Opłaca się wziaść tą yamahe XJ 600?
• Strona 1 z 1
Opłaca się wziaść tą yamahe XJ 600?
Witam. Otóż pisze w sprawie kumpla który zastanawia sie nad kupnem pewnej Yamahy XJ 600. ogólnie o moto:lakier ma pare większych i mniejszych rysek, tłumiki sa pogięte (nie wiem jakim prawem oba), jest również odbarwienie na silniku a dokładnie za cylindrami (na środku silnika) i wygląda to na olej. Znajomy który był z nami oglądać to moto stwierdził że sa to odbarwienia które pojawiły sie po bardzo mocnym rozgrzaniu sinlika, co moze oznaczać że moto dostawał w d***, ale nie wiem ile moze być w tym prawdy. Ogólnie silnik równo i dobrze tyka, z zalet można wymienić rok i przebieg: 1996 oraz 35000tyś km. Cena za niego to 5600 i nie da sie nizej opuścić.. Trzeba w nim wymienić świece i olej i ogólnie wizualnie by trzebabyło doprowadzić go stanu idealnego. Martwi troche ta plama na silniku i pogięte tłumiki. moto jest sprowadzone z niemiec i zarejestrowane w polsce. Co o tym sądzicie? Opłaca się? Dzieki za odp pozdro 

- Promo
- Świeżak
Lukas dobrze ci mówi co jest tanie, to jest drogie
i to powiedzenie w temacie motocykli sprawdza sie idealnie.

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
siemasz
ja osobiscie raz wladowalem sie w podobne moto
kupilem bo bylem mlody, glupi i napalony
a pozniej w nocy nie mogle spac bo doszlo do mnie ze wydalem 5500 na moto do ktorego bede musial w ch.... dolozyc
jezeli masz kupic moto to rob to tak zebys mial z tego przyjemnosc a nie smutki i stresy
odradzam ci takie moto z wlasnego doswiadczenia
pzdr
a pozniej w nocy nie mogle spac bo doszlo do mnie ze wydalem 5500 na moto do ktorego bede musial w ch.... dolozyc
jezeli masz kupic moto to rob to tak zebys mial z tego przyjemnosc a nie smutki i stresy
pzdr
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Witka! Sam planuje kupić XJ 600N i z tego co przeglądam stronki dość dokladnie to LukasBST miał zajebiaszczego farta albo dobre znajomosci. Lukasz jak masz wiecej idealnych XJ z tym rocznikeim i za taką cenę to ja sie pisze z miejsca i kupuję!
Co było a nie jest nie pisze sie w rejestr... | GS 500EX 99` ...od 2010 bedzie Horneta 600;]
-
Kuligus - Świeżak
limak14 napisał(a):siemasz
pzdr
.........swojego czasu kupiłem ETZ 150 też do małego remontu...którą zdążyłem zatrzeć w drodze powrotnej do domu....Chociaż to nie jest porównanie do japońców....ale przesłanie jest to samo często tanie=koszty....
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
Ja tak kupiłem Jawe 350 i też nie dojechałem do domu
było to kilka latek temu ale sytuacja ta sama kupiłem tanio 

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Nie chciałem zakładac kolejnego tematu więc pisze tu. nadarzyła sie kolejna okazja kupna moto jakim jest Suzuki GS 500 a dokładnie o tą aukcje mi chodzi http://moto.allegro.pl/item320399663_su ... _500e.html Co myślicie? Troche odstrasza mnie przebieg, 50 tyś nie jest to troche za dużo? Czy cena ze względu na rocznik i przebieg jest okazjonalna czy tez nie? Ile wytrzymują silniki tych moto? Co prawda pojechałbym zobaczyć sprzęta bo mam niedaleko ale czy opłaca sie wogóle napalac na ten sprzet? Prosze o rady, Dzięki!!
- Promo
- Świeżak
przebieg jest normalny, połowa sprzetów na allegro jest krecona i maja po 25 tys kilometrow
[img:bfb38c4572]http://img155.imageshack.us/img155/9649/outlawfl6cc8.jpg[/img:bfb38c4572] | najlepszy portal motocyklowy: www.scigacz.pl
-
.OUTLAW. - Świeżak
Witka! Sam planuje kupić XJ 600N i z tego co przeglądam stronki dość dokladnie to LukasBST miał zajebiaszczego farta albo dobre znajomosci. Lukasz jak masz wiecej idealnych XJ z tym rocznikeim i za taką cenę to ja sie pisze z miejsca i kupuję!
Nie napisalem ze jest idealna,tyle ze nie bylo z nia zadnych niespodzianek,a owszem troche po znajomosci kupiona.Dolicz koszty rejejstracji do tego swiece olej i inne pierdoly i juz nie jest tak rozowo prawda?
Sracz 600
-
LukasBST - Świeżak
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Promo napisał(a):Nie chciałem zakładac kolejnego tematu więc pisze tu. nadarzyła sie kolejna okazja kupna moto jakim jest Suzuki GS 500 a dokładnie o tą aukcje mi chodzi http://moto.allegro.pl/item320399663_su ... _500e.html Co myślicie? Troche odstrasza mnie przebieg, 50 tyś nie jest to troche za dużo? Czy cena ze względu na rocznik i przebieg jest okazjonalna czy tez nie? Ile wytrzymują silniki tych moto? Co prawda pojechałbym zobaczyć sprzęta bo mam niedaleko ale czy opłaca sie wogóle napalac na ten sprzet? Prosze o rady, Dzięki!!
2 sezony takim latalem ('93 i kolo 50kkm i tez FS). Mechanicznie szczerze powiem, ze nie mialem zadnych problemow. Jedyne co to plastiki z racji wieku byly sfatygowane. Ta sztuka nie ma naklejek na zadupku, a powinna raczej je miec. W kazdym razie moto jako model godne polecenia i nie musisz sie zrazac rocznikiem czy przebiegiem. A jesli chodzi o cene to moj poszedl pod koniec zeszlego sezonu za 5k - ale mial nowe gumy, naped, rozrzad - a rzadko kiedy ktos oddaje do sprzedazy motocykl w takim stanie. Mi sie po prostu nagle zachcialo czegos wiekszego i mialem "cisnienie" zeby sprzedac. Takze te 5.5k PLN to normalna cena.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
wedlug mnie jesli mamy do czynienia z motocyklem z 96r badz podobnym to trzeba brac poprawke na to ze motocykl ma juz 12lat i podczas tych 12 lat zaliczyl juz nie jedna glebe sek w tym jak mocna i jak mocno sprzedajacy staral sie to ukryc a wiec przetarty tlumik czy rysnieta klamka sa normalnymi objawami moim zdaniem najwazniejszy jest lakier porysowany bardziej czy mniej zawsze daje wieksze spojrzenie na przeszlosc no chyba ze sprzedajacy uznal ze juz "wyblakl" cz tez byl "czerwony a ja uwielbiam czern" i go sobie pomalowal a jesli chodzi o przebiegi jesli motocykl nie ma serwisowki mozna odrazu przestac brac go pod uwage bo przekrecic licznik to 20min roboty polska to dziwny kraj tu motocykl z rocznika 90-98 maja zazwyczaj 45-50tys przebiegy czy to nie dziwne??
FZR 1000 92 r STREETFIGHTER
-
nurczas - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości