yamaha ybr 125 - co sadzicie?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
temat cbr-ki zostal juz przerobiony,to nie ten typ motoru..a portfel nie jest duzy,bo nowa ybr-ka kosztuje 7900 z rocznika 2005 w salonie (ale od pomyslu nowego definitywnie odszedlem za wasza rada
)..ale skoro mowicie ze lepiej gn albo rebel to prawdopodobnie was poslucham przy czym sklanialbym sie bardziej do hondy,aczkolwiek poczytalem troche o tym rebelku i dowiedzialem sie ze jesli chodzi o ta maszynke to warto zaczac od250, co Wy sadzicie na ten temat? i jaka jest roznica w ekonomice 125 i 250 i jak wogole ekonomicznie wyglada ten motorek? a przechodzac to konkretow co myslicie o tym: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=120726330 ?

-
kapturnik7 - Świeżak
ja powiem tak - rebelka bardziej crusier, jak dla mnie ładniejsza od gn, ale gn prawie połowe tańsza, wydaje mi się, że do jazdy po mieście będzie wygodniejsza [wyżej sidzisz, więcej widzisz, miekksze zawieszenia, dynamika silnika podobna]

-
Bunny - VIP Ścigacz.pl
powiem tyle jeżdziłem dużo szybszym motorem ale.... teraz mam rebelke 125 którą kupiłem w kwietniu za 3500zł z 1996r. w stanie bardzo dobrym ,zrobiłem nią już 4tys.km a ona ma prawie 36tys.km nabite i się nic niepopsuło w niej (odpukać)ładnie chodzi jak na cruser mało pali około 3 litrów na 100 wyciąga v-max 120 i nic więcej jak chcesz sobie tylko pojeżdzić za niewielkie pięniądze taki sprzętem to polecam ją !!!!!!!
P.S To jest motorek do spokojnej jazdy a nie do stuntu!!!!!!
P.S To jest motorek do spokojnej jazdy a nie do stuntu!!!!!!
- mafioza
- VIP Ścigacz.pl
ze do spokojnej jazdy to mi pasuje, rzadko sie we mnie odzywa "wariat drogowy" i nawet nie mam ambicji ruszac pierwszy spod swiatel..ale gdybym chcial jezdzic z kims?sam waze dobre 100kg mam ok 190 wzrostu czy silniczek pociagnie oprocz siebie samego i mnie jeszcze jakies np 70-80 kg balastu w postaci pasazera?
Honda cb 900f hornet - my black dream
-
kapturnik7 - Świeżak
rebelka da rade...oczywiscie bedzie słapsza niz pod osoba która warzy 60 kilo...ale jesli chodzi o cos dobrego do spokojnej jazdy to tylko rebelka
chcesz jechac wolniej...to zwolnij ....chcesz jechac szybciej to w łeb sie pierdolnij
- maciekspd
- Świeżak
a tak w razie czego to mozna z nia pojechac do serwisu hondy czy juz ich nie biora? a moze wogole sie nie oplaca jezdzic o firmowych serwisow?
-
kapturnik7 - Świeżak
biorą bo się pytałem przed zakupem ale tą rebelką 125 też da się poszalećco prawda to nie scig ale naprawde super maszyna
P.S Przynajmniej samochodziarze niezajezdzają drogi jak się jedzie (oczywiści niektóre buraki a szczególnie te zazdrosne zajezdzają)
P.S Przynajmniej samochodziarze niezajezdzają drogi jak się jedzie (oczywiści niektóre buraki a szczególnie te zazdrosne zajezdzają)
- mafioza
- VIP Ścigacz.pl
no to spoko, kolejny plus dla maszynki:D a co sadzicie o yamahszce xv 125 virago? kilku letnia jest do kupienia za ok 6000zl,jak myslicie warto zainwestowac troche wiecej?
-
kapturnik7 - Świeżak
bo tak samo jak cbr nie ten typ motoru - chodzi mi choppera, cruisera ewentualnie naked,turystyk cos w tm guscie..125 EWENTUALNIE 250 ale to raczej nie bo na sam motor chce przeznaczyc do 6-7tys na pewno nie wiecej,mylalem o nowym za wieksza kase ale to by nie bylo drbe rozwiazanie bo jak mowiliscie nie oplaca sie to raz a dwa malo bo mi zostalo na inne niezbedne rzeczy przy zakupie pierwszego motoru..
-
kapturnik7 - Świeżak
jeszcze jest suzuki marunder 125 jest większa i lepiej się nią podróżuje niż rebelka suzu jest prawie podobna do yamahy virago125 jak będziesz się wybierał po moto to weż ze sobą kogoś kto jezdzi lub zna sie na motorach albo pojedzi nią przed zakupem do jakiegoś dobrego serwisu ale najtańsza z tych chopperów jest chyba rebelka ale jak byś chcial kupić to daj max za nia 4000zł więcej niejest warta chyba ,że rocznik jest naprawde młody i się opłaca http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=120726330 za nią możesz dać 4000zł bo jest stara za 5700 masz marundera z 1999r lub virago
- mafioza
- VIP Ścigacz.pl
no to majac do wyboru yamaha ybr 125, yamaha virago 125, suzuki maruder 125 i honde rebel 125 co byscie wybrali?mozesz jeszcze jakies propozycje tego typu maszynek?
P.S. ta aukcja byla tylko przykladem ale dzieki za rade
P.S. ta aukcja byla tylko przykladem ale dzieki za rade

-
kapturnik7 - Świeżak
Ja wybrałem Virago i jestem z tego wyboru bardzo zadowolony. Łatwo do niej zamontować sakwy skórzane (poprawiają wygląd i trochę zwiększają możliwości ładunkowe). Poza tym Virago ma silnik V2 - taki właśnie silnik najlepiej pasuje do choppera.
Simson SR50->Simson S51->Yamaha Virago 125->(???)H-D FLHTCUSE Ultra Classic Electra Glide-może kiedyś będzie...
- kozak
- Świeżak
Skąd te wiadomości? Jeśli masz jakiś opis który to potwierdza to proszę o linka. Nie wydaje mi się aby była to atrapa. Gdy się przyłoży rękę do i jednego i drugiego wydechu to można wyczuć wyraźny podmuch. Po co robić atrapę cylindra? I na koniec. Moja Virago w pewnym momencie straciła moc. Okazało się że jedna świeca była nie sprawna. Po wymianie maszyna odzyskała dawny wigor. Gdy odłączy się jedną świecę np. z przedniego cylindra, to silnik dalej może pracować na tylnym. I tak samo jak się odłączy tylny-może pracować na przednim. Czyli nie może być tu atrapy. Są dwa cylindry,pracujące, każdy po 62ccm.
Simson SR50->Simson S51->Yamaha Virago 125->(???)H-D FLHTCUSE Ultra Classic Electra Glide-może kiedyś będzie...
- kozak
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm