zła iskra, xt 600 84r
• Strona 1 z 1
zła iskra, xt 600 84r
witam.mam kolejny problem z moim xt ;/.Minowicie mam złą iske tzn.ze iskra(na jednej swiecy) jest po skosie tzn.jest na zagięciu górnej elktrody,a na drugiej świecy jest bradzo mała iskra i to gdzieś z boku(w ogóle nie między elektrodami). Obydwie świece zostały przezemnie sprawdzone na innym xt,wszystkie kable sprawdziłem i są ok. Co to może byc?Czy moze cewka zapłonowa?czy moze ta do której jest podłączony kabel wysokiego napięcia? czy moze co innego pomocy1!!!
Ps.?Na ej świecy co jest iskra "po skosie"moto jakimś cudem zapali poprzerywa troche i zgaśnie.
Ps.?Na ej świecy co jest iskra "po skosie"moto jakimś cudem zapali poprzerywa troche i zgaśnie.
- grucha87
- Świeżak
Trzeba wypędzić szatana z tej złej świecy!
A tak poważnie to może masz problem z modułem lub cewka albo z czujnikiem położenia wału korbowego?
A tak poważnie to może masz problem z modułem lub cewka albo z czujnikiem położenia wału korbowego?
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Jak dobrze popatrzysz to znajdziesz.
Każdy silnik spalinowy wyposażony w elektroniczny moduł zapłonowy posiada czujnik położenia wału korbowego( tzw.halotron mówiąc potocznie impulsator)
Każdy silnik spalinowy wyposażony w elektroniczny moduł zapłonowy posiada czujnik położenia wału korbowego( tzw.halotron mówiąc potocznie impulsator)
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
No i... ???
Piszesz ale nie konczysz.
Trzeba sprawdzic jak wyglada odleglosc miedzy koncem palca osadzonego na koncowce walu a cewkami ktore mija, tzn czy jest taka sama. Z twoich wypisow tutaj i na FM odnosze wrazenie kolego Grucha ze twojej XT przydala by sie wizyta w porzadnym serwisie.
Adam M.
Piszesz ale nie konczysz.
Trzeba sprawdzic jak wyglada odleglosc miedzy koncem palca osadzonego na koncowce walu a cewkami ktore mija, tzn czy jest taka sama. Z twoich wypisow tutaj i na FM odnosze wrazenie kolego Grucha ze twojej XT przydala by sie wizyta w porzadnym serwisie.
Adam M.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości