Zobacz wÄ…tek - Mechanik do 2-sowa potrzebny !!
NAS Analytics TAG

Mechanik do 2-sowa potrzebny !!

i inne małe pojemności
_________

Mechanik do 2-sowa potrzebny !!

Postprzez AdrianRS » 6/4/2008, 01:43

Siema
Pisze posta bo mam nielada problem.Moja pusia wymaga drobnego remontu no i w sumie to przygotowania do sezonu.Dokladnie to poszukuje dobrego mechnika do 2-sowów,posiadam Aprilie RS 125cm3 z 2000r z silnikiem ROTAX 122.Zmiany jakie chcialbym zrobic:
- wymiana tloka na kuty
(mysle ze przy przebiegu okolo 15 000km cylinder jeszcze jest w dobrym stanie)
- wymiana ślimaka od prędkosciomierza
- wymiana wszytskich uszczelek w silniku
- wymiana ukladu napedowego (zebatki + lancuch)
- wylanie starego plynu hamulcowego,zalanie nowego i odpowietrzenie
chyba tyle jesli chodzi o wymiany gdzie potrzebuje pomocy fachowca !!
Pomożcie mi !!.Poszukuje naprawde dobrego goscia ktory zrobil by mi to w przecigu gdzies 2tygodni i bral by moto juz tera.

POSZUKUJE MECHANIKA Z OKOLIC BOCHNI-KRAKOWA-TARNOWA !!.SAM MIESZKAM W BOCHNI,IM BLIŻEJ TYM LEPIEJ !!.CZEKAM NA PROPOZYCJE POD GG: 8399657.

p.s.Prosze napisac cene tych wymian.
AdrianRS
Świeżak

Postprzez Bostorn » 6/4/2008, 09:36

eee wiekszosc tych rzeczy sam zrobiłem i dużo to czasu mnie nie kosztowało co tylko cena podzespołów:P
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Bostorn
Moderator

Postprzez Landryss25 » 6/4/2008, 10:02

Ale wiesz jeśli nie czuje się na siłach to niech się za to nie bierze. Ja się sam uczyłem mechaniki rozbierając silnik a potem go składając i jeździ :D
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Fenek16 » 6/4/2008, 10:10

Tez się uczyłem samemu, na silnikach samochodowych początkowo...

Jeśli myślisz, ze coś potrafisz to sciagnij serwisówke i poskładaj sam swoją "Pusie" z nowo kupionych częsci, napewno dużo się przy tym nauczysz, gwarantuje...

A jeśli nie chcesz, no to szukaj mechanika...

Ale myślę, że takie coś jak np wymiana ślimaka to już powinieneś sam się podjąć, wypadałoby :roll:

Pozdro
CBR 600 F3
Fenek16
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez AdrianRS » 6/4/2008, 11:59

wiecie moze i bym sie podjol tego ale po 1 nie mam zadnych zdjec ani nic z serwisu zadnych mapek czy cos takze jestem zielony.Po 2 nie znam sie na tym a nie chce nic zjebac,po 3 matura na karku wiec na zabawe z tym czasu nie mam,po 4 znajac siebie rozbiore ale nie bedzie mi sie chchialo go zlozyc hehe.Powiem tak: z checia bym to robil ale jesli czuwal by nademna i pomagal mi jakis koles co sie zna na tym w tedy moge se silnik rozbierac.
AdrianRS
Świeżak

Postprzez Bostorn » 6/4/2008, 16:08

ale poco jakies głupie zdjecia mapki czy inne pierdoły przy wymianie płynów??? przy wymianie układu napędowego chłopie??? ja majstrując przy motorze miałem 0% doświadczenia 0!! jedyne co miałem to zamiłowania do tworzenia nowych żeczy zmieniania i bawienia sie przy czyms takim tu trzeba chęci a nie doswiadczenia to jest łatwe jak zmiana koła w rowerze

rozpinasz spnke zdejmujesz łancuch koło osłonke na przednią zębatke wyjmujesz srubki wyjmujesz zebatke wsadzasz nowe zakrecasz zakladasz lancuch kolo oslonke pojechal...

a płyny.. wystarczy wykrecic 1 srube i puzniej jo wkrecic spowrotem i gdzie tu porzebne myslenie?? kombinowanie??:P
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Bostorn
Moderator

Postprzez mastero33 » 6/4/2008, 21:21

Proscizna kolego!spokojnie mozesz sam to wszystko zrobic,nawet jesli nie umiesz to bedziesz sie powoli uczyl.
tylko uwazaj zeby ci nie kapnol plyn hamulcowy gdzies na plastik bo nic nie bedzie ten plastik wart..
Gilera Nexus 125 + Cylinder 210cc malossi + modul CDI digitronic malossi + multivar 2000 malossi + sprzeglo delta malossi = nie doscigniona 125 skut ;]

[: Jedyna taka :]
mastero33
Bywalec

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości

na górê