smarowanie silnika bez dozownika, termostat.
• Strona 1 z 1
smarowanie silnika bez dozownika, termostat.
witam!
Posiadam aprilie RS z silnikiem am6. Odłączyłem dozownik dlatego ze boje się ze zatre silnik. w gaźniku jest cienka rurka którą dostaje się olej. Zdjąłem z niej wężyk, teraz leje mieszankę. Ta rurka ciągnie teraz powietrze, bo jak zatykam palcem to czuje jak zasysa. Co teraz zrobić? zatkać ją czy zostawic tak jak jest? i czy to nie szkodzi jesli jest tak jak teraz?
Mam jeszcze jeden problem. Strasznie sie ona grzeje, po 5 min chodzenia na wolnych obrotach jest około 105 stopni. wydaje mi sie ze jest to wina termostatu. Tylko ten termostat jest pod głowicą. Jak można popsuć termostat żeby przepuszczał płyn, ale nie ściągac głowicy?
PROSZE O POMOC
Posiadam aprilie RS z silnikiem am6. Odłączyłem dozownik dlatego ze boje się ze zatre silnik. w gaźniku jest cienka rurka którą dostaje się olej. Zdjąłem z niej wężyk, teraz leje mieszankę. Ta rurka ciągnie teraz powietrze, bo jak zatykam palcem to czuje jak zasysa. Co teraz zrobić? zatkać ją czy zostawic tak jak jest? i czy to nie szkodzi jesli jest tak jak teraz?
Mam jeszcze jeden problem. Strasznie sie ona grzeje, po 5 min chodzenia na wolnych obrotach jest około 105 stopni. wydaje mi sie ze jest to wina termostatu. Tylko ten termostat jest pod głowicą. Jak można popsuć termostat żeby przepuszczał płyn, ale nie ściągac głowicy?
PROSZE O POMOC
- RS
- Świeżak
Zatkaj czym prędzej tą rurkę przez którą jest doprowadzany olej z dozownika.Możesz zatrzeć silnik.
Wywal ten termostat bo grozi zatarciem silnika.
Wywal ten termostat bo grozi zatarciem silnika.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Umiesz czytać?
Napisałem żebyś zatkał tą rurkę bo możesz zatrzeć silnik ale nie przez to że brak oleju tylko przez ubogą mieszankę w tej chwili twoje moto bierze lewe powietrze i grozi to przegrzaniem silnika a w konsekwencji zatarciem.
Jeśli nie rozumiesz procesów działających w silniku to po co tam łapy pchasz?
Napisałem żebyś zatkał tą rurkę bo możesz zatrzeć silnik ale nie przez to że brak oleju tylko przez ubogą mieszankę w tej chwili twoje moto bierze lewe powietrze i grozi to przegrzaniem silnika a w konsekwencji zatarciem.
Jeśli nie rozumiesz procesów działających w silniku to po co tam łapy pchasz?
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Może tak być ale obstawiał bym termostat jak go wywalisz to silnik trochę wolniej dostaje temperatury ale nie uszkodzi się od wysokiej temperatury,
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości