Cross pit bike 125
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Cross pit bike 125
Witam mam 17 lat i 170 wzrostu mam zamiar kupić takiego mini crosa o pojemnosci 110 lub 125 jeśli mieliscie doczynienia z czyms takim to prosze o opinie bo niewiem czy sie to opłaca. Chodzi mi przedewszystkim o awaryjność gdyż jest to hińczyk a wiadomo że hinczyki zadobrej opini nie mają. 

- alan 333
- Świeżak
Awaryjność stoi na niskim poziomie i o części trudno a zawieszenie w teren za bardzo sie nie nadaje. Nie opyla sie jeśli chcesz szaleć po bezdrożach.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Mini to nie są prawdziwe crossowe motocykle wienc i nie pośmigasz na nim po prawdziwnym crossowym terenie ale do zabawy, czy do lekkiego pośmigania czemu nie!
- G_man_oF_RMX
- Świeżak
hmm myślałam o zakupie takiej 125tki... w sumie za droga nie jest. przynajmniej nie waży tyle co ktm 125 (92kg) bo to dla mnie za dużo nieco
ale troszkę chyba można nim poskakać i powjeżdżać na górki ? jak myślicie? da radę ?
mm.. bo moc ma małą :/

ale troszkę chyba można nim poskakać i powjeżdżać na górki ? jak myślicie? da radę ?
mm.. bo moc ma małą :/
narazie bez moto... ;(
będzie jakaś 80tka lub Dirt Bike 200 ccm =D
- SabinkaKTM
- Świeżak
I ja bym się obawiał że jeśli się przesadzi ze skokiem to może się rozkraczyć. Nie ufam chińskim spawom.
-
mój kuzyn miał takie cos!!!!!!!!!!! Jadąc po prostej polnej drodze z crossa zrobil mu sie harlley!!!!!!!!!!!!!! a jescze wczesniej amor od ramy sie mu urwał wieć.... sami widzicie!! 

- grzesiuktm
- Świeżak
a ja mam 16 i już bawię się w enduro.
Ja myślę, że to dobre jest dla "małych" dzieci...
ja chyba z takiej zabawy wyrosłam. Zawieszenie ma słabe z tego co wiem więc w teren nie bardzo
no i tylko 13 koników. w sumie to myślę, że dało by radę pod górkę wjeżdżać, to nie motorower.
hm. crossa może i troche przypomina, ale... nic po za tym. jak w teren to musi być trochę wytrzymały.
za dużo widzę tu minusów... więc podziękuję chyba,
ps.alan 333 taki stary a chce śmigać na takiej zabaweczce? hehe nie no joke... tylko troszeczkę to śmieszne ^^ chyba dlatego, że rama tego motorka jest troszeczku za mała.
Ja myślę, że to dobre jest dla "małych" dzieci...
ja chyba z takiej zabawy wyrosłam. Zawieszenie ma słabe z tego co wiem więc w teren nie bardzo

no i tylko 13 koników. w sumie to myślę, że dało by radę pod górkę wjeżdżać, to nie motorower.
hm. crossa może i troche przypomina, ale... nic po za tym. jak w teren to musi być trochę wytrzymały.
za dużo widzę tu minusów... więc podziękuję chyba,
ps.alan 333 taki stary a chce śmigać na takiej zabaweczce? hehe nie no joke... tylko troszeczkę to śmieszne ^^ chyba dlatego, że rama tego motorka jest troszeczku za mała.
narazie bez moto... ;(
- SabinkaKTM
- Świeżak
Jesli masz kase to DT 125 bedzie dobre do poszalenia w lesie 

Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
Silnik może i jest na licencji Yamahy ale to tylko konstrukcja, wykonanie i części są chińskie a zawieszenie tez sie nadaje do jazdy po piaskownicy.
-
z pit bike'ow to polecam motorki firmy sohoo, dostepne na niemieckim ebayu, wystepuja w roznej pojemnosci i z roznym rozmiarem kol ( do 17" na przodzie. )
znajomy mial i bardzo sobie chwalil, ja bylem w szoku jak dobrze dzialaly hamulce i zawieszenie jak na taka zabawke.
znajomy mial i bardzo sobie chwalil, ja bylem w szoku jak dobrze dzialaly hamulce i zawieszenie jak na taka zabawke.
- Bkillah
- Świeżak
My z bratem planujemy zakup jakiejś 200 tki. Tym to już można więcej zdziałać w terenie
hie hie chyba z allegro

hie hie chyba z allegro

narazie bez moto... ;(
- SabinkaKTM
- Świeżak
- maciek_dawca
- Świeżak
Witam, dzisiaj poszukiwałem w internecie Pit Biker'ów z Opolszczyzny, tudzież Opola i tak trafiłem na ten temat.
Zarejestrowałem się i czytam. Czytam o czym piszecie i po częsci się z wami zgodzę. Faktycznie Pit Bike'i, jakie można znalesć na allegro (głównie pseudo Pit Bike'i ze skopiowanymi silnikami "lifan" 125ccm 4t w przedziale cenowym do 1700pln) to nie jest materiał na którym dało by się cokolwiek osiągnąć.
Jednak zajarany Pit Bike'ami nie poddawałem się i szukałem motocykla, na którym dało by się czegos ''dokonać''. Nie było mnie stać na sprowadzenie ze stanów Pit Bike'a z prawdziwego zdarzenia. W końcu znalazłem pewną alternatywę, mowa tutaj o pewnym importerze chińskich Pit Bike'ów marki X-Motos ( W Polsce sprzedawane pod szyldem Diabolini ) Mają porządną ramę, oryginalny silnik Lifana 125ccm 4t z Japońskim gaźniiem i osprzetem, bardzo przyzwoite zawieszenie, swietnie się sprawuje w terenie i faktycznie wygląda jak Pit Bike z prawdziwego zdarzenia. Jest na kołach 17" i 14". Jego koszt to ok 2500-2600pln.
Podsumowując, zgadza się że Chińczycy produkują badziew dla dzieci, ale nie zgodzę się z tym, że nie ma Chińskiej firmy, która produkuje w miarę przyzwoity sprzęt. Bo takowa istnieje i sam jestem posiadaczem i ich sprzętu i jak za tą kasę to jestem zadowolony.
Oczywiscie wprowadziłem parę własnych poprawek, zmieniłem parę elementów, ale jak chcecie kupić taniego dobrego Pit Bike'a to polecam tylko i wyłącznie tą markę.
A tutaj mały link, bez problemu da się na nim przelecieć 14m, a nawet więcej, tylko jak na razie moje umiejetnosci i przełamanie się na to mi nie pozwalają.
link do YT: http://www.youtube.com/watch?v=2KahvNjvlQU
Pozdrawiam Rostal =)
Zarejestrowałem się i czytam. Czytam o czym piszecie i po częsci się z wami zgodzę. Faktycznie Pit Bike'i, jakie można znalesć na allegro (głównie pseudo Pit Bike'i ze skopiowanymi silnikami "lifan" 125ccm 4t w przedziale cenowym do 1700pln) to nie jest materiał na którym dało by się cokolwiek osiągnąć.
Jednak zajarany Pit Bike'ami nie poddawałem się i szukałem motocykla, na którym dało by się czegos ''dokonać''. Nie było mnie stać na sprowadzenie ze stanów Pit Bike'a z prawdziwego zdarzenia. W końcu znalazłem pewną alternatywę, mowa tutaj o pewnym importerze chińskich Pit Bike'ów marki X-Motos ( W Polsce sprzedawane pod szyldem Diabolini ) Mają porządną ramę, oryginalny silnik Lifana 125ccm 4t z Japońskim gaźniiem i osprzetem, bardzo przyzwoite zawieszenie, swietnie się sprawuje w terenie i faktycznie wygląda jak Pit Bike z prawdziwego zdarzenia. Jest na kołach 17" i 14". Jego koszt to ok 2500-2600pln.
Podsumowując, zgadza się że Chińczycy produkują badziew dla dzieci, ale nie zgodzę się z tym, że nie ma Chińskiej firmy, która produkuje w miarę przyzwoity sprzęt. Bo takowa istnieje i sam jestem posiadaczem i ich sprzętu i jak za tą kasę to jestem zadowolony.
Oczywiscie wprowadziłem parę własnych poprawek, zmieniłem parę elementów, ale jak chcecie kupić taniego dobrego Pit Bike'a to polecam tylko i wyłącznie tą markę.
A tutaj mały link, bez problemu da się na nim przelecieć 14m, a nawet więcej, tylko jak na razie moje umiejetnosci i przełamanie się na to mi nie pozwalają.
link do YT: http://www.youtube.com/watch?v=2KahvNjvlQU
Pozdrawiam Rostal =)
- rostal
- Świeżak
po częsci sie zgodze te diabolini są widac że solidniejsze. ale sam napisałes musiałes robic w niej poprawki. za tą kase wolałbym kupic jakąs DT 80 albo 50 dobrze stuningowaną bez papierów i tez da sie polatac. kupiłem raz taką za 500 zł uzywaną wiadomo sport wydech sport cylinder v max 120 wiec nie wiem co by było gdyby załozyc zębatki na moc bo i tak z 1 rwała na kolo. i jakos bardziej bym ufał tej konstrukcji. a takim pitbikiem to jedynie bym polatał pod domem bo dalej w trase nigdy bym sie tym nie wypuscił
co do filmiku. to dla ciebie zawieszenie moze i dobre w poruwnaniu z tą WSKą. ten diabolini ile ma skoku zawieszenia ? 10 cm ? crosówki mają 3 razy więcej. skok takiego zawieszenia mają w rowerach u mnie chłopaki
pozatym widac że na tym skoku dobiło troche a to jest hopka z bardzo płynnym zjazdem. wiec lądowanie na takim czyms powinno byc bardzo gładkie
ale mimo wszystko deceniam opór
a pitbike to dobre kto od czasu do czasu gdziestam chce popyrkac. napewno nie na dłużsża metę

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Mówiąc o poprawkach miałem na mysli, tuleje w wahaczu, szybko przez zimę szlag je trafił, klamki sprzęgła i hamulca, opony, manetki ogólnie takie drobiazgi...
Zgadzam się z zarzutami, ale dla kogos kto chce się trochę ogarnąć w terenie na 2 kolach albo podziobać na jakims dircie pod domem małe skoki, to swietna sprawa.
Z resztą czas już i tak nadszedł na cos większego i lepszego =)
Pzdr.
Zgadzam się z zarzutami, ale dla kogos kto chce się trochę ogarnąć w terenie na 2 kolach albo podziobać na jakims dircie pod domem małe skoki, to swietna sprawa.
Z resztą czas już i tak nadszedł na cos większego i lepszego =)
Pzdr.
- rostal
- Świeżak
BIGAluś napisał(a):Czy te forum musi się nazywać "ANTY CHINIOL", żebyście wreszcie przestali o nie pytać!? To jest forum motocyklowe, a nie...
wiesz, chinole nie są takie dobre chociaż wiele zawdzięczam mojemu kingwe-jowi był to mój pierszy motor nauczyłem sie robić przy nim i przerabiać z rozsądkiem... ja nic do chinoli nie mam tylko są wadliwe i nawet nie wiesz kiedy sie zepsuje

- maciek_dawca
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości