wulkanizacja opon motocyklowych
• Strona 1 z 1
wulkanizacja opon motocyklowych
Przebiłem opone... i mam pytanie: czy opony motocyklowe można wulkanizować? słyszałem, że się je kołkuje, czy cos w tym rodzaju?
Jeśli tak to może zna ktoś dobry zakład w Warszawie, który by się tym zajmował?
Jeśli tak to może zna ktoś dobry zakład w Warszawie, który by się tym zajmował?
-
Ryba - Świeżak
powiem Ci tylko że się wpakowałeś troche z tym tematem
:D a dlaczego to dowiesz siÄ™ za kilka godzin
ja słyszałem że można ale się tego nie robi ze względu na bezpieczeństwo... weź sobie pomyśl co może się stać np przy 120 jak Ci strzeli opona na tym łataniu... z innej strony mając praktycznie nową oponę szkoda by było wywalić 400 zł o tak... ;] w każdym razie niech wypowiedzą się bardziej wtajemniczeni ... to była tylko moja luźna refleksja 

Romet "Polo" >>> WSK Dudek >>> Yamaha XJ550 >>> Honda VFR 750 rc36
- Xemiz
- Świeżak
Ja jak złapałem kapcia to po prostu zawiozłem koło do wulkanizacji, zakleił mi ładnie i śmigałem dalej. Ryzyko zawsze jest.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
ja też raz łatałem opone i jeżdziłem nią do końca czyli jak na całej oponie było wi dać płutno 

Suzuki GSX-R 750 (olejak)
-
lukaszbiernacki - Świeżak
kiedyś jak kupiłem 2 używki.
1 troche zniszczona ale cała a 2 prawie nowa lecz naprawiana to koleś z około 20 letnim doświadczeniem w tym temacie powiedział ,że lepiej tą gorszą kłaść a całą niż przebitą.....
niewiem co masz za moto ale jak coś "mocnego" to pamiętaj co może Cię spotkać..
pozdrawiam
1 troche zniszczona ale cała a 2 prawie nowa lecz naprawiana to koleś z około 20 letnim doświadczeniem w tym temacie powiedział ,że lepiej tą gorszą kłaść a całą niż przebitą.....
niewiem co masz za moto ale jak coś "mocnego" to pamiętaj co może Cię spotkać..
pozdrawiam
-
FZR600R - Świeżak
sam, sobie odpowiadam... Warszawa ul.Puławska 229... bardzo profesjonalny zakład wulkanizacyjny... wczoraj byłem i gorąco polecam... byłem w szoku jak koleś sprawdził nawet jakie ciśnienie do tego modelu powinno być w oponie i z jaką siła dokręcić nakrętke od tylnej ośki... 

przyczajony tygrys, ukryty smok... zielony smok... Kawasaki

-
Ryba - Świeżak
kolego powiem tak kolkowalem 2 opony michelin pilot power w r6 trwa to ok.3 min i zjezdzilem je az szmata wyszla i nic sie nie wydazylo nawet a 120 to na kapciu jechalem 25 km i nie bylo problemu jej zakolkowac dotyczy to opony tylnej przedniej nie polecam
ALIK R1
- alik_r1
- Świeżak
-
Lukas_dan - Świeżak
alik_r1 w archeologa siÄ™ bawisz
czytaj daty.
Jest kilka serwisów w W-wie i w okolicach gdzie naprawiają opony motocyklowe, oczywiście naprawiana opona musi spełnić kilka warunków.

Jest kilka serwisów w W-wie i w okolicach gdzie naprawiają opony motocyklowe, oczywiście naprawiana opona musi spełnić kilka warunków.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Ryba napisał(a):sam, sobie odpowiadam... Warszawa ul.Puławska 229... bardzo profesjonalny zakład wulkanizacyjny... wczoraj byłem i gorąco polecam... byłem w szoku jak koleś sprawdził nawet jakie ciśnienie do tego modelu powinno być w oponie i z jaką siła dokręcić nakrętke od tylnej ośki...
Puławska 229 ,jeżdżę nią codziennie przyda się ta wiedza. Dzięki wielkie
- czwarek
- Świeżak
No i niestety... wracam dziś... a tu patrze piękny nowy gwoździk w tylnej oponie...
Praktycznie na środku...
Opona prawie nowa... czytałem że niby się nie naprawia... ale według mnie przy małym gwoździu... bez rozcięcia ... można.
Czy ten warsztat na Puławskiej ma sprzęt do motocykli, w sensie czy profesjonalnie wyważy mi koło itp?
Może znacie jeszcze jakiś warsztat typo do motocykli
Praktycznie na środku...
Opona prawie nowa... czytałem że niby się nie naprawia... ale według mnie przy małym gwoździu... bez rozcięcia ... można.
Czy ten warsztat na Puławskiej ma sprzęt do motocykli, w sensie czy profesjonalnie wyważy mi koło itp?
Może znacie jeszcze jakiś warsztat typo do motocykli
RSIX
-
Rafal_W_wa - Świeżak
najświeższe informacje...
Pan Tomasz Szostak naprawia opony nadal w zależności od uszkodzenia.
Obecnie jednak nie naprawia opon o najwyższym indeksie prędkości , nieważne jakie uszkodzenie.
Pan Tomasz Szostak naprawia opony nadal w zależności od uszkodzenia.
Obecnie jednak nie naprawia opon o najwyższym indeksie prędkości , nieważne jakie uszkodzenie.
RSIX
-
Rafal_W_wa - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości