Akumulator - jakiej firmy kupić
• Strona 1 z 1
Akumulator - jakiej firmy kupić
Padł mój oryginalny aku Yuasa YTX14-BS, niestety poprzedni właściciel podłączył podgrzewane manetki bezspośrednio do aku, pomijając wyłącznik zapłonu, efekt to totalny zgon akumulatora. Był to akumulator w pałni bezobsługowy i mogący pracować w dowolnej pozycji. Nowy firmy Yuasa kosztuke ponad 300 zł i nie chce tyle wydawać. Do kupenia są odpowiedniki różnych firm. Zaznaczam, że nie biorę pod uwagę tradycyjnych akumulatorów obsługowych. Znalazłem dokładne zamienniki nastepujacych firm:
MIGM - 125 zł
AWINA - 125 zł
FIAMM - 139 zł
VARTA - 179 zł
Piwrwsze dwa to chyba chińszczyzna i nie warto zawracać sobie głowy. Zastanawiam się między FIAM i VARTA, czy ktoś może doradzic, czy warto dokładać 40 zł do VARTY?
MIGM - 125 zł
AWINA - 125 zł
FIAMM - 139 zł
VARTA - 179 zł
Piwrwsze dwa to chyba chińszczyzna i nie warto zawracać sobie głowy. Zastanawiam się między FIAM i VARTA, czy ktoś może doradzic, czy warto dokładać 40 zł do VARTY?
MZ ETZ 250
Honda CX 500 Euro
Honda Pan Euro ST 1100
Honda CX 500 Euro
Honda Pan Euro ST 1100
- abm
- Świeżak
-
skwy - VIP Ścigacz.pl
Za 300 to chyba ze zlota ta Yuasa
:
http://sklep.scigacz.pl/akumulator-moto ... -2066.html
Ja mam u siebie ta marke i jestem zadowolony. Moim skromnym zdaniem lepiej wydać 50zl wiecej i miec taki jak fabryka dala. Chociaz varta na pewno nie jet zla firma. Jednak poswiec troche czasu i moze uda Ci sie znalezc jeszcze taniej.

http://sklep.scigacz.pl/akumulator-moto ... -2066.html
Ja mam u siebie ta marke i jestem zadowolony. Moim skromnym zdaniem lepiej wydać 50zl wiecej i miec taki jak fabryka dala. Chociaz varta na pewno nie jet zla firma. Jednak poswiec troche czasu i moze uda Ci sie znalezc jeszcze taniej.
-
siekson - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa