Wybór szkoły nauki jazdy- Pytanie
• Strona 1 z 1
Wybór szkoły nauki jazdy- Pytanie
Witam,
Jako że moja dziewczyna chce się niedługo zapisać na "kurs" kat. A mam pytanie do wszystkich forumowiczów
Czy ktoś jest w stanie polecić mi jakiś dobry ośrodek w Łodzi?
Chodzi mi głównie o to żeby praktyka była w miare normalna, bez jaj typu jazda po placu 2h w czasie gdy instruktor pije kawe w budynku obok lub przynoszenie własnego paliwa na kurs
Dobrze wiem że mam nikłe czanse na znalezienie szkoły która naprawde uczy jazdy na motocyklu(taki niestety urok naszych ośrodków), ale może ktoś miał doczynienia z czymś co przynajmniej mieści się w jakiś normach i jako tako przygotowuje do egzaminu bez zbędnego stresu itd.
Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc
Pozdrawiam
Jako że moja dziewczyna chce się niedługo zapisać na "kurs" kat. A mam pytanie do wszystkich forumowiczów

Czy ktoś jest w stanie polecić mi jakiś dobry ośrodek w Łodzi?
Chodzi mi głównie o to żeby praktyka była w miare normalna, bez jaj typu jazda po placu 2h w czasie gdy instruktor pije kawe w budynku obok lub przynoszenie własnego paliwa na kurs

Dobrze wiem że mam nikłe czanse na znalezienie szkoły która naprawde uczy jazdy na motocyklu(taki niestety urok naszych ośrodków), ale może ktoś miał doczynienia z czymś co przynajmniej mieści się w jakiś normach i jako tako przygotowuje do egzaminu bez zbędnego stresu itd.
Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc
Pozdrawiam
-
Rocca - Świeżak
Najblizszy Ci osrodek WORD powinien prowadzic statystyke zdawalnosci sposrod wszystkich okregowych szkol jazdy. Poszukaj na glownej stronie i zapisz ja najlepiej do drugiej - trzeciej szkoly w kolejnosci. Bedziesz mial pewnosc porzadnego przygotowania, a jak trafi na stresujacego instruktora to zawsze moze go zmienic.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Ścigacz.pl
polecam http://www.delta.lodz.pl/
ja sie tam uczyłem , jest tam instruktor z ponad 20 letnim doswiadczeniem motocyklowym i uczy tylko motocyklistów , P.Dariusz Lenart , szkoła od chyba 18 lat, znana i nawet ludzie w WORDZIE mówili o niej w samych superlatywach , naprawde sympatyczny instruktor i bardzo cierpliwy , ja tam sie uczylem kat A w zeszłym roku , polecam
ja sie tam uczyłem , jest tam instruktor z ponad 20 letnim doswiadczeniem motocyklowym i uczy tylko motocyklistów , P.Dariusz Lenart , szkoła od chyba 18 lat, znana i nawet ludzie w WORDZIE mówili o niej w samych superlatywach , naprawde sympatyczny instruktor i bardzo cierpliwy , ja tam sie uczylem kat A w zeszłym roku , polecam
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
Moze tak troche poza tematem, ale jesli ktos bedzie w wawie szukal osrodka to polecam Sarbo. Sam robie tam i jestem zadowolony jak na polskie warunki (w cenie kursu mam np. 4 godziny jazd ma torze motocrossowym, co jest naprawde super sprawa jesli chodzi o doskonalenie techniki jazdy i jedna godzine jazd na hondzie shadow 600-raczej jako taki bajer ale nie wiem czy ktos inny ma cos takiego), ale jezeli ktos ma mozliwosc, czas, pieniadze i checi to polecam szkole jazdy w niemczech. Mieszkalem tam dosc dlugo i nie dosc ze maja sesowne przepisy to naprawde mozna tam sie nauczyc jezdzic od podstaw. Co do Sarbo to maja wsumie sprzet w dobrym stanie, moze nie jest nowy ale z tego co sie ost zorientowalem kupili dwie, albo i wiecej nowe yamahy ybr 250, a hondy CBF sa w miare dobrym stanie. Jazdy po miescie wygladaja tak ze sie jezdzie po 2 godz z instruktorem, ktory jedzie samochodem za Toba z lacznoscia radiowa, wiec nie ma krzywych akcji, ze mamy plecak. Pelen wypas ogolnie rzecz mowiac.
Nie ma nic piekniejszego niz dwa kola i jeden slad...
Yamaha YZF 600 Thundercat
Yamaha YZF 600 Thundercat

-
Taser - Bywalec
Ja znam fajną szkołę mają chiński motor w którym nie działa nic, biegi są odwrotnie i nie ma powietrza w kołach, na ich placu manewrowym jest ósemka wymalowana na połączeniu 2 betonowych płyt, różnica wysokości między tymi płytami to jakieś 10 cm więc jak pojedzie tym to pojedzie wszystkim
:D

-
icid - VIP Ścigacz.pl
icid napisał(a):Ja znam fajną szkołę mają chiński motor w którym nie działa nic, biegi są odwrotnie i nie ma powietrza w kołach, na ich placu manewrowym jest ósemka wymalowana na połączeniu 2 betonowych płyt, różnica wysokości między tymi płytami to jakieś 10 cm więc jak pojedzie tym to pojedzie wszystkim:D
bo to są tak zwane zielone chińskie berety...po takim kursie nikt cię nie zagnie...możesz się ścigać skuterem z r1 i tak jej dasz rade

Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
Na początku instruktor oczywiście sie zmył i zostawił mi tego chińskiego morderce na placyku, potem podjąłem bezskuteczną próbe ruszenia ale moto gasło za każdym razem, po 20 minutach doszedłem do tego że jedynka jest do góry a reszta biegów na dół i próbuje ruszać z piątki
:D

-
icid - VIP Ścigacz.pl
w delcie jazda wyglada tak ze na poczatku (po placu) jezdzisz po smulsku , konstantynowie itd i innych wiochach;] i wtedy instruktor jedzie na motoycklu przed Toba, na 2 jezdzie jedzie za Toba , potem jest centrum miasta i tam koło smutnej gdzie zdajemy ten egzamin bo jest to wyznaczona trasa i kazdy zdaje tą samą i wtedy wsiada w samochód i jedzie za Toba z łącznościa radiową
jak dla super sprawa patrzac na to co robili moi znajomi na kursie i widzac co Icid robił
wogole wyprowadziles sie z LDZ do Rotterdamu ?:(

ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
Tak już prawie 6 lat mieszkam w rotterdamie, w tej chwili czekam na obywatelstwo i zrzekam sie polskiego.
-
icid - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1