Certyfikat na kasku
• Strona 1 z 1
Certyfikat na kasku
Przede wszystkim witam wszystkich na forum. Oto mój pierwszy topic po zakupie ER5
))))) w englandii.
Moje pytanie dotyczy kasku, a dokładniej jakie certyfikaty bezpieczeństwa musi on spełniać żeby można było się w nim legalnie poruszać po drogach w polsce (i ewentualnie anglii). Chcę kupić na początek jakiś tani kask i martwię się że w razie wyjazdu do polski nie będzie tam homologowany.
ps. możecie coś polecić na angielskim ebay'u za jakieś 50 funciaków? co sądzicie o KBC VR7?

Moje pytanie dotyczy kasku, a dokładniej jakie certyfikaty bezpieczeństwa musi on spełniać żeby można było się w nim legalnie poruszać po drogach w polsce (i ewentualnie anglii). Chcę kupić na początek jakiś tani kask i martwię się że w razie wyjazdu do polski nie będzie tam homologowany.
ps. możecie coś polecić na angielskim ebay'u za jakieś 50 funciaków? co sądzicie o KBC VR7?
- Thomsonicus
- Świeżak
jakie to będą oznaczenia? jakieś DOT, (cośtam)22.05 czy coś innego, bo w anglii pewnie niehomologowane też da rade kupić 

- Thomsonicus
- Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości