Zobacz wątek - Gdzie w Monachium można kupić ciuchy Alpinestars?
NAS Analytics TAG

Gdzie w Monachium można kupić ciuchy Alpinestars?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Gdzie w Monachium można kupić ciuchy Alpinestars?

Postprzez gmasluch » 30/3/2008, 23:13

Cześć,
Chcę kupić spodnie Alpinestars ST-5. W Intermotors kosztują 814 zł.
W kwietniu będę w Monachium, stąd pytanie: Czy ktoś zna namiary na sklepy z ciuchami Alpinestars w Monachium i orientuje się jakie są ceny? Może będzie taniej i opłaca się poczekać 3 tygodnie? (Google mówią, że ceny w sklepach internetowych u naszych zachodnich sąsiadów zaczynają się od 180 euro, więc odrobinkę można by zaoszczędzić).
Grzesiek
Suzuki GSX 600F '00
gmasluch
Świeżak

Postprzez gmasluch » 27/4/2008, 10:27

No to sam sobie odpowiem, może się komuś przyda.

Znalazłem jeden sklep - Spatzunder (www.spaetzuender.de). Mieli spodnie ST-5 których szukałem ale tylko S, a ja chciałem M. Byłem u nich w poniedziałek po południu a w piątek wracałem do Polski. Powiedzieli, że we wtorek skontaktują się z dealerem i jak się da to sprowadzą M-kę tylko po to żebym mógł przymierzyć. Ostatecznie nie udało im się ściągnąć tej M-ki, ale po drugiej wizycie stwierdziłem że S-ka jest OK. Niestety nie dałem im zarobić, bo w międzyczasie dowiedziałem się, że w Intermetors w Wawie jest S-ka przeceniona z 800 na 500 (cena w Niemczech - 199 Euro) i kupiłem w Polsce.
Generalnie gościowie zrobili na mnie bardzo pozytywne wrażenie, powiedzieli też że bez problemu mogą wysłać towar do Polski. Dodatkowo jeden z pracowników jest z pochodzenia Polakiem, więc jak ktoś nie czuje się na siłach pogadać przez tel. po niemiecku lub angielsku, to wystarczy, że poprosi Dawida do tel. i można nawijać po Polsku.

Obok tego sklepu były dwa kolejne. Bardzo mnie nie interesowały, bo nie mieli w ofercie Alpinki, ale mieli duży wybór ciuchów, butów i kasków. Jeden z nich to chyba Polo-motorrad, lub coś podobnego, drugiej nazwy nie pamiętam. Zresztą chętni znajdą sobie w Googlach po adresie (ulica ta sama co Spatzunder, ewentualnie numerki inne)
Załączniki
skanuj.jpg
skanuj.jpg (19.63 KiB) PrzeglÄ…dane 2094 razy
Grzesiek
Suzuki GSX 600F '00
gmasluch
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê