coś się dzieje ze sprzęgłem!!
• Strona 1 z 1
coś się dzieje ze sprzęgłem!!
Witam.
w SUZUCE GSX-R 600 z 1998roku jak zapinam 1 szy bieg z luzu to słychać taki charakterystyczny stuk?? czego jest to wina?? i jak jest na biegu i mam wciśnięte sprzęgło to troszkę ciąnie do przodu jak dodam gazu?? co sie dzieje???
dzięki
w SUZUCE GSX-R 600 z 1998roku jak zapinam 1 szy bieg z luzu to słychać taki charakterystyczny stuk?? czego jest to wina?? i jak jest na biegu i mam wciśnięte sprzęgło to troszkę ciąnie do przodu jak dodam gazu?? co sie dzieje???
dzięki
Lipek
SUZUKI GSXR 600 SRAD było ale sie rozwaliło:/:/
-
lipek_amg - Świeżak
To ze slychac glosne stukniecie moze wynikac z tego ze silnik jest jeszcze zimny. Ja mam to samo w sv650. Ale jak juz nabierze temperatury to chodzi tak jak powinno. Wydaje mi sie ze taka juz uroda przekladni u suzuki.
U mnie tez bylo tak ze nieznacznie toczyl sie do przodu. Pomogla ragulacja linki sprzegla. Musisz ustawic zeby lapalo wczesniej. Tylo nie przesadz. Ustaw tak zeby klamka miala troche luzu.
U mnie tez bylo tak ze nieznacznie toczyl sie do przodu. Pomogla ragulacja linki sprzegla. Musisz ustawic zeby lapalo wczesniej. Tylo nie przesadz. Ustaw tak zeby klamka miala troche luzu.
-
siekson - VIP Ścigacz.pl
to może być to co mówi siekson a jak nie to możesz mieć tarcze sprzęgła do wymiany bo już maja pewnie troche latek więc mogły się zużyć albo pogiąć no ale sprubuj najpierw naciągnąć ta linke i potem można kombinować
-
snikers1818 - Świeżak
skoro stał 3 tygodnie to może tarcze sie skleiły sprubyj przejechać kawałek albo na biegu rusz motocyklem w tył ogólnie pobaw sie tym sprzęgłem a jak nie pomoże to linke naciągnij ! nie poluzuj tylko bo będzie jeszcze gożej
-
Pająk - VIP Ścigacz.pl
dzieki za rady ale i tak bedzie stał do wiosny więc dopiero wtedy coś zaczne działać też mysle że sie tarcze skleiły. jak sie przejade to dopiero sie wszystko wyjaśni. najwyżej oddam na przegląd sprzęgła.
Lipek
-
lipek_amg - Świeżak
W ukladzie w ktorym sprzeglo jest smarowane tym samym olejem co silnik moze wystapic taki efekt.Spowodowane jest to wieksza lepkoscia zimnego oleju.Przynajmniej tak twierdzil moj znajomy.....I bez f*$% a ta odpowiedz,to tylko teoria 

-
Shinden - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa