Suzuki GSX 600F - czy to na pewno dobry pomysł??
• Strona 1 z 1
Suzuki GSX 600F - czy to na pewno dobry pomysł??
Witam.
Pewnie to pytanie czytacie do znudzenia, ale musze je zadać czy Suzuki GSX600F to dobry motocykl dla kogoś takiego jak ja? Moje doświadczenie opiera się przede wszystkim ja jeździe na skuterach o pojemności 50 lub 125 (tego drugiego chce sprzedać, ktoś chętny??:D) miałem okazę troszkę polatać na Hodzie NSR i Suzuki Freewind..Ale te przejażdzki mozna policzyć na palcach jednej ręki:(. Mam zdanie prawko na A, ponieważ potrzebowałem je do tego większego skutera a robiłem prawko na B:)(oba zdane przy pierwszym podejściu hah!:)) Niedługo będę miał okazję pojeździć na wspomnanym GSXF-ie a mój ojciec jezeli wogóle kupi mi jakiś sprzęt, to mam wrażenie, że będzie to właśnie "jajko". Myślicie że to dobry pomysł, czy powinienem jednak pojeździć na czymś mniejszym?
Pozdrawiam !

Pewnie to pytanie czytacie do znudzenia, ale musze je zadać czy Suzuki GSX600F to dobry motocykl dla kogoś takiego jak ja? Moje doświadczenie opiera się przede wszystkim ja jeździe na skuterach o pojemności 50 lub 125 (tego drugiego chce sprzedać, ktoś chętny??:D) miałem okazę troszkę polatać na Hodzie NSR i Suzuki Freewind..Ale te przejażdzki mozna policzyć na palcach jednej ręki:(. Mam zdanie prawko na A, ponieważ potrzebowałem je do tego większego skutera a robiłem prawko na B:)(oba zdane przy pierwszym podejściu hah!:)) Niedługo będę miał okazję pojeździć na wspomnanym GSXF-ie a mój ojciec jezeli wogóle kupi mi jakiś sprzęt, to mam wrażenie, że będzie to właśnie "jajko". Myślicie że to dobry pomysł, czy powinienem jednak pojeździć na czymś mniejszym?
Pozdrawiam !
- loniass
- Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
Przejedź sie i zobaczysz jak dajesz sobie rade jajo nie jest demonem prędkości ale nie jest to też skuter, jedni dają sobie rade inni nie.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
witka jeśli Tata ma zamiar kupić ci jajko 600 jako Twój pierwszy moto to śmiało . natomiast jeśli nie czujesz się zbyt pewnie to zacznij jak kolega proponuje gs 500 kup na jeden sezon zobacz ocb i sprzedaj moto tanie ale bardzo dobre do nauki PZDR!! KDW!! KOSA!!
GSX 750 F
-
KOSA - Świeżak
ja kupilem 2 miechy temu gsx600f 2001r jako pierwszy motocykl, nie jezdzilem wczesniej na niczym (motorynka sie nieliczy;P) nie liczac 250ki na jazdach. uprzednio przejechalem sie na gsxf750 by miec pewnosc ze dam sobie rade, no i jestem bardzo zadowolony. jajko nie jest agresywne do opanowania oczywiscie mozna tez na nim przyszalec dlatego trzeba miec troche w glowie. wygodne w dalekie trasy, troche ciezkie, na poczatku mialem problemy z manewrami ale jak to mowia praktyka czyni mistrza, raz nie rozlozylem do konca podnozki i przechylil mi sie na tyle ze jedyne co moglem to delikatnie go polozyc na glebie:) tanie w eksploatacji.
na jaki bys sie nie zdecydowal kup jak najmlodszy!
pozdrawiam i udanego zakupu zycze
peace
peace
-
zacieki - Świeżak
Jeździć motocyklem a go opanować to dwie różne sprawy. Zgodzi się ze mną jak mniemam wielu z was.Dlatego uważam,że faktycznie lepiej będzie zacząć od słabszej maszyny.Ja na swój pierwszy motocykl wybrałem Yamaha XJ 600N choć bardziej podobał mi się FAZER 600.Teraz przymierzam się do zmiany na Fazera ale nie żałuje takiej decyzji i wiem,że postąpiłem słusznie.
------------------
Pozdrawiam
------------------
Pozdrawiam
- Uziut
- Świeżak
Kolego "Zacieki" tak się zastanawiam,że jeżeli kupiłeś swój motocykl 2 miesiące temu to był wtedy styczeń.Hmmm.Nie wiem ile kilometrów zrobiłeś od tego czasu ale mam wrażenie,że za mało abyś doradzał loniassowi w tej kwestii ,tym bardziej ,że jak napisałeś wcześniej jeździłeś motorynką.Coś mi podpowiada,że jakbyś kupił R1 pisałbyś swoją wypowiedź w podobnym tonie.Powodzenia na drodze.
Yamaha XJ 600n
będzie Fazer 600
Yamaha XJ 600n
będzie Fazer 600
- Uziut
- Świeżak
zacieki napisał(a):ja kupilem 2 miechy temu gsx600f 2001r jako pierwszy motocykl, nie jezdzilem wczesniej na niczym (motorynka sie nieliczy;P) nie liczac 250ki na jazdach. uprzednio przejechalem sie na gsxf750 by miec pewnosc ze dam sobie rade, no i jestem bardzo zadowolony. jajko nie jest agresywne do opanowania oczywiscie mozna tez na nim przyszalec dlatego trzeba miec troche w glowie. wygodne w dalekie trasy, troche ciezkie, na poczatku mialem problemy z manewrami ale jak to mowia praktyka czyni mistrza, raz nie rozlozylem do konca podnozki i przechylil mi sie na tyle ze jedyne co moglem to delikatnie go polozyc na glebie:) tanie w eksploatacji.
peace
no wlasnie nozka jest do pipy w jaju tez mi sie kiedys zlozyla;( ale ogolnie motocykl godny polecenia:) ja nie narzekam na eksplatacje jedynie po 1,5 roku jezdzenie zaczyna brakowac mocy !!:)
habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Uziut napisał(a):Kolego "Zacieki" tak się zastanawiam,że jeżeli kupiłeś swój motocykl 2 miesiące temu to był wtedy styczeń.Hmmm.Nie wiem ile kilometrów zrobiłeś od tego czasu ale mam wrażenie,że za mało abyś doradzał loniassowi w tej kwestii ,tym bardziej ,że jak napisałeś wcześniej jeździłeś motorynką.Coś mi podpowiada,że jakbyś kupił R1 pisałbyś swoją wypowiedź w podobnym tonie.Powodzenia na drodze.
tak sie sklada kolego ze zrobilem nim juz okolo 1500 mil a to z tego wzgledu ze duzo jezdze (to moj jedyny srodek transportu) do pracy z pracy, wypady weekendowe, no i nie wspomnialem ze w uk jestem, tu zimy nie ma i mozna caly rok jezdzic. pisze co wiem z wlasnego doswiadczenia ktore oczywiscie mam marne, ale jakies na pewno bo mam do czynienia na codzien z tym motocyklem i jak kazdy kto mial z nim stycznosc i wie cos na jego temat mam prawo sie wypowiadac. z ta r1 przesadziles;) widocznie zle mnie odebrales.
pozdro
-
zacieki - Świeżak
Chyba najlepiej będzie jak zrobie tak jak mówi icid i po prostu pojeżdze troche tym jajkiem i zobaczymy:). Narazie musze czekać aż sie pogoda poprawi, bo chce wykorzystać ten motocykl w 100% i nie przejmowac sie pogodą:). Dzięki bardzo za rady, pozdrawiam:)
- loniass
- Świeżak
Dobra,może troche przegiąłem ale gdybyś w Polsce kupił swój motocykl 2 miesiące temu......sam rozumiesz.Jeżeli zrobiłeś nim 1500 km i jeździsz nim praktycznie codziennie to nieco zmienia postać rzeczy.Napisałeś,że praktyka czyni mistrza i zgadzam się z tym pod warunkiem nabrania jej po znacznie dłuższej jeździe niż po np.300 km.jakby to mogło mieć miejsce w Polsce.Pogody u nas na razie jak na lekarstwo.Zatem bez urazy i pozdrawiam. 

- Uziut
- Świeżak
Uziut napisał(a):Dobra,może troche przegiąłem ale gdybyś w Polsce kupił swój motocykl 2 miesiące temu......sam rozumiesz.Jeżeli zrobiłeś nim 1500 km i jeździsz nim praktycznie codziennie to nieco zmienia postać rzeczy.Napisałeś,że praktyka czyni mistrza i zgadzam się z tym pod warunkiem nabrania jej po znacznie dłuższej jeździe niż po np.300 km.jakby to mogło mieć miejsce w Polsce.Pogody u nas na razie jak na lekarstwo.Zatem bez urazy i pozdrawiam.
no tu calkiem cieplo choc za to deszczowo :/ ale dobry nieprzemakalny stroj i daje rade

nie ma tematu
pozdrawiam
-
zacieki - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości