Zobacz wÄ…tek - Zestawy H.I.D do moto
NAS Analytics TAG

Zestawy H.I.D do moto

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Zestawy H.I.D do moto

Postprzez icid » 2/3/2008, 00:34

Co myślicie o czymś takim? może ktoś montował? Przeglądam allegro i zastanawiam sie nad zakupem, myślicie że warto? http://www.moto.allegro.pl/item32191102 ... rakow.html
icid
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez jordan23 » 2/3/2008, 00:42

Myślę że warto.Nie zakładałem xenonów ale widziałem ostatnio moto wieczorem z xenonem i powiem Wam że rewelka. Jak kupię motocykl to sprawie sobie coś takiego.Kupuj i zrób kilka fotek jak zamontujesz :)
jordan23
Stały bywalec

Postprzez MadboY » 2/3/2008, 00:56

ja mam mieszane uczucia...

Takie pseudo ksenony w autach nie maja zbyt pochlebnej opinii. Ale to nie przesadza o tych.

Sam jestem ciekaw czy faktycznie tak poprawiaja widocznosc i czy trwalosc jest taka jak zapewniaja.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu ;)
MadboY
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez elco » 2/3/2008, 01:25

co jak co te ksenony zamontujesz, ale jak ty w motocyklu spryskiwacze zamontujesz tego nie wiem :)

ja moge ci polecic zarowki phillips motovision, lub tez jakies 60/80W. Dla mnie jazda na tych zarowkach w stosunku do zwyklych robi spora roznice
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez MadboY » 2/3/2008, 01:38

elcommendante napisał(a):co jak co te ksenony zamontujesz, ale jak ty w motocyklu spryskiwacze zamontujesz tego nie wiem :)

ja moge ci polecic zarowki phillips motovision, lub tez jakies 60/80W. Dla mnie jazda na tych zarowkach w stosunku do zwyklych robi spora roznice

Przeciez to nie sa ksenony a pseudo ksenony, wiec spryskiwaczy nie trzeba.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu ;)
MadboY
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Labiss » 2/3/2008, 10:11

Ja u siebie mam założone tylko te białe żarówki "podróbki ksenonów".Powiem wam,że jak za te parę złotych to i tak robi dobre wrażenie.

Postaram się zrobić fotkę jak odbiorę moto z serwisu.

P.S. Mam przerobioną instalację tak,że świecą mi się dwa krótkie i dwa długie,a nie tak,że jedno jest krótkie,a drugie długie.To też daje lepszy efekt.
kretyn jakich mało
Labiss
MEGA TROLL

Postprzez dambandit » 2/3/2008, 10:35

Ja nie polecam . Moj kumpel załozył takie coś do samochodu Passat . Wiem to samochów wiec troche inna sytuacja . Ale mam okazje tym autem czesto jezdzić i musze przyznać że strasznie to niebieskie swiatło męczy oczy , nie jedzie sie z tymi swiatłami za wygodnie w nocy , jesli chodzi o komfort oka . Wiem motocykl to inna baja , jednak nie spodkałem nikogo kto by miał takie cos w motorze .

A jeszcze do jakości świecenia , z ksenonami ma to niewiele wspólnego , nie ma co liczyc na jakąś wiekszą poprawe pola widzenia .

Zresztą cena mowi za siebie 300 zł cały zestaw . Gdy np sama zarówka ksenonowa do samochodu to cena 300 zł za sztuke .
był suzuki bandit 600n będzie ......
dambandit
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez elco » 2/3/2008, 12:36

MadboY napisał(a):
elcommendante napisał(a):co jak co te ksenony zamontujesz, ale jak ty w motocyklu spryskiwacze zamontujesz tego nie wiem :)

Przeciez to nie sa ksenony a pseudo ksenony, wiec spryskiwaczy nie trzeba.

ehh.. Madboy, przeciez ja tylko zartowalem :) - a poniekad chcialem odwiesc naszego autora od tego niezbyt madrego pomyslu.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez maatiaas » 2/3/2008, 22:15

heh ale przynajmniej w dzień bedzię nieźle wyglądać...:D:D
maatiaas
Świeżak

Postprzez PavloRBR » 3/3/2008, 00:13

ja tam mysle ze słabiej od oryginału to napewno nie bedzie świecić ;) co najwyżej to lepiej a efekt wyzualny ... przepiękny ;) ps ja mam Halogena załozonego H3 okrągła i to jara na maxxa wszystkie inne łampy sie moga schowac ;) ale to tylko chwilowo do czasu zakupu czegos sensownego ...
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
PavloRBR
Świeżak

Postprzez icid » 3/3/2008, 23:20

Hehe szanuje wasze poglądy i dlatego sie wstrzymałem, kupiłem sobie niebieskie żarówki setki, jasność 6000k i zobacze jak będzie wyglądało. http://www.moto.allegro.pl/item31943509 ... ratis.html coś takiego :D
icid
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez elco » 3/3/2008, 23:37

sprawdzales icid czy alternator wytrzyma ? owszem 60/80W nie robi wielkiej roznicy, ale 100/90W to juz troche duzo i kiedy wlaczy ci sie wiatrak i kilka innych rzeczy to mozliwe, ze przeciazysz instalacje.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez Ryba » 4/3/2008, 18:09

wszystko fajnie, ale...:
- to nie żarówka jest odpowiedzialna za rozsyl światla i te rysunki na tej aukcji oszukują klienta... po zalozeniu tych zarowek reflektor swiecic wam bedzie tak samo, tyl ze najwyzej mocniej... czyli plama światla na ziemi bedzie taka sama jak przy zwyklej zarowce... zeby byla taka jak na tych rysunkach trzeba by zainstalowac inny reflektor....
-do biksenonów wymagane sa odpowiednie systemy czyszczace reflektor, inaczej bo zabloceniu go drastycznie zmniejszy sie nam czas zycia zarowki...
-jesli zamontujecie taka zarowke do zwyklego reflektora bardzo prawdopodobne jest ze bedziecie oslepiac innych kierowcow (brak odpowiedniego ksztaltu odblysnika)
Ryba
Świeżak

Postprzez Dokaz » 4/3/2008, 22:00

fiu fiu... i "zagadkÄ… Poliszynela" rozwiÄ…zana :D
Dokaz
Świeżak

Re: Zestawy H.I.D do moto

Postprzez abm » 7/3/2008, 10:57

icid napisał(a):Co myślicie o czymś takim? może ktoś montował? Przeglądam allegro i zastanawiam sie nad zakupem, myślicie że warto? http://www.moto.allegro.pl/item32191102 ... rakow.html

Temat generalnie wałkowany na wielu forach internetowych. Nie ma zanczenia czy wkładamy to do auta, moto, traktora itp. Wniosek generalnie taki, że nie nadaje sie do klasycznych reflektorów. Problemem jest nieprawidłowy kształt wiazki swiatła w 90 % przypadków. Inaczej mówiąc reflektor świeci nie tam gdzie trzeba. Natomiast bardzo dobrze takie przeróbki sprawdzaja sie w reflektorach soczewkowych. Kolejne problemy to brak samopoziomowania i oczyszczania klosza reflektora, co jest bezpośrednią podstawa do zabrana dowodu rejestracyjnego. Osobiście uważam, że dużo lepszym sposobem polepszenia oświetlenia jest stosowanie dobrych zarówek o podwyzszonej jasności. Prosze nie mylić z psudoksenonowymi, które powstaja przez nałożenie niebieskiego filtra na klasyczna białą żarówkę! Chyba nie musze tłumaczyc jak wpływa to na jasność. Stosowanie żarówek o podwyzszonej mocy 90/100, prowadzi bardzo czesto do wypalania odbłysnika reflektora, a nawet pękania klosza.
Pozdrawiam.
MZ ETZ 250
Honda CX 500 Euro
Honda Pan Euro ST 1100
abm
Świeżak

Postprzez SQ » 7/3/2008, 15:08

uważam, że jak coś się robi to należy robić to dobrze. proponowane w temacie rozwiązanie to półśrodek, czyli odpada. więcej z tym kłopotów niż realnych korzyści.
SQ
Mieszkaniec forum

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê