Honda 954 jaki olej ?
• Strona 1 z 1
Honda 954 jaki olej ?
witam
chce sie zabrac za wymiane oleju w mojej 954, i stad moje pytanie, jaki olej polecicie? Za wczasu zapytam w ktorym miejscu jest filtr oleju ?.
dziekuje za sugestie i
pozdrawiam robert
chce sie zabrac za wymiane oleju w mojej 954, i stad moje pytanie, jaki olej polecicie? Za wczasu zapytam w ktorym miejscu jest filtr oleju ?.
dziekuje za sugestie i
pozdrawiam robert
- roberto_rk
- Świeżak
Re: Honda 954 jaki olej ?
roberto_rk napisał(a):witam
dziekuje za sugestie i
pozdrawiam robert
MOTUL 300V 10w/40

- P-iotras
- Świeżak
kurcze dopiero go kupiłe
i nie jestem fachowcem, inaczej niemam zielonego pojecia.
jeszcze ile wchodzi do niego ? był bym wdzieczny

jeszcze ile wchodzi do niego ? był bym wdzieczny
- roberto_rk
- Świeżak
- roberto_rk
- Świeżak
Wejdzie ok 3 litrów, najlepiej kupić bańkę 4 litry. A filtr masz z przodu silnika, pod kolektorami.
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
- numberuno
- Świeżak
numberuno napisał(a):Wejdzie ok 3 litrów, najlepiej kupić bańkę 4 litry. A filtr masz z przodu silnika, pod kolektorami.
Dzieki numberuno
Ostatnie pytanka

czy jakis specjalny klucz musze zakupic ?
dzieki wielkie za pomoc i pozdrawiam robert
- roberto_rk
- Świeżak
Na silniku powinno byc napisane ile oleju wchodzi. Przed spuszczeniem starego oleju rozgrzej troche silnik. Do filtra przydałby sie specjalny klucz, bo powinno sie go dokrec z wymaganym momentem obrotowym. Najlepiej skręc sobie serwisówke do tej hony i zobacz co, ile i gdzie wlac.
-
Dominik_YZF - Bywalec
Bez przesady, filtr oleju akurat można dokręcić ręką, tylko uszczelkę filtra zwilż olejem przed przykręcaniem. A co do ściągania owiewek, to jak juz się do tego zabierzesz, sam będziesz widział co trzeba odkręcić, żeby jakoś się dostać do filtra i śruby spustowej. I rób to tak, żeby nie zalać spuszczanym olejem kolektorów, bo będzie sie długo wypalać.
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
- numberuno
- Świeżak
Ja też nie dokręcam żadnym kluczem, ale skoro pierwszy raz chce wymienic filtr i nie jest pewnien, czy dobrze to robi, to może użyc klucza 

-
Dominik_YZF - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości