polerka?
• Strona 1 z 1
skutki? świeci i błyszczy sie jak psu jaja
osobiscie nie preferuje polerowania ramy a silnika? to juz wogole chyba sic?
jedynie to ranty felg, a ramiona malowane w kolor moto... o tak:P
ps. to moje zdanie;)

osobiscie nie preferuje polerowania ramy a silnika? to juz wogole chyba sic?
jedynie to ranty felg, a ramiona malowane w kolor moto... o tak:P
ps. to moje zdanie;)
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Ścigacz.pl
ej ludzie samemu polerowac felge?? GŁUPOTA!!
przeciesz podczas polerki zdziera sie felge...jak ktos niepotrafi to niezle sobie ja spier****...proponuje dac do zakładu...na przykładzie samochodu...znam typka co chciał wypolerowac sobie felgi...tydzien polerował wyszły lustra...ale w wulkanizacji niemogeli ich wywarzyc tak je spie***ył...wiec nieradze...
przeciesz podczas polerki zdziera sie felge...jak ktos niepotrafi to niezle sobie ja spier****...proponuje dac do zakładu...na przykładzie samochodu...znam typka co chciał wypolerowac sobie felgi...tydzien polerował wyszły lustra...ale w wulkanizacji niemogeli ich wywarzyc tak je spie***ył...wiec nieradze...
chcesz jechac wolniej...to zwolnij ....chcesz jechac szybciej to w łeb sie pierdolnij
- maciekspd
- Świeżak
może koleś się za bardzo postarał, ja felg nie polerowałem. Robiłem lustro na radiatorkach do kompa bo w overclocking lubie sie bawić i zdarłem tylko wierzchnia strone z farba i nic więcej.Nie powinno dużo starcic na wadze
- indus
- VIP Ścigacz.pl
No ja tez jestem tym zainteresowany od niedawna i cos tam wyszukalem ze trzeba metal zaczac szlifowac najlepiej krazkami paieru sciernego na nasadce szlifierki lub wiertarki zaczynajc od ziarnistosci 200,nastepnie 400, 800. a gdzie indziej przeczytalem ze trzeba zaczac od 800, 1000, 2000 (to chyba zalezy od rys i nierownosci). a nastepnie kupuje sie na nasadke krzaek filcowy na ktory naklada sie paste polerska np. SONTAX (nie wiem dokladnie jaka)-dostepna w Castoramie i tym pucujemy do efektu. Jedni mowia zeby malowac lakierem (czesciowo traci polysk), inni wola przetrzec raz na ok. pol roku pasta TEMPO i wszystko znowu sie swieci jak psy jaja w wielkanoc..... jest tylko 1 proble ja w swoim rzemieslniku znalazlem krazki paieru o ziarnistosci max. 240 reszta np. 800, 1000,2000 tylko do pucowania rączka. nie wiem czy tak jest wszedzsie? czy dostane normalne np. w Castoramie? jezeli ktos cos wie prosze o pomoc... na razie jestem w fazie testów szlifowania i szukam jakiejs pasty polerskiej, moze ktos cos poleci..... 

-
nurser102 - Świeżak
jak masz farbę zacznij od 600, albo 800, puzniej tak jak pisałem. Ale z tą szlifierka to uważaj żebyś nie przesadził. Te niższe nominały papierów to starszne rysy robią i puźniej to zostaje. Pastę daje sie na koniec zwiększa połysk i doszlifowywuje trochę i zostaje idealne lustro. Chociaż jak ja użyłem pasty po papierze 2000 to nic właściwie nie dało bo. więc ta pasta jest zbędna ale jak uważacie
- indus
- VIP Ścigacz.pl
Nie, nie i jeszcze raz nie. Poleruje się nie papierem ściernym a specjalnymi bawełnianymi szmatami lub czymś podobnym. Kupić trzeba takie coś co się nakłada na wiertarke i ma dużo bawełnianych szmatek. Jest tego dużo rodzajów, kształtów i wielkości. Wy radzicie papierem ściernym? Może od razu na szlifierke
-
hefron - VIP Ścigacz.pl
Hefron samymi tymi kółeczkami nic nie wypolerujesz będziesz siedział i kręcił tą wiertarką do usranej śmierci trzeba urzyć papieru jak to miejsce do polerowania jest mało zjechane to trzeba urzyć najpierw papieru o takiej drobnej zairnistości potem jeszcze mniejszej a nakoniec polerka tymi kółeczkami co wspominałeś.Pzdr
>Patol< 

-
HANS - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa