Zobacz wątek - Gilera runner sp 2007r. blokada,recyrkulacja spalin? gaźnik
NAS Analytics TAG

Gilera runner sp 2007r. blokada,recyrkulacja spalin? gaźnik

i inne małe pojemności
_________

Gilera runner sp 2007r. blokada,recyrkulacja spalin? gaźnik

Postprzez matkoniak » 12/3/2008, 00:57

Witam mam gilere z 207 roku.dzisaij zabralem sie za jej odblokowanie i mam maly problem bo w opisach wyczytalem ze ma miec 3 blokady.ja znalazlem jedną na wariatorze,w gazniku nie znalazlem,nad przepustnicą nie ma nic co by ją ograniczało natomiast jak odkręcilem pokrywę filtra powietrza to tak jakby tam byla jakas blokada tzn mam tam blaszkę z dziurami i nie wiem czy to ma czemus sluzyć czy to blokada.A następnym problemem jest tlumik,ma 2 rurki ktore napewno są do usunięcia a jedna cienka rurka wraca do silnika i to chyba jest recyrkulacja spalin nie wiem teraz co z tym zrobic.czy to tak zostawic czy moze ja tez usunąć i to w silniki zaślepic.moze ktos ma taką gilerke odblokowaną przez serwis?
matkoniak
Świeżak

Postprzez mastero33 » 13/3/2008, 07:38

Z wydechem to najlepiej sobie go wymien na jakis inny!wydasz 500zl ale bedziesz mial juz super..zaslepic mozesz ta cienka rurke..z filtra usun ta blaszke!a upewnij sie czy nie masz blokowanego na module czasami!
Ja u siebie (tez gilerka:) mam napewno blokowane na module i wymieniam odrazu wydech;)tylko nikt nie ma takiego motorku jak ja i nie wiem gdzie jeszcze cos moze byc nie tak:(
mastero33
Bywalec

Postprzez macello » 22/3/2008, 21:35

Piaggio/Gilera nie mają blokowanych modułów.... Blokady w tych silnikach:
-Dopalacz spalin (wywalamy i spawamy dziurę w kolanku migomatem)
-Zwężka w kolanku ( ucinamy i zaspawujemy migomatem)
-Blaszka miedzy filtrem powietrza, a gaźnikiem (wywalamy)
-blokada waria (wywalamy)
-dysza 53 (zmieniamy na dysze 65, regulujemy gaźnik)

Skuter odblokowany!!!
macello
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm