Zobacz wÄ…tek - Suzuki GS 500
NAS Analytics TAG

Suzuki GS 500

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez Inku » 8/4/2008, 16:44

Kris2k napisał(a):Mialem takie w moim jak go kupilem, byly zuzyte wiec jak sie sprawuja nowki to nie jestem w stanie powiedziec. Jak na uzywane spisywaly sie calkiem niezle, na sucho bez problemow, na mokrym tyl uslizgiwal, szczegolnie w zakretach.
Natomiast jesli chodzi o nowe, to zamiast Continentalow bralbym Pirelli Sport Deamon, wg. serwisu http://www.moto-opony.pl Pirelli jest tylko troszke drozszy (z malym "ale" ceny na tej stronie sa jakies dziwne, czyli zawyzone).

Kris2k znasz miejsce gdzie można taniej kupić gumy? Na jakich oponach teraz jeździsz?

Przy okazji. Znacie jakieś opinie nt. Maxxisów M6103? Cenowo wychodzą całkiem nieźle bo 400zł za komplet. Czyli tylko trochę droższe niż używki, których nigdzie nie ma. Pytanie tylko jak się na tym jeździ?
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.

Suzi GS500F
Inku
Bywalec

Postprzez Kris2k » 8/4/2008, 17:15

Mam zalozone swieze Haidenauy K63 przod i K64 tyl.
Za Maxxisami sie wogole nie rozgladalem, chyba z gory zalozylem ze jak nie znam nazwy firmy to takich nie chce :) Z tanszych byly jeszcze Shinko, ale tych tez nie chcialem bo nikt nic o nich nie mogl mi powiedziec a i w sklepie ktorym kupowalem opony zdecydowaniej czesciej zakladaja Haidenau, no i o Haidenauach mialem bezposrednia opinie od dwojki znajomych, jeden GS500 drugi ER-5, obaj zadowoleni z relacji cena/jakosc. Tak wiec padlo na Haidenauy.
Komplet kupilem za 490pln ze zmiana opon, cena samych opon praktycznie o 100pln tansza na sztuce niz podaje moto-opony, tak wiec nie wiem skad oni biora ceny :?:
Pytaj o ceny tych opon bezposrednio w sklepie a nie szujak przez internet bo sie nie oplaca :!:
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Inku » 8/4/2008, 17:28

Powiedz tylko jak z przyczepnością?
Na Pirelli Sport Demon musiałbym położyć jakieś 700zł :/
GS jakąś rakietą nie jest i z racji deficytu budżetowego szukam jakiejś tańszej alternatywy :) Więc pozostaje mi Maxxis albo Heidenau. Albo jakieś używki których jest jak na lekarstwo. Nawet na bajzlu w Poznaniu na sztuki. Ta albo 98r, albo zklockowana, albo 150zł za rocznik 2002 metzeller me 550.
Opona dobra na każde warunki pogodowe i żeby czasem można ostrzej pojechać. Wiem że mam duże wymagania ;) Pozdrawiam

Suzi GS500F
Inku
Bywalec

Postprzez Kris2k » 8/4/2008, 17:37

No zrobilem dopiero ze 20km na nich wiec niewiele moge powiedziec.
Napewno daja motocyklowi silniejszy efekt zyroskopowy, takie mam wrazenie, pewnie dlatego ze srodek bierznika jest wypukly a nie plaski jak w zuzytych oponach i takie to daje mi subiektywne odczucia.
Duza stabilnosc w jezdzie w pochyleniu, na rondzie jak juz lekko polozysz amszyne to idzie jak po sznurku, ani nie wstaje ani nie kladzie sie do srodka zakretu, na zuzytych oponach bylo to notoryczne, roznica jest ogromna.
No i tyle moich odczuc po tych 20km.
Na mokro nie mialem jeszcze z nimi przyjemnosci ;)

Z innych teoretycznych dywagacji, uznalem ze skoro jezdze zdecydowanie turystycznie to nie ma sensu wywalac kasy na Pirelli skoro zwykly smiertelnik (czyli ja) nie bedzie odczuwal roznicy. Na Pirelli jeszcze przyjdzie pora... ale to juz zapewne z innym motocyklem.
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Inku » 8/4/2008, 18:14

Wielkie dzięki :) Chyba się na nie zdecyduję w takim razie. Na opony.pl wychodzi 422zł za komplet K63 przód i K64 tył. Ewentualnie rozważę jeszcze Maxxisa. Pozdrawiam

Suzi GS500F
Inku
Bywalec

Postprzez Adam M. » 8/4/2008, 18:31

Haidenau ( dawny Barum ) jest niezly na suchym, na mokrym porazka.
Maxxis to dobra chinska opona sportowo turystyczna, nie odbiega za bardzo od standartow swiatowych i to wlasnie ja warto kupic jesli cena jest podobna do Haidenau.

Adam M.
Adam M.
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Inku » 8/4/2008, 19:30

Adam, przekonałeś mnie. Czyli wezmę Maxxisa. Co prawda dopiero za 2-3 tygodnie sprzedawca tych Maxxisów będzie je miał.
Motocyklem obecnie codziennie dojeżdżam, dlatego potrzebuję oponę przyzwoitą w każdych warunkach. Przy okazji podczas jakiegoś weekendu, czy może doskonaleniu umiejętności chciałbym bezstresowo pojeździć po winklach.
Dziękuję serdecznie Adamie.

Suzi GS500F
Inku
Bywalec

Postprzez Kris2k » 8/4/2008, 20:15

A ja sie bede bacznie przygladac moim oponka jak sie zachowuja w deszczu i potwierdze lub zdementuje wasze obawy :)
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez spazz » 8/4/2008, 20:28

:)
spazz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Inku » 8/4/2008, 20:56

Kris, wrzuć potem opinię do tematu o oponach w dziale akcesoria.

Suzi GS500F
Inku
Bywalec

Postprzez MadboY » 8/4/2008, 21:22

W tamtym sezonie kupilem Pirelli Sport Demon do GSa- takie mi polecili w ASO. Bardzo fajne oponki. Latalem na torze i tez dawaly rade, choc widac bylo po tyc bablach, ze nie 'przyklejaja' sie az tak dobrze jak inne typowo sportowe. Przebiegu nie wiem ile sie da na nich zrobic, bo juz sprzedalem GSa. Ale zrobilem tak kolo 5kkm a bieznika nie za wiele zezarlo.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu ;)
MadboY
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia strona

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê