cieknÄ…ca woda z pod pompy wody cr125???
• Strona 1 z 1
cieknÄ…ca woda z pod pompy wody cr125???
Wie ktos czemu kapie mi woda z silnika kolo pompy wody..Jest tam taka mała dziurka wyglada na oryginalna...i cieknie mi tam woda..jak odpalam i daje gazu to bardziej itp...Wydaje mi sie ze to moze byc simmering.Chociaz ostatnio rozkręcalem pompe i chyba byl ok? Moze ktos mi podpowie
Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
Uszczelka od pokrywy do wymiany. Swoją drogą, gdyby tak simering był rozwalony, to proponowałbym spuścić olej ze skrzyni i dokładnie mu się przyjrzeć. Jeżeli będzie w nim woda, tzn. że simering też masz do wymiany.
Pzdr.
Pzdr.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
ok tak myslalem bo juz rozbieralem to raz..wiem ze tam jest simmering ale wirnik tez mam do wymiany bo 2 zeberka są ułamane jakies poj.... jak rozbierali to je połamali
A jescze pytanie il tam jest simmeringów jeden czy dwa?? bo napisales "simmeringi" ja tam widzialem jeden

A jescze pytanie il tam jest simmeringów jeden czy dwa?? bo napisales "simmeringi" ja tam widzialem jeden

Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
Wiem ze u mnie byly dwa:D
To wyglÄ…da tak:
Jeden simerin od strony skrzyni -> potem jest mała przestrzeń(w tym miejscu jest ta dziurka -> drugi simering...
Jezeli cieknie Ci woda z tej dziurki to znaczy ze ten simer od strony pompy wodnej jest nieszczelny....
pzdr
To wyglÄ…da tak:
Jeden simerin od strony skrzyni -> potem jest mała przestrzeń(w tym miejscu jest ta dziurka -> drugi simering...
Jezeli cieknie Ci woda z tej dziurki to znaczy ze ten simer od strony pompy wodnej jest nieszczelny....
pzdr
-
piotrekmx - Świeżak
a wie moze ktos jaki jest rozmiar simeringu na pompie?? bo nie chce mi sie rozbierac przed wymiana...w serwisówce pisze tylko rozmiar simmeringu od strony skrzyni a od strony pompy nie ma
tu mam linka do serwisówki gdzie pisze tylko rozmiar simmera od str. oleju :
http://fiche.ronayers.com/Index.cfm/Mod ... WATER_PUMP
tu mam linka do serwisówki gdzie pisze tylko rozmiar simmera od str. oleju :
http://fiche.ronayers.com/Index.cfm/Mod ... WATER_PUMP
Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości