Yamaha R1 2006 lampka kontrolna
• Strona 1 z 1
Yamaha R1 2006 lampka kontrolna
Witam
posiadam R1 2006 z USA i przy obrotach 7 tyś zapala sie biała lampka w zegarach oznajmiająca optymalną zmianę biegu ..czy coś takiego ..
. Wydaje mi się , że nie powinna zapalać sie tak szybko i teraz pytanie moje :
czy jest to kwestia ustawienia przy jakich obrotach ma sie zapalać czy jest ona połączona z komputerem i daje mi informacje, że coś sie dzieje nie tak .
Motocykl wkręca sie na wyższe obroty i jedzie dobrze , lecz jest to denerwujące.
w poprzedniej R1 2004 zapalała mi sie ta lampka przy ok 12 tyś i uznałem to za prawidłowość .
ProszÄ™ o poradÄ™ ..
Pzd
posiadam R1 2006 z USA i przy obrotach 7 tyś zapala sie biała lampka w zegarach oznajmiająca optymalną zmianę biegu ..czy coś takiego ..

czy jest to kwestia ustawienia przy jakich obrotach ma sie zapalać czy jest ona połączona z komputerem i daje mi informacje, że coś sie dzieje nie tak .
Motocykl wkręca sie na wyższe obroty i jedzie dobrze , lecz jest to denerwujące.
w poprzedniej R1 2004 zapalała mi sie ta lampka przy ok 12 tyś i uznałem to za prawidłowość .
ProszÄ™ o poradÄ™ ..
Pzd
- Presco
- Świeżak
W mojej 2002, i w Twojej na pewno też jest tak:
-Przy kluczyku na off wciskasz przycisk mode, i trzymając go cały czas włączasz zapłon kluczykiem. Po ok 3 sekundach trzymania pojawią ci sie takie kółeczka, to jest regulacja jasności wyświetlacza, regulujesz resetem.
-Następny klik modem to aktuwacja lub dezaktywacja shiftlighta: a więc jak świeci, lub szybko miga, to jest włączony, jak miga tak co 2 sekundy, to jest wyłączony (ustawiasz to również resetem).
-następny klik mode, to poziom obrotów przy których będzie się włączał shiftlight, regulujesz też resetem od 7 do 11.5tys obrotów resetem
-następny klik mode: obroty, przy których się wyłączy
-klikasz później jeszcze raz czy 2 guzik mode i masz wszystko ustawione;D
-Przy kluczyku na off wciskasz przycisk mode, i trzymając go cały czas włączasz zapłon kluczykiem. Po ok 3 sekundach trzymania pojawią ci sie takie kółeczka, to jest regulacja jasności wyświetlacza, regulujesz resetem.
-Następny klik modem to aktuwacja lub dezaktywacja shiftlighta: a więc jak świeci, lub szybko miga, to jest włączony, jak miga tak co 2 sekundy, to jest wyłączony (ustawiasz to również resetem).
-następny klik mode, to poziom obrotów przy których będzie się włączał shiftlight, regulujesz też resetem od 7 do 11.5tys obrotów resetem
-następny klik mode: obroty, przy których się wyłączy
-klikasz później jeszcze raz czy 2 guzik mode i masz wszystko ustawione;D
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
- numberuno
- Świeżak
Dokladnie tak jak numberouno podaje z wyjatkiem
-nie ma przycisku MODE tylko SELECT
-mozesz ustawic poziom obroty od 7 do 15
tys obr.w przypadku 2004+ R1
Osobiscie mam ustawione na 13400,ale mam pelny wydech i okolo 50 godzin zainwestowane w glowice.
-mozesz ustawic poziom obroty od 7 do 15

Osobiscie mam ustawione na 13400,ale mam pelny wydech i okolo 50 godzin zainwestowane w glowice.

- tomekd
- Świeżak
tomekd napisał(a):Dokladnie tak jak numberouno podaje z wyjatkiem
Się mi słówka czepnął;P Ale fakt, jest select.Zwał jak zwał są tylko dwa guziki.
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
- numberuno
- Świeżak
Hehe o widzicie jakie przydatne rady... ;D Dalej ludzie z tego korzystajÄ…. Pozdrawiam
Peugeot Speed 1 AC, Honda CBR 600F2, Yamaha R1 RN19 

- rumian_1989
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości