Zobacz wÄ…tek - do posiadaczy gpz 500 stukanie dokladnie niewiem co ?
NAS Analytics TAG

do posiadaczy gpz 500 stukanie dokladnie niewiem co ?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

do posiadaczy gpz 500 stukanie dokladnie niewiem co ?

Postprzez peter gpz 500 » 26/3/2008, 19:44

:shock: witam posluchajcie moze ktos mnial juz lub sie zetknal z tym stukaniem a wiec gdy zalacze silnik stuk wychodzi od strony zebadki napedu lancucha ale i tez go slychac od strony sprzegla tylko ze od strony zebatki glosniej te pukanie slysze cos napewno jest zurzyte bo tak niepowinno byc powyzej 2 tysiecy obr/min pukanie zamienia sie w lekke wibracje ale nie caly czas tak jakby bylo cos luzne moze lancuszek kturys niewiem a musze to wiedziec gdy pojade z nim do serwisu moze to przyczyna zaworow bo zawory tez do regulacji slychac je ale nieglosno mam naniej 30000 tysiecy przejechane takze moglo cos sie zurzyc ale u poprzednika byla serwisowana nic w niej niewymienial posiadam do niej ksiazke serwisowa ale to niewazne mi te stuki sie niepodobaja silnik musi szumiec wiem ze to niejest cbr czy inne czterorzedowki tylko dwurzedowka na ale musi jakos pracowac tylko niewiem ile teraz zabule morze to tez byc lancuszek rozrzadu no niewiem prosze piszcie moze ktos juz mnial taki problem tak ze czekam pozdrawiam wszystkich zmotoryzowanych
peter gpz 500
Świeżak

Postprzez slow69 » 26/3/2008, 23:04

ja miałem podobnie z tym ze w okolicach 2000 obr stukanie ustawało pytałm sie mechanika co to tak słychac to powiedział ze to jakas "taśma" czy cos w tym jest juz wciagnieta ale poniewaz przy 2000 ustawało mowił ze mozna na tym smigac
suzuki ale dlaczego biało-niebieskie
slow69
Świeżak

Postprzez Adam M. » 27/3/2008, 00:25

Luzny lancuch napedu pierwotnego, lub napedu alternatora, jak to ostatnie to silnik trzeba rozpolowic zeby ten lancuch wymienic.

Adam M.
Adam M.
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez krydka » 27/3/2008, 15:56

A po wduszeniu sprzęgła nadal stuka? bo jak ustaje to może to być kosz sprzęgłowy-u mnie tak mam. Chociaż ja mam CB 500, ale to dawało podobne objawy.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
krydka
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê