Cross 250 4T czy 250 2T
• Strona 1 z 1
Cross 250 4T czy 250 2T
Witam sprawa jest taka,chcem zakupic crossa (miałem juz kontakt z motorami ale nie cross) mój fundusz to 8.tys i teraz tak czy lepjej by było kupic 4 suwa czy tez 2 suwa mi zależy na tym piknym dzwięku co wywodzi sie z 4 suwa,tyle czy za takie piniadze co pisoadam kupie gdzies 250 4T bo puki co nie mgoe znalesc nic godnego uwagi same 2T.Głownie myślałem nad KTM ale to nie musi byc to moze ktoś ma jakieś propozycje wskazówki co i jak.Głownie to chodzi mi o to czy znajde za takie pieniadze 4T 250 (i prosze nie piscie mi zebym pogrzebał bo to pytanie było juz maglowane uwirzcie grzebałem i nie znalazłem)Pozdrawiam i z góry dzieki.
- djmatush
- Świeżak
za jakie pieniadze ??
hmm jezeli to twoj 1 cross to nie zamocny troszku ??
hmm jezeli to twoj 1 cross to nie zamocny troszku ??
Chcesz zarobić trochę kasy ??? Koniecznie wejdź! Sprawdzone! >>KLIKNIJ<< http://cash2007.xt.pl (otwórz link)
-
RazieL - Świeżak
Jak KTM, to moim zdaniem w tej cenie mialbys calkiem porzadne LC4, (SX-a nie polecam, mam u siebie takiego z 01r i sie juz cos w silniku tlucze jakby cos na wale :/ )
VOLVO FH12 Globtrotter
-
misiek_zx6r1 - Świeżak
To zależy jak chcesz egzystować...4T to wydatek większy niż 2T ale raz na "zawsze", zaś cross 2T i to 250 ccm przy normalnym użytkowniku pojeździ koło sezonu (pod koniec, będzie już słaby), a przy profesjonalnym użytkowniku+tor 30h i remont. Każdy remont to koszt 1 tyś zł, chyba, że jest już po tulejowaniu więc wymiana samego tłoka i pare zł taniej, ale to nadal stałe wydatki.
Cross to ogólnie droga zabawa, cały czas wpiernicza multum paliwa+dodatek, ubiór musi być profesjonalny chyba, że lubisz się łamać, żeby pojeździć trzeba mieć teren albo transport na taki teren. Takim wyjściem z sytuacji może być jakieś mocne endurko, no ale nie zniechęcaj się, napisałem jak to mniej więcej wygląda. Zabawa, jazda crossem jest super ale trzeba sobie przekalkulować, czy stałe wydatki nie będą przeszkadzać itp.
Pozdrawiam, w razie ew. pytań, słucham.
Cross to ogólnie droga zabawa, cały czas wpiernicza multum paliwa+dodatek, ubiór musi być profesjonalny chyba, że lubisz się łamać, żeby pojeździć trzeba mieć teren albo transport na taki teren. Takim wyjściem z sytuacji może być jakieś mocne endurko, no ale nie zniechęcaj się, napisałem jak to mniej więcej wygląda. Zabawa, jazda crossem jest super ale trzeba sobie przekalkulować, czy stałe wydatki nie będą przeszkadzać itp.
Pozdrawiam, w razie ew. pytań, słucham.
Dosiadam:
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm
Yamaha Thundercat sprzedany
|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm

|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
-
Vercef - VIP Ścigacz.pl
Witam ponownie i szczerze dziekuje za wasze opinie licze sie z nimi bo domysłam sie ze tu macie pojecie większe niż ja.Wiec jeśłi chodzi o jazde o torach nie ma raczej mowy fakt faktem mam tu przy mojej miejscowosci tor i klub ale ja wole posmigać z kumplami po lasach i polach.Moze zabrzmi to tez amatorsko ale znajomy ma KTM 450 4T i ten dzwięk tego motoru poprostu az mi sie ciepło robi cos pięknego i czy to jest własnie typowy dzwie dla 4T i czy z 250 4T uzyskam dzwięk podobny jak przy 450 4T.Wiem mzoe to dla niektórych idiotyczne ze gosciu patrzy na dzwięk ale jakos to mnie nakreca.Pozatym mam las przy moim osiedlu zaraz i to dosc spory sa piaskownie jeziorka plaża jest gdzie pojexdzic wogóle miszkam w terenach górzystych i jest gdzie jexdzić.Mam jeszcze takie zagadnienie co byscie mi polecili z cross'ów ale 250 4T mysłe ze powoli z głowa powtarzam z głowa uda mi sie go okkiełznać,moze mi cos podsuniecie z Yamahy,Hondy,Suzuki i napiszcie coś w sprawie tego jak one pracuje i czy jakieś sportowe tłumiki pomogą i bedzie to co ma być.A misiek_zx6r mam pytanie bo troche szukałem tego co mi podsunełeć czyli LC4 ale nie znalazłem żadnej 2504T a na tym mi zalezy nie musi to byc KTM z góry dziękuje i pozdrawiam.Szczerze powiem ze nie spodziewałem sie tu takiej profesjonalnej wiedzy wielkie DZIĘIKI
- djmatush
- Świeżak
KTM chyba najdroższy z tego towarzystwa, co do 250 ccm od razu mówie tam się nic nie dozuje, odkręcasz manete i jest pocisk, trzeba mieć mocne łapy bo na nierównościach jest jak na byku.
Co do toru, jak masz niedaleko to myślę, 2 miesiące i też się tam pojawisz, nic Ci takiej adrenaliny nie da jak jazda po torze...Las po parunastu wyjazdach poznasz cały i będzie monotonny, spowoduje to chęć nowych wrażeń i hard coru,czyli...i tak wylądujesz na torze.
Co do 4T crossa to polecam Yamahy, znajomi jak kupują 4T to tylko Yamahy. Sam za bardzo kontaktu z takim crossem nie miałem, ale chwalą sobie takie rozwiązania, przede wszystkim mniejsze wydatki na przyszłość.
Co do toru, jak masz niedaleko to myślę, 2 miesiące i też się tam pojawisz, nic Ci takiej adrenaliny nie da jak jazda po torze...Las po parunastu wyjazdach poznasz cały i będzie monotonny, spowoduje to chęć nowych wrażeń i hard coru,czyli...i tak wylądujesz na torze.
Co do 4T crossa to polecam Yamahy, znajomi jak kupują 4T to tylko Yamahy. Sam za bardzo kontaktu z takim crossem nie miałem, ale chwalą sobie takie rozwiązania, przede wszystkim mniejsze wydatki na przyszłość.
Dosiadam:
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm
|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm

|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
-
Vercef - VIP Ścigacz.pl
Vercef Ymaha takze mi chodzi po głowie ale pytanie czy za 8 tys. kupie 250 4T moze ktoś z was posiada taki sprzet i chce sprzedać bo na allegro co drugi to STAN SUPER ZAJE**** IGŁA a co do toru to nie zaprzeczam ale nie ciagnie mnie tam wogóle mamy sporo przestrzeni jsli chodzi o lasy dam rade mysłe.POzdro
Pasja sposobem na życie " Enduro " & " Motocross"
- djmatush
- Świeżak
Ja ci nie odpowiem na te pytanie bo sam mecze forum i szukam informacji o silnikach 4T dla mnie osobiscie i to jest moje zdanie (powtarzam ze nie specjalisty) wole silniki 4T i chciałbym własnie taki zakupić ale nie wim jeszcez jaki model poszukuje Ymahy narazie albo KTM choc coraz bardziej zaczynam watpić w KTM.JEsli pogrzebiesz w forum to znajdziesz cos na te pytania co zadajesz.Pozdrawiam.
Czekam również na rozparzenie moich zagadnieć doctyczacych czy ktos moze mi polecić jakiś dobry sprzed z dobrej ręki i w tej sprawie pracy czyli ogłosu wychodzącego z cross'a 4T 250 POZDRAWIAM
Czekam również na rozparzenie moich zagadnieć doctyczacych czy ktos moze mi polecić jakiś dobry sprzed z dobrej ręki i w tej sprawie pracy czyli ogłosu wychodzącego z cross'a 4T 250 POZDRAWIAM
- djmatush
- Świeżak
osobiście nie posiadam terenowego ale od czsu do czsu jeżdze na jakimś sprzecie znajomych i powtóże co oni mówią:
tylko i wyłącznie japoniec nie KTM bo cześci są tak drogie że jak nie masz sponsora to zginiesz no chyba ze jesteś dziany
kumpel kupił CRF250 i mówi że odjazd a miał już przedtem nie wiem ile tych krosów czy enduro i dał za nią 9000 wiec jak dobrze poszukasz to napewno znajdziesz...
tylko i wyłącznie japoniec nie KTM bo cześci są tak drogie że jak nie masz sponsora to zginiesz no chyba ze jesteś dziany

kumpel kupił CRF250 i mówi że odjazd a miał już przedtem nie wiem ile tych krosów czy enduro i dał za nią 9000 wiec jak dobrze poszukasz to napewno znajdziesz...
- johny916
- Świeżak
Faktycznie zaczynam sie rozglądac z japończykiem mam nadzieje ze cos znajde ,jak ktoś tu zaglądajać wiedział by coś o sprzedaży 250 4T w rozsądnej cenie albo na zamiane na auto piszcie smiało z góry dziękuje POZDRAWIAM
Pasja sposobem na życie " Enduro " & " Motocross"
- djmatush
- Świeżak
• Strona 1 z 1