[Skutery Peugeot] Peugeot Speedfight 50 LC/AC
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
masz LC, bo skrót LC to jest Liquid Cool (dobrze napisałem?) czyli chłodzony cieczą. Twój kolega ma moze 2sów, one więcej palą ale tteoretycznie są mocniejsze. Ty masz 4sów i tyle.<br><hr>EclipseFanKomentatorzy napisał(a):Kurde ja nie wiem glubie sie ze wszystkim ! Mam speeda 2 i nie wiem czy jest Ac czy Lc . jest chlodzony ciecza. Jego v max wynosi 75 km /h a moj kolega ma speeda chlodzonego powietrzem i v max jest 85 + a mowia ze chl pow jest wojniejszy . Nie wiem czy mam AC czy LC prosze o pomoc Dziekuje!<br><hr>huero<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
również posiadam ten skuter.. ma on swoje wady.. odkąd go kupiłem ciągle się psuł.. małych usterek raczej nie ma bardziej powazne.. rocznik 2005 na początku jeździł tak +80km/h starsznie głośny ,ale sam uwazam to za zalete:) niestety przy niskiej temperaturze ciężko odpala.. spala 4,7-5,5l/100km mniej sie nie da na pełnym gazie raz zjadł 7l. wygodny 10/10 czasami rwie pasek napędowy, często kopke trzeba wymieniac tzn mniejwiecej co 2 lata czyli jakies 11tys km na dłuższe trasy tzn 80km naprawde dobrze sie nim jedzie lecz AC jak sie przegrzeje to przynajmniej 30 minut stoi bo zmula.. części do niego mają znacznie wyższą cenę niz do innych marek. Ostatnio poszło mi sprzęgło i jeździ obecnie max do 30km/h ale da sie jeździć szukam własnie nowego ,albo sie na auto przesiąde.. plastiki ma bardzo wytrzymałe ,choc ostatnio pod sklepem ktoś mi je połamał.. i pozszywał zszyfkami.. karygodnosc jak na ten skuter.. szczerze powiedziawszy polecam go bo naprawde jak gdzieś trzeba zajechac to w porównaniu do innych skuterów nie wymięka tak szybko, oczywiscie jak sie zepsuje to raz a porządnie.. olej w nim castrol R2 starcza litr na okolo 1000km jazda na nim to przyjemnosc , a naprawde duzym plusem jest krótki zakres manetki nie trzeba nadwyręzać tak nadgarstka.. oczywiście nie grozi mandat za zapomnienie włączenia świateł bo wyłączenie ich jest niemalze niemozliwe bez otworzenia przodu skutera, zapalaja się odrazu przy odpaleniu go.. skuter wage ma wporządku nie za lekki nie za ciężki.. niestety najwiekszymi wadami ejst to ze sie psuje.. ale jest prawie nie do zajechania w trasie.. najwięcej nim zrobilem 200km w ciągu dnia i musze przyznac ze naprawde komfortowo sie jeździ.. w dodatku niektóre egzemplarze posiadają wbudowaną kutke z tyłu do przypinania go do slupów itd by nie ukradli osobiscie uzywam jej do przypinania kasku jak mam dwa a gdzieś ide.. wybaczcie za ten chaos ,ale zmęczenie robi swoje.. skuter ma u mnie duży plus po kilku latach jazdy i przebiegu 40kilku tys km:)<br><hr>ZłomekKomentatorzy napisał(a):nigdy juz nie kupię ten skuter, ciągle sie psuje<br><hr>amator<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dodam jeszcze do tego ,że w zeszłym roku wymieniałem pół silnika tylko na sprzęgło nie starczyło kasy niestety.. i za nic bym nie chciał innego bo są to skutery długowieczne.<br><hr>ZłomekKomentatorzy napisał(a):nigdy juz nie kupię ten skuter, ciągle sie psuje<br><hr>amator<br>Komentatorzy napisał(a):również posiadam ten skuter.. ma on swoje wady.. odkąd go kupiłem ciągle się psuł.. małych usterek raczej nie ma bardziej powazne.. rocznik 2005 na początku jeździł tak +80km/h starsznie głośny ,ale sam uwazam to za zalete:) niestety przy niskiej temperaturze ciężko odpala.. spala 4,7-5,5l/100km mniej sie nie da na pełnym gazie raz zjadł 7l. wygodny 10/10 czasami rwie pasek napędowy, często kopke trzeba wymieniac tzn mniejwiecej co 2 lata czyli jakies 11tys km na dłuższe trasy tzn 80km naprawde dobrze sie nim jedzie lecz AC jak sie przegrzeje to przynajmniej 30 minut stoi bo zmula.. części do niego mają znacznie wyższą cenę niz do innych marek. Ostatnio poszło mi sprzęgło i jeździ obecnie max do 30km/h ale da sie jeździć szukam własnie nowego ,albo sie na auto przesiąde.. plastiki ma bardzo wytrzymałe ,choc ostatnio pod sklepem ktoś mi je połamał.. i pozszywał zszyfkami.. karygodnosc jak na ten skuter.. szczerze powiedziawszy polecam go bo naprawde jak gdzieś trzeba zajechac to w porównaniu do innych skuterów nie wymięka tak szybko, oczywiscie jak sie zepsuje to raz a porządnie.. olej w nim castrol R2 starcza litr na okolo 1000km jazda na nim to przyjemnosc , a naprawde duzym plusem jest krótki zakres manetki nie trzeba nadwyręzać tak nadgarstka.. oczywiście nie grozi mandat za zapomnienie włączenia świateł bo wyłączenie ich jest niemalze niemozliwe bez otworzenia przodu skutera, zapalaja się odrazu przy odpaleniu go.. skuter wage ma wporządku nie za lekki nie za ciężki.. niestety najwiekszymi wadami ejst to ze sie psuje.. ale jest prawie nie do zajechania w trasie.. najwięcej nim zrobilem 200km w ciągu dnia i musze przyznac ze naprawde komfortowo sie jeździ.. w dodatku niektóre egzemplarze posiadają wbudowaną kutke z tyłu do przypinania go do slupów itd by nie ukradli osobiscie uzywam jej do przypinania kasku jak mam dwa a gdzieś ide.. wybaczcie za ten chaos ,ale zmęczenie robi swoje.. skuter ma u mnie duży plus po kilku latach jazdy i przebiegu 40kilku tys km:)<br><hr>Złomek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam problem z moim speedem jakis czas temu zalozylem nowy tlok cylinder 50 ccm wszystkie nowe oringi simeringi uszczelki itp. NA starych czesciach lecial mi 80 km/h teraz 65 max
Niestety 2 tyg temu kupilem nowy gaźnik przy przykrecaniu go uzylem starych srub z tamtego gaznika i zrobilem sobie mala dziurke udalo sie ja zakleic . Jechal normalnie ale po przejechaniu 7 km zaczal tracic moc. Teraz jedzie mi tylko na pol obrotach na maksymalnych nie ma mocy dusi go i gasnie. Prosze pomozcie bo odkad go kupilem czyli 1.5 roku temu moze w sumie 2 mies dzialal naprawde nie mam zdrowia skarbonka jakich malo juz myslalem ze nic sie nie moze zepsuc a tu ciagle cos ;/ <br><hr>Glaedr
Niestety 2 tyg temu kupilem nowy gaźnik przy przykrecaniu go uzylem starych srub z tamtego gaznika i zrobilem sobie mala dziurke udalo sie ja zakleic . Jechal normalnie ale po przejechaniu 7 km zaczal tracic moc. Teraz jedzie mi tylko na pol obrotach na maksymalnych nie ma mocy dusi go i gasnie. Prosze pomozcie bo odkad go kupilem czyli 1.5 roku temu moze w sumie 2 mies dzialal naprawde nie mam zdrowia skarbonka jakich malo juz myslalem ze nic sie nie moze zepsuc a tu ciagle cos ;/ <br><hr>Glaedr
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam Sprzedam świetnego Speedfighta z 2007r, stan idealny, niebiesko-czarny, z salonu, wydech Yasuni
link do ogłoszenia:<a href="http://tablica.pl/oferta/peugeot-speedfight-2-2007r-tanio-stan-idealny-ID12pJz.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://tablica.pl/oferta/peugeot-speedfight-2-2007r-tanio-stan-idealny-ID12pJz.html</a><br><hr>Art
link do ogłoszenia:<a href="http://tablica.pl/oferta/peugeot-speedfight-2-2007r-tanio-stan-idealny-ID12pJz.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://tablica.pl/oferta/peugeot-speedfight-2-2007r-tanio-stan-idealny-ID12pJz.html</a><br><hr>Art
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
speedfight w 4t? chyba sobie żartujesz kolegoKomentatorzy napisał(a):Kurde ja nie wiem glubie sie ze wszystkim ! Mam speeda 2 i nie wiem czy jest Ac czy Lc . jest chlodzony ciecza. Jego v max wynosi 75 km /h a moj kolega ma speeda chlodzonego powietrzem i v max jest 85 + a mowia ze chl pow jest wojniejszy . Nie wiem czy mam AC czy LC prosze o pomoc Dziekuje!<br><hr>huero<br>Komentatorzy napisał(a):masz LC, bo skrót LC to jest Liquid Cool (dobrze napisałem?) czyli chłodzony cieczą. Twój kolega ma moze 2sów, one więcej palą ale tteoretycznie są mocniejsze. Ty masz 4sów i tyle.<br><hr>EclipseFan<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kolego zobacz może jest pompa gdzieś uszkodzona <br><hr>Przemo10254Komentatorzy napisał(a):Witam! Mam Peugeota Speedfighta 2 Lc w wersji IRON-X. Jest on chłodzony cieczą. Mam problem, ponieważ przy jeździe około 60km/h przez około 2-3kilometry wskazówka od temperatury silnika wchodzi na czerwone pole. Czy to normalne?? Czy może coś się popsuło?? Co mam z tym dalej zrobić?? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam<br><hr>Przemas615<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
SPEED 100CC MA BLOKADY MODUŁ BLOKUJE GO DO 9 TYS ZA BLOKADE MOZNA UZNAĆ GAŻNIK BO SERYJNY TO 17,5MM<br><hr>KAAAMIKKomentatorzy napisał(a):Witam mam peugota speedfighta 2 100cm z 2004 roku;] Przebieg 15 000 na razie chodzi ok. Max speed jaki osiagnąłem to 95 km/h. Ciekawi mnie czy model z silnikiem 100cc ma jakiej blokady wie ktos? Mógłbym go sprzedać jakby ktoś chciał, wersja 206 WRC i serio mało jest tych modeli jak mój z tym malowaniem bo wiekszosc jest na czerwono walona jak 306. Wszystko na chodzie. Jak ktos coś wie o tej blokadzie to prosze o kontakt gg 13197032<br><hr>dawid<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam ma speedfight 2 50cm AC 2002rok ma sciagniete blokaty i idzie max 65km co moze byc nie tak moze zmienic sprezyne centralna bo ma czerwona i nie wiem dlaczego ale w nim sa rolki 13gram sam w to nie moge uwierzyc ale takie sa a jak zalozylem 6,5 gram to nie szedl. Prosze o pomoc Pozdrawiam<br><hr>Marcin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Śiemanko mam spida 2 LC i mechanik który robił silnik zapomniał dodać oleju do przekładni i jak się domyślacie to dodatkowy wydatek na przekładnie bo moją zmieliło .Teras mam pytanie na jednej z zębatek ile powinno być podkładek bo jak rozebrałem to była jedna a stego co inny mechanik mówi to powinno być trzy ,od spodu dwie i od góry jedna proszę o pomoc i jaki olej jest najlepszy do przekładni Andrzej<br><hr>Pudel
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie ma Speedów w 4t to po pierwsze po drugie LC to chłodzenie cieczą a AC to powietrzem . Różnica prędkości może być spowodowana tym że np on ma sportowy wydech lub co kolwiek sportowego lepszego niż u cbKomentatorzy napisał(a):Kurde ja nie wiem glubie sie ze wszystkim ! Mam speeda 2 i nie wiem czy jest Ac czy Lc . jest chlodzony ciecza. Jego v max wynosi 75 km /h a moj kolega ma speeda chlodzonego powietrzem i v max jest 85 + a mowia ze chl pow jest wojniejszy . Nie wiem czy mam AC czy LC prosze o pomoc Dziekuje!<br><hr>huero<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl