yamaha R6 '08 jak przygotowac do jazdy
• Strona 1 z 1
yamaha R6 '08 jak przygotowac do jazdy
Witam kupilem nowa yamahe R6 ktora wkrotce do mnie przyplynie/USA/
Mam pytanie jak przygotowac taki motor do jazdy /czy wystarczy wlac bezyne czy tez trzeba uzupelnic oleje plyny/. Przepraszam za moje pytanie ale jest to moj 1 motor. Dziekuje i pozdrawiem
Mam pytanie jak przygotowac taki motor do jazdy /czy wystarczy wlac bezyne czy tez trzeba uzupelnic oleje plyny/. Przepraszam za moje pytanie ale jest to moj 1 motor. Dziekuje i pozdrawiem
-
Pabllllo - Świeżak
Generalnie jak kupujesz motocykl to po prostu wsiadasz i jedziesz (polecam lekture tematu o docieraniu nowego motocykla). Trudno powiedziec w jakim stanie przetrwa transport przez atlantyk.
Jedyne co moze byc nie tak to ewentualnie stan plynow. Sprawdzenie ich nie jest jakims szczegolnym problemem. Wszystko widac w "okienkach" w ktorych masz zaznaczone minimum i maksimum wiec jak juz bedziesz mial moto u siebie to wszystko sprawdzisz i bedziesz wiedzial.
Jedyne co moze byc nie tak to ewentualnie stan plynow. Sprawdzenie ich nie jest jakims szczegolnym problemem. Wszystko widac w "okienkach" w ktorych masz zaznaczone minimum i maksimum wiec jak juz bedziesz mial moto u siebie to wszystko sprawdzisz i bedziesz wiedzial.
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
Skoro nie wiesz co z nią zrobić to podjedź do serwisu i tam za pewną sumkę wszystko Ci sprawdzą. Moim zdaniem to najlepsza opcja. Wiem ,że R6 fajnie wygląda ale skoro masz takie wiadomości na temat motocykli to wnioskuje ,że jeździć też najlepiej nie potrafisz. Chyba ,że sie myle.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Tak jak Siekson mówi, sprawdzić ogólnie płyny (hamulce, płyn w chłodnicy, olej) i jazda:) a co do docierania to jest wiele szkół, ale jak masz nowy motocykl to może zaopatrzyli Cie w jakąś instrukcje z zaleceniami od producenta, bo od każdego usłyszysz inna technike;) no i lać i jeździć!:D podrzuć jakieś zdjęcia nóweczki jak już dotrze zza Wielkiej Wody:P
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
Pabllllo napisał(a):dzieki za info
a jak sadzicie dobrze wybralem ze to yamaha,
nie mam doswiadczenia a wybierajac kierowalem sie danymi technicznymi i wszelkimi testami
Jedna cholera. Dla przecietnego zjadacza chleba nie ma zadnej roznicy czy to honda, yamaha, kawasaki.... itp.
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
Jeśli chciałeś moto sportowe to lepiej wybrać już nie mogłeś. R6 jest w 100% motocyklem sportowym, czego udowadniać nikomu nie trzeba. Jeśli to Twoje pierwsze moto to podejdź do niego z rozsądkiem i opanowaniem. Jeśli ktoś Cię wyprzedzi przeciętnym autem to nie daj się sprowokować, po prostu niech sobie jedzie, mówią, że dwa koła to więcej niż cztery, ale to tylko powiedzonko, a w praktyce jest odwrotnie. Pamiętaj, aby po odpaleniu i ruszeniu nie dawać mu wysokich obrotów, pozwól mu się rozgrzać i osiągnąć temp. pracy, tak powinno się robić zawsze, a w przypadku nowego moto trzeba o tym pamiętać. Jak go odbierzesz to sprawdź akumulator czy podłączony, później płyny i w drogę! Pozdrawiam!!!
-
sonthin - Świeżak
Zprawdz zamocowanie przedniego kola,tak sie sklada ze nie jest one zamocowane w motocyklu ktorzy przybyl na kontenerze z Japoni.Localny dealer tym sie zajmuje,a czesto do tego typu czynnosci wysylaja matolkow.Nie zaszkodzi sie upewnic ze jest to zrobione prawidlowo.
Nowy motocykl ma tez nowe opony ktore moga miec bardzo mala przyczepnosc na pierwszych paru kilometrach,mozna latwo zaliczyc glebe.
Sprawdz cisnienie w kolach,plus jak koledzy napisali plyny,i podlaczenie akumulatora.
Pierwszy raz po odpaleniu pozwol mu sie rozgrzac zanim bedziesz smigac,przyjrzyj sie bardzo dokladnie czy zadne plyny nie ciekna,plyn chlodniczy na tylkej oponie=gleba.Kto wie,moze twoj motocykl byl poskladany do kupy w poniedzialek rano przez kolesia ktory przez weekend wypil troszaczke za duzo sake.Teoretycznie dealer powinnien to sprawdzic ale ostroznosc nie zaszkodzi,nie ma co sie spieszyc,bedziasz mial cale lato na smiganie.
Powodzenia.
Nowy motocykl ma tez nowe opony ktore moga miec bardzo mala przyczepnosc na pierwszych paru kilometrach,mozna latwo zaliczyc glebe.
Sprawdz cisnienie w kolach,plus jak koledzy napisali plyny,i podlaczenie akumulatora.
Pierwszy raz po odpaleniu pozwol mu sie rozgrzac zanim bedziesz smigac,przyjrzyj sie bardzo dokladnie czy zadne plyny nie ciekna,plyn chlodniczy na tylkej oponie=gleba.Kto wie,moze twoj motocykl byl poskladany do kupy w poniedzialek rano przez kolesia ktory przez weekend wypil troszaczke za duzo sake.Teoretycznie dealer powinnien to sprawdzic ale ostroznosc nie zaszkodzi,nie ma co sie spieszyc,bedziasz mial cale lato na smiganie.
Powodzenia.
- tomekd
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości