Swiece wymienilem , filtr powietrza przemylem , akumulator naladowalem a motor nie zyje . Nie wiem co moze byc problemem jesli to nie tłok . Prosze dzielcie sie ze mna swoimi pomytslalmi . Najbardziej interesuje mnie skad mozna dostac tlok ktory bedzie pasowal do cylindra tej hondy . Jeszcze chcialem sie zapytac skoro juz tutaj jestem , czy cy;linder od hondy nsr 125 bedzie pasowal do silnika hondy ns 1?
Prosze o odpowiedzi i z gory dziekuje

POZDRAWIAM
Honda ns 1
kasztelan190
Świeżak

Postprzez konrad1422 » 2/8/2008, 19:58

Cylinder od hondy nsr 125 nie będzie pasować na 100%
handel motocyklami
konrad1422
Świeżak

Postprzez 2pac » 2/8/2008, 20:16

a moze uzywany tlok?? lepiej miec uzywany niz moto ma stac. moze tu zapytaj:

http://www.allegro.pl/item408740477_wsz ... ampa_.html
2pac
Świeżak

Postprzez konrad1422 » 2/8/2008, 20:37

zamiast tyle $ co w niego włożyłeś trzeba było lepiej kupić używany silnik w bdb stanie tylko teraz już za późno bo się nie opłaca. Faktem jest to że ciężko jest dostać nowy tłok do ns1
Zmierz średnice cylindra po szlifie i poszukaj tutaj może coś znajdziesz :)
http://www.agmot.pl/sklep.php?k=32&cz=5
handel motocyklami
konrad1422
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm