Kaski Hjc - ktos cos wie??
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kaski Hjc - ktos cos wie??
Jak w temacie, szukam opinii uzytkownikow, jesli takowi sa...
Chce kupic komplecik Tschula, skorzany z rekawicami a sprzedawca ma w swojej ofercie jeszcze kaski tej firmy...
Biorac wszystko razem, bede walczyl o jakis rabat.
Aha, biore pod uwage dwa modele: jeden ok. 500 zl a drugi (podobno najwyzszy model) za ok. 850. Jest sens?
Pozdrowienia
Maly.
Chce kupic komplecik Tschula, skorzany z rekawicami a sprzedawca ma w swojej ofercie jeszcze kaski tej firmy...
Biorac wszystko razem, bede walczyl o jakis rabat.
Aha, biore pod uwage dwa modele: jeden ok. 500 zl a drugi (podobno najwyzszy model) za ok. 850. Jest sens?
Pozdrowienia
Maly.

-
Malutki84 - Świeżak
Za 850 mozna juz kupic no nolana n84 czy n102 a te kaski na forum cieszą sie bardzo dobra opinia . Być może ktos na forum ma kask tej firmy .
tu masz oferte tych kasków
www.polo-motorrad.de
mozesz ceny porównac tu zaczynaja sie od 150 euro do 400 euro , więc ten za 800 zł u twojego sprzedawcy chyba jednak nie jest z najwyzszej półki .
tu masz oferte tych kasków
www.polo-motorrad.de
mozesz ceny porównac tu zaczynaja sie od 150 euro do 400 euro , więc ten za 800 zł u twojego sprzedawcy chyba jednak nie jest z najwyzszej półki .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
Ja mam kask HJC i jestem z niego zadowolony, dosyć cichy. lekki a przedewszystkim do mojej głowy bardzo wygodny i pasuje w sam raz, no ale podobno to zależy od kształtów głowy pod jaka firme pasuje.. moj kask to jest jeden z najwyższych modeli, kupiony w Stanach więc nie wiem dokładnie co to za model. napewno mógłbym go polecić, ale najlepiej zmieżyć kilka modeli różnych firm i dopasować jakiś pod siebie
"jeśli wolność to narkotyk to jestem ćpunem"
-
kami07 - Świeżak
Mialem na glowie FG-15. To wg. sprzedawcy jest najwyzszy model jesli chodzi o HJC, no i lezal swietnie! Dal mi pozniej przymierzyc nizszy model, chyba R-1 i juz nie bylo tak fajnie... Roznice widac golym okiem i chyba zdecyduje sie na ten drozszy... Ale fakt, kosztuje on 850 zeta...

-
Malutki84 - Świeżak
HJC robi raczej dobre kaski z tym ze sa one popularne w USA a nie w europie. Moj mechanik stwierdzil ze HJC jest firma robiaca takie kaski jak Shoei ale za mniejsze pieniadze.
Zreszta HJC nie jest nowa firma, ma tradycje jak AGV, Nolan, Shoei tak wiec kaskow tej firmy osobiscie bym sie nie bal, a ze firma u nas mniej znana... pewnie w USA Nolana tez nie znaja
Odsylam na:
http://www.hjchelmets.com/
...a najwyzszy model to AC-12 Carbon (chyba ze sprzedawca mial na mysli ze ten jego kask to jest najwyzszy u niego w ofercie).
...no i modelu FG-15 na tej stronie nie ma, zdaje sie ze juz go nie produkuja, ale jest CL-15... zreszta symbolika modeli z USA tez moze byc inna, ale odnosnikiem moga byc podane ceny w dolarach na stronie HJC, tak wiec sam sobie sprawdzisz wzgledem ceny z jakiej polki jest dany model kasku.
Zreszta HJC nie jest nowa firma, ma tradycje jak AGV, Nolan, Shoei tak wiec kaskow tej firmy osobiscie bym sie nie bal, a ze firma u nas mniej znana... pewnie w USA Nolana tez nie znaja

Odsylam na:
http://www.hjchelmets.com/
...a najwyzszy model to AC-12 Carbon (chyba ze sprzedawca mial na mysli ze ten jego kask to jest najwyzszy u niego w ofercie).
...no i modelu FG-15 na tej stronie nie ma, zdaje sie ze juz go nie produkuja, ale jest CL-15... zreszta symbolika modeli z USA tez moze byc inna, ale odnosnikiem moga byc podane ceny w dolarach na stronie HJC, tak wiec sam sobie sprawdzisz wzgledem ceny z jakiej polki jest dany model kasku.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Dokładnie HJC w USA głównie podobno cieszy się tam największym zainteresowaniem, mój kolega ma kask tej firmy i wygląda porządnie, co do tschula, sam mam kombinezon tej firmy ale jeszcze nie miałem okazji go dobrze przetestować, ogólnie jest bardzo solidny i dobrze leży
Kupię używany Power Commander do CBR 1000RR
-
pan_blancik 15 - Świeżak
ja mam HJC PHANTOM. bardzo dobrze leży, ale tak jak pisali chłopaki wcześniej... zalezy od kształtu główki... a na moja pasuje wybornie
lekki i wmiare dobra szybka (przynajmniej narazie). przymierz koniecznie i kupuj

lekki i wmiare dobra szybka (przynajmniej narazie). przymierz koniecznie i kupuj
...let's ride...
-
Slesz - Świeżak
Malutki84 , sam kupiłem w tamtym tygodniu HJC FG-15 (model draco1 ) za ~850 zeta, i jestem super zadowolony. Nie oszczędzaj na swojej głowie! 

_ _ _ _ _ _ _CBR 600 F4i model 2004_ _ _ _ _ _ _ - SPRZEDAM !! | http://allegro.pl/item575040144_honda_c ... ilnie.html
-
j@rek - Świeżak
<i><b>"A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć..."</b></i>
<b><i><a href="http://zmija.riderblog.pl/">Blog Żmii</i></b></a>
<b><i><a href="http://zmija.riderblog.pl/">Blog Żmii</i></b></a>
-
Lovtza - Moderator
ja mam w ofercie kaski hjc ( nie chce być konkurencją ) i naprawde nie musisz się obawiać o i ch jakość jak i wytrzymałość. Będziesz zadowolony, a opinie moich przedmówców są jak najbardziej zgodne z prawdą także udanych zakupów kolego 

AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
fg-15 fs10
Witam!
Ja właśńie zastanawiam się nad FG-15 albo fs-10. fs-10 o 100 zł droższy ale ma okulary wewnętrzne przyciemniane..
Napiszcie coś więcej jak ktoś używa któryś z tych modeli.. Najbardziej zależy mi na opiniach dotyczących poziomu hałasu..
Pzdr
Ja właśńie zastanawiam się nad FG-15 albo fs-10. fs-10 o 100 zł droższy ale ma okulary wewnętrzne przyciemniane..
Napiszcie coś więcej jak ktoś używa któryś z tych modeli.. Najbardziej zależy mi na opiniach dotyczących poziomu hałasu..
Pzdr
- Thorgal8
- Świeżak
HJC FS-10 kontra SHOEI XR-1000
Skoro jest temat kasków HJC to muszę się wypowiedziec. Własnie szukam kasku dla siebie. Początkowo chciałem kupić SHOEI XR-1000. Polecił mi go znajomy, że podobno zajebiaszczy kask, najlepszy na świecie, lepszego nie ma, a że drogi to, wiadomo, za jakość się płaci. Poszedłem do sklepu i pytam o SHOEIa. Oki, cacy cacy, przymierzam, ale chciałem się dowiedzieć więcej i sie dowiedziałem, że nie ma on wyjmowanej wyściółki. Jak zapytałem jak go prać to mi odpowiedziano ze w całości należy go włożyć do wiadra i w ten sposób wtedy prać wyściółkę. Byłem nieco skonsternowany, ale cóż brnę dalej. Pytam o nosek i podbródek. Okazuje sie że ... kask ich nie ma (!), trzeba dokupić oddzielnie za jakieś dodatkowe 250 zeta. Kurcze, w morde, przecież ten kask kosztuje 1500 zł (!)(w jednolitym malowaniu, jak chcesz bajerancki to musisz dopłacić 400 zeta). Ale dobra, pytam jak jest z szybką, no wiecie, filtry UV, przyciemnianie itp. Okazuje się że szybka standardowa nie ma żadnego filtra UV, a jak chcesz mieć przyciemnianie to trzeba dokupić dodatkową szybkę i sobie wymienić standardową na tą dokupioną. To jak będe sobie jechał i mi słońce zaświeci w oczy to będe musiał się zatrzymać i wymieniać szybkę? a jak znowu wjadę między drzewa i zrobi się za ciemno dla przyciemnianej szybki to co, znowu zatrzymywać sie i zmieniać na normalną? Dlaczego ten kask jest w ogóle taki drogi, bo moim skromnym zdaniem te cechy zupełnie tego nie uzasadniają.
Dla kontrastu ostatnio się zainteresowałem innymi firmami i dla przykładu wpadły mi w oko właśnie kaski HJC, a w szczególności model FS-10. I czego się dowiaduję? Dowiaduję sie ze HJC robi na prawdę świetne, lekkie, ciche, bardzo dobrej jakości kaski. Poza tym dla przykładu HJC FS-10 ma wypinaną wyściółkę, szybkę z filtrami UV, szybkę wewnętrzną opszczaną przecisłoneczną, obie szybki z antyfogiem, pełną full wentylację, zrobiony z kompozytów, tzn lekki, a jeszcze ludzie sie tak ciepło o tych kaskach wypowadają. poza tym dużo innych rzeczy. Acha i cena, 999 zł, a w jednolitych barwach okolo 800 zł.
Niech ktoś mi teraz powie dlaczego ludzie uważają kaski SHOEI XR-1000 za takie zajebiste? Ja jak sobie pomyśle, ze miałbym kask za 1500zł, który nie ma wyjmowanej wyściółki (pranie całego kasku w wadrze, potraficie to sobie wyobrazic? bo ja nie), nie ma noska ani podbródka i jeszcze że jak bym chciał się obronić przed słońcem to musiałbym zmieniać szybki, to nie wiem co mam sobie myśleć. Czy te SHOEIe nie są przereklamowane?
W tej chwili przewaza u mnie HJC, choć z wyglądu bardziej podoba mi sie Shoei.
Dla kontrastu ostatnio się zainteresowałem innymi firmami i dla przykładu wpadły mi w oko właśnie kaski HJC, a w szczególności model FS-10. I czego się dowiaduję? Dowiaduję sie ze HJC robi na prawdę świetne, lekkie, ciche, bardzo dobrej jakości kaski. Poza tym dla przykładu HJC FS-10 ma wypinaną wyściółkę, szybkę z filtrami UV, szybkę wewnętrzną opszczaną przecisłoneczną, obie szybki z antyfogiem, pełną full wentylację, zrobiony z kompozytów, tzn lekki, a jeszcze ludzie sie tak ciepło o tych kaskach wypowadają. poza tym dużo innych rzeczy. Acha i cena, 999 zł, a w jednolitych barwach okolo 800 zł.
Niech ktoś mi teraz powie dlaczego ludzie uważają kaski SHOEI XR-1000 za takie zajebiste? Ja jak sobie pomyśle, ze miałbym kask za 1500zł, który nie ma wyjmowanej wyściółki (pranie całego kasku w wadrze, potraficie to sobie wyobrazic? bo ja nie), nie ma noska ani podbródka i jeszcze że jak bym chciał się obronić przed słońcem to musiałbym zmieniać szybki, to nie wiem co mam sobie myśleć. Czy te SHOEIe nie są przereklamowane?
W tej chwili przewaza u mnie HJC, choć z wyglądu bardziej podoba mi sie Shoei.
- svar
- Świeżak
No nie wiem . Miałem na glowie shoei multitec i musze przyznac ze byl super komfortowy . Ale kupilem wkoncu nolana n102 z racji ceny .
Za firme zawsze sie placi to fakt . Jednak firma to też takie cechya jak tradycja solidność bezpieczeństwo . Osobiście wolal bym shoei od hjc .
Za firme zawsze sie placi to fakt . Jednak firma to też takie cechya jak tradycja solidność bezpieczeństwo . Osobiście wolal bym shoei od hjc .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
Re: HJC FS-10 kontra SHOEI XR-1000
svar napisał(a):Skoro jest temat kasków HJC to muszę się wypowiedziec. Własnie szukam kasku dla siebie. Początkowo chciałem kupić SHOEI XR-1000. Polecił mi go znajomy, że podobno zajebiaszczy kask, najlepszy na świecie, lepszego nie ma, a że drogi to, wiadomo, za jakość się płaci. Poszedłem do sklepu i pytam o SHOEIa. Oki, cacy cacy, przymierzam, ale chciałem się dowiedzieć więcej i sie dowiedziałem, że nie ma on wyjmowanej wyściółki. Jak zapytałem jak go prać to mi odpowiedziano ze w całości należy go włożyć do wiadra i w ten sposób wtedy prać wyściółkę. Byłem nieco skonsternowany, ale cóż brnę dalej. Pytam o nosek i podbródek. Okazuje sie że ... kask ich nie ma (!), trzeba dokupić oddzielnie za jakieś dodatkowe 250 zeta. Kurcze, w morde, przecież ten kask kosztuje 1500 zł (!)(w jednolitym malowaniu, jak chcesz bajerancki to musisz dopłacić 400 zeta). Ale dobra, pytam jak jest z szybką, no wiecie, filtry UV, przyciemnianie itp. Okazuje się że szybka standardowa nie ma żadnego filtra UV, a jak chcesz mieć przyciemnianie to trzeba dokupić dodatkową szybkę i sobie wymienić standardową na tą dokupioną. To jak będe sobie jechał i mi słońce zaświeci w oczy to będe musiał się zatrzymać i wymieniać szybkę? a jak znowu wjadę między drzewa i zrobi się za ciemno dla przyciemnianej szybki to co, znowu zatrzymywać sie i zmieniać na normalną? Dlaczego ten kask jest w ogóle taki drogi, bo moim skromnym zdaniem te cechy zupełnie tego nie uzasadniają.
czlowieku o czym Ty piszesz..... jak nie ma wyjmowanej wysciolki co? i co z tymi dodatkami? a z szybka to chyba normalne jest....
a tak jeszcze sie zapytam... widziales jakiegos kierowce z GP ktory jezdzi w HJC? A widziales ilu ma Shoei'e?
-
kravec - Administrator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości