Suzuki GSF650SA Bandit K7 - pierwsza jazda
• Strona 1 z 1
Suzuki GSF650SA Bandit K7 - pierwsza jazda
Witam!
Jak w temacie, chciałem się pochwalić pierwszymi jazdami w tym roku na moim nowym nabytku. Co prawda kupiłem go już w zeszłym roku, ale w grudniu, więc nie było specjalnych okazji do jazdy.
Można powiedzieć otwarcie sezonu
Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne. Maszynka przyjemnie się zbiera. Ciągnie już od najniższych obrotów, nie szarpie łańcuchem. Jeździłem wcześniej TDM850 z 1996r. i pod tym względem TDM był gorszy. Szarpał.
Zawieszenie twardsze niż w TDM, ale w dalszym ciągu komfortowe. Trochę bolały mnie nadgarstki. Jednak powyżej 100km/h ten problem znika. W tym miejscu warto wspomnieć o skuteczności owiewki. Ciekawe jest to, że inaczej niż w TDM czuć napór powietrza na klatę, okolice ramion. Głową za to nie szarpie i pozostaje ona w spokoju. W TDM było na odwrót. Na klatce nic, za to pęd powietrza głowę chciał urwać. A była tam wyższa, turystyczna szybka.
W TDM bez względu na prędkość nie słyszałem wydechu. W Bandicie powyżej 6tyś słychać ryk. Nawet powyżej 100km/h (oczywiście przy nagłym odkręceniu manetki). Jest to przyjemne uczucie
nie widzę potrzeby wymiany puszki na sport, mimo iż początkowo o tym myślałem. Przynajmniej narazie wystarczy
Korekty wymaga usytuowanie klamek. Są za wysoko. Ale od tego jest śrubokręt, żeby moto pod siebie dopasować.
Oczywiście w lusterkach nic nie widać... poza łokciami. Dziwi mnie, że skoro skośnookie ludki są w stanie wymyślić silnik 600cmm o mocy grubo ponad 100KM, nie są w stanie zamontować lusterek na odpowiednio długich łapkach. I tak od lat!
Z rzeczy, które mnie cieszą jest alarm, zamontowany przez POLandPOSITION, a za który nie musiałem płacić
i co dla mnie b. ważne duża lampa z jasnym lustrem. Efekt na drodze niesamowity. Nie wiem jak świeci w nocy bo jeszcze nie jechałem, ale moto widać z b. daleka. To ważne dla bezpieczeństwa.
Co do pogody to było około 8st. i pod koniec ponad 120km przejażdżki ostro mną telepało z zimna. W czwartek mam nadzieję odebrać nowe ciuszki Modeki. Kurtka Roma i spodnie YarraII. Jak będę miał wrzucę opis z jazdy w AKCESORIACH.
Jak w temacie, chciałem się pochwalić pierwszymi jazdami w tym roku na moim nowym nabytku. Co prawda kupiłem go już w zeszłym roku, ale w grudniu, więc nie było specjalnych okazji do jazdy.
Można powiedzieć otwarcie sezonu

Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne. Maszynka przyjemnie się zbiera. Ciągnie już od najniższych obrotów, nie szarpie łańcuchem. Jeździłem wcześniej TDM850 z 1996r. i pod tym względem TDM był gorszy. Szarpał.
Zawieszenie twardsze niż w TDM, ale w dalszym ciągu komfortowe. Trochę bolały mnie nadgarstki. Jednak powyżej 100km/h ten problem znika. W tym miejscu warto wspomnieć o skuteczności owiewki. Ciekawe jest to, że inaczej niż w TDM czuć napór powietrza na klatę, okolice ramion. Głową za to nie szarpie i pozostaje ona w spokoju. W TDM było na odwrót. Na klatce nic, za to pęd powietrza głowę chciał urwać. A była tam wyższa, turystyczna szybka.
W TDM bez względu na prędkość nie słyszałem wydechu. W Bandicie powyżej 6tyś słychać ryk. Nawet powyżej 100km/h (oczywiście przy nagłym odkręceniu manetki). Jest to przyjemne uczucie

Korekty wymaga usytuowanie klamek. Są za wysoko. Ale od tego jest śrubokręt, żeby moto pod siebie dopasować.
Oczywiście w lusterkach nic nie widać... poza łokciami. Dziwi mnie, że skoro skośnookie ludki są w stanie wymyślić silnik 600cmm o mocy grubo ponad 100KM, nie są w stanie zamontować lusterek na odpowiednio długich łapkach. I tak od lat!
Z rzeczy, które mnie cieszą jest alarm, zamontowany przez POLandPOSITION, a za który nie musiałem płacić

Co do pogody to było około 8st. i pod koniec ponad 120km przejażdżki ostro mną telepało z zimna. W czwartek mam nadzieję odebrać nowe ciuszki Modeki. Kurtka Roma i spodnie YarraII. Jak będę miał wrzucę opis z jazdy w AKCESORIACH.
-
SQ - Mieszkaniec forum
nie wykluczam, chyba też sprzęgło się kończyło... ale cały moto skończył się przed poważną inspekcją. naszczęście żona i ja to przeżyliśmy.
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
SQ - Mieszkaniec forum
jak milo jest poczytac o pozytywnej opinii Bandita
Gratuluje zakupu i udanej przejazdzki, oby wiecej takich 

Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
Ja również przyłanczam się do gratulacji.
Poza tym bardzo ładnie opisane.... Przyjemnie się czyta.
Pozdrawiam.

Poza tym bardzo ładnie opisane.... Przyjemnie się czyta.
Pozdrawiam.
-
Jasiek8181 - Świeżak
też się cieszę bo to fajna maszyna. na tej przejażdżce była też kawa er6f. jeździec kawy bryknął też bandziorem i wydał opinię, że bandit ma lepszy zawias i lepszą ochronę przed wiatrem. moim zdaniem kawa ma ciekawy dźwięk z ciekawego tłumika, ale bandit jest lepszy
ps. ciekawi mnie jak ochrona przed wiatrem przy wyższych prędkościach. tzn. śmigałem już 180km/h ale byłem tak przejęty, że nie zwróciłem uwagi

ps. ciekawi mnie jak ochrona przed wiatrem przy wyższych prędkościach. tzn. śmigałem już 180km/h ale byłem tak przejęty, że nie zwróciłem uwagi

-
SQ - Mieszkaniec forum
-
turboponczek - MEGA TROLL
turboponczek napisał(a):
Z lusterkami mam ten sam problem- musze troche łokieć schować gdy patrze w nie. Ale moze to kwestia regulacji ? Niezbyt sie przyłozyłem zeby je odpowiednio nastawić hehe.
niestety raczej nie. ja się przykładałem, ale efekt bez zmian. sądzę, że zasługę ma tu mój wzrost - 187cm, ale przecież to wcale nie jakoś strasznie dużo, więc japońce dali ciała po mojemu!
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
turboponczek - MEGA TROLL
pewnie tak, przy czym pomyliłem się określając wiek TDM. był z 1998
chociaż nie ma to większego znaczenia.
chiałem również nadmienić, że wspomniana wcześniej kawa lusterka ma na jeszcze krótszych łapkach, zamontowane na węższej owiewce... planowany jest tam przeszczep z GS500, tam łapki są troche dłuższe

chiałem również nadmienić, że wspomniana wcześniej kawa lusterka ma na jeszcze krótszych łapkach, zamontowane na węższej owiewce... planowany jest tam przeszczep z GS500, tam łapki są troche dłuższe

-
SQ - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości