Kawasaki ZZR 600
• Strona 1 z 1
Kawasaki ZZR 600
Witam
Moją przygodę z motocyklami zacząłem od Komarka dawno temu , a skończyła na wsk 125
Moje pytanie : Czy Kawasaki ZZR 600 z 92 r. popularny Zygzak będzie dobry jako następny motocykl , może polecicie mi jakiś inny motor
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Moją przygodę z motocyklami zacząłem od Komarka dawno temu , a skończyła na wsk 125

Moje pytanie : Czy Kawasaki ZZR 600 z 92 r. popularny Zygzak będzie dobry jako następny motocykl , może polecicie mi jakiś inny motor

Z góry dziękuje za odpowiedzi
- Blu BLu
- Świeżak
bedzie dobry.
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
gdzie jest Icid gdy jest potrzebny 

SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
nie wiem czy bedzie lepszy od KOMANCZA ale moze da rade
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
gumisss napisał(a):gdzie jest Icid gdy jest potrzebny
spokojnie jak zobaczy temat o zygzaku to na pewno tu wbije...
...jeśli chodzi o zygzaka to jest to dość fajny sprzęt, ja bym się nie zastanawiał

Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
Jestem
Co do zygzaka to zaczne od wad, jest ciężki, duży i dzięki 2 tłumikom szeroki, pali najmniej 8 litrów a jak go pomęczysz to spokojnie potrafi wziąść ponad 10. Z zalet jest dość szybki jak na 600 z tamtych czasów więc to czy jest to motocylkl dla kogoś z twoim doświadczeniem jest mocno dyskusyjnym tematem. Jeśli był serwisowany i bezwypadkowy to jest praktycznie bezawaryjny i jest to jedna z bardziej udanych maszyn kawasaki. Ja na twoim miejscu szukał bym wersji z dynamicznym doładowaniem czyli 93 rok lub młodszy bo ma poprawione wszystkie wady fabryczne, lepsze zawieszenie i wałki rozrządu. Jak znajdziesz takiego którym wlaściciel lubił kręcić do odcinki i polatać na gumie to koszty napraw mogą szybko przewyższyć koszty zakupu więc jak już sie zdecydujesz to warto jechać na ekspertyze do serwisu.

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
W tym sęk że mam już upatrzonego Zygzaka od kumpla z 92 r. za 4500 - 5000 zł , z tego co wiem wymienił w nim świece , napęd , regulował gaźniki i coś z skrzyniom robił , a co do szalenia , nie szalał nim za bardzo z tego co widziałem na gumie też nie jeździł dużo bo mówił że jak na 1 przy 7 tyś. ma strzelać ze sprzęgła żeby przejechać kilkanaście metrów z kołem podniesionym o 30 cm to szkoda motoru . Z tego co się orientowałem to się opłaca 

- Blu BLu
- Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
Z tego co wiem jak facet regulował mu gaźniki to coś mu sie stało z skrzynią , mówił że jakieś biegi mu wyskakiwały nie pamiętam ale chyba 2 i 4 , ten sam facet mu to zrobił tylko musiał zapłacić 80 zł za jakąś część , ale nie wiem jaką .
- Blu BLu
- Świeżak
Blu BLu napisał(a):Z tego co wiem jak facet regulował mu gaźniki to coś mu sie stało z skrzynią , mówił że jakieś biegi mu wyskakiwały nie pamiętam ale chyba 2 i 4 , ten sam facet mu to zrobił tylko musiał zapłacić 80 zł za jakąś część , ale nie wiem jaką .
To dosc podejrzana sprawa, bo jezeli wyskakiwaly biegi, to wiaze sie to z naprawa skrzyni biegow, a to z kolei wiaze sie z wyciagnieciem silnika z ramy za co nawet zwykle warsztaty licza sobie okolo 300zl. Calkowity zabieg naprawy skrzyni to powazne koszta siegajace nawet 1000-1500zl. Zapytaj sie lepiej swojego dobrego kolegi co tam bylo dokladnie robione.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
elcommendante napisał(a):Blu BLu napisał(a):Z tego co wiem jak facet regulował mu gaźniki to coś mu sie stało z skrzynią , mówił że jakieś biegi mu wyskakiwały nie pamiętam ale chyba 2 i 4 , ten sam facet mu to zrobił tylko musiał zapłacić 80 zł za jakąś część , ale nie wiem jaką .
To dosc podejrzana sprawa, bo jezeli wyskakiwaly biegi, to wiaze sie to z naprawa skrzyni biegow, a to z kolei wiaze sie z wyciagnieciem silnika z ramy za co nawet zwykle warsztaty licza sobie okolo 300zl. Calkowity zabieg naprawy skrzyni to powazne koszta siegajace nawet 1000-1500zl. Zapytaj sie lepiej swojego dobrego kolegi co tam bylo dokladnie robione.
chyba zes troszke przesadzil za 1500 zl kupisz caly nowy (uzywany) silnik ze skrzynia.....a w wyciaganiu silnika nie ma chyba jakies magi zeby liczyli sobie takie pieniadze
habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Zazwyczaj wysiada drugi bieg, taka bolączka zygzaków naprawa to ok 500 zł , ale zużywa sie on proporcjonalnie do silnika, więc jak był robiony to podejrzewam że silnik też już widział swoje
. Motorek ogólnie ciężki do zajechania ale turystyk więc jak wsiądzie na niego ktoś ze sportowymi ambicjami i myśli że to typowy ścig typu gsxr to kariera kończy sie dość szybko.

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
ps icid co tam rozmazales ? 

zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
ahha 

-
bolokolo - Bywalec
icid
co do skrzyni biegów , kumpel wymieniał w niej wodzik i mówi że teraz chodzi bez zarzutu
Jeszcze jedno pytanie odnośnie zzr 600 , mianowicie czym się różni wersja europejska od wersji amerykańskiej , jak się wo gule czymś różni
co do skrzyni biegów , kumpel wymieniał w niej wodzik i mówi że teraz chodzi bez zarzutu

Jeszcze jedno pytanie odnośnie zzr 600 , mianowicie czym się różni wersja europejska od wersji amerykańskiej , jak się wo gule czymś różni

- Blu BLu
- Świeżak
Moja chodzi dobrze, chyba dlatego że zawsze uzywam sprzęgła
Wersja amerykańska różni sie detalami, głównie malowaniem, licznikiem w milach i oznaczeniami.

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
ZZR mmmmmm...
Jak dla mnie cud miód... Dla mnie jest to piękno takie powinny być motocykle. Wygląda pięknie dwie rury pięknie się prezentują taki napakowany super takie motocykle mi sie najbardziej podobają...
Jak widzę ZZR'a przejeżdżającego obok to aż mi sie żyć odechciewa ze ja nie mam...
PS:
Icid miałeś szlifa czy jakiś wypadek? Bo w Avku masz ZZR w niebiesko czerwonym malowaniu a na dole w sygnaturce widze coś ze czarny i jakiś taki chudy
Czy po prostu tak o go odnawiasz by ładnie się prezentował?:)
Jak dla mnie cud miód... Dla mnie jest to piękno takie powinny być motocykle. Wygląda pięknie dwie rury pięknie się prezentują taki napakowany super takie motocykle mi sie najbardziej podobają...
Jak widzę ZZR'a przejeżdżającego obok to aż mi sie żyć odechciewa ze ja nie mam...
PS:
Icid miałeś szlifa czy jakiś wypadek? Bo w Avku masz ZZR w niebiesko czerwonym malowaniu a na dole w sygnaturce widze coś ze czarny i jakiś taki chudy

Czy po prostu tak o go odnawiasz by ładnie się prezentował?:)
- <borut>
- Bywalec
Miałem dość śmieszny wypadek, mieszkam nad morzem i kawe przewrócił wiatr, lakiernik zaczął narzekać że ciężko lakier dobrać itd. Więc mnie wkur..... i oddałem do firmy która zajęła sie kompleksowo wyglądem i silnikiem. Na chwile obecną 118 koni. Fotki wrzuce do końca tyg jak zdąże 

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości