Aprilia rs dozownik
• Strona 1 z 1
Aprilia rs dozownik
Witam. Mam problem z dozownikiem oleju w Aprili Rs 125. NIe wiem do konca co jest grane. Jak mierzyłem stosunek okazało sie że bez otwarcia przepustnicy dozownik nie podaje oleju.Zaczął podawac olej w odpowiednim stosunku 1:35, 1:40 dopiero przy otwarciu całego dozownika bez krecenia manetka-na wolnych obrotach.Czy jest jakas inna regulacja oprócz tej przy lince? Czy może jest uszkodzony? Jesli ktos wie cos na ten temat to prosiłbym o pomoc 

- Goglers
- Świeżak
Filak nie miałeś moto z dozownikiem to sie nie wypowiadaj
Ja miałem już 3 moto z dozownikami i uważam że to jest bardzo dobra rzecz jeśli sie ją sprawdza i dba o to żeby działała.

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
To moze i ja siÄ™ podczepie pod temat -
Chłopaki macie jakieś dobre i łatwe pomysły na ustawienie dozownika, tak, żeby było troche ponad 1:50 ? Bo poprzedni właściciel na czas docierania silnika podkręcił dawkę i nie wiem jak to zmniejszyć, żeby było bezpiecznie.
Znaczy w sumie ja i Kravec już wpadliśmy na pomysł, ale czekam moze na jakies łatwiejsze rozwiązania...
Pozdro
Chłopaki macie jakieś dobre i łatwe pomysły na ustawienie dozownika, tak, żeby było troche ponad 1:50 ? Bo poprzedni właściciel na czas docierania silnika podkręcił dawkę i nie wiem jak to zmniejszyć, żeby było bezpiecznie.
Znaczy w sumie ja i Kravec już wpadliśmy na pomysł, ale czekam moze na jakies łatwiejsze rozwiązania...
Pozdro
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
Landryss25 napisał(a):Filak nie miałeś moto z dozownikiem to sie nie wypowiadajJa miałem już 3 moto z dozownikami i uważam że to jest bardzo dobra rzecz jeśli sie ją sprawdza i dba o to żeby działała.
Tak mistrzu, ale to że nie miałem moto z dozownikiem to jeszcze nie znaczy że nic na ten temat nie wiem. Człowiek uczy sie całe życie i przeczytałem już pare(naście) postów na ten temat i mało kto zachwalał te dozowniki - dlatego przekazuje to dalej, a wypowiadać mi sie nie zabronisz bo mam do tego takie samo prawo jak ty.
Ps. ten pomysł z pedałami też nie głupi

"Bóg wybacza...
motocykl nigdy..."

motocykl nigdy..."

-
filak - Świeżak
Hmmm dozownik cały czas jest,a w baku nie brakuje oleju.Pytałem sie czy jest jakas inna możliwoś regulacji niż przy lince czy moze dozownik jest pospsuty. Co mnie obchodzi ze miałeś 3 motory z dozownikami skoro nie potrafisz nic moądrego powiedziec tylko sie przechwalac.Dostałem odpowiedzi, które w niczym mi nie pomagają,może ktoś napisał by wreszcie coś co mi pomoże,coś sensownego ;]. Z góry dzieki
- Goglers
- Świeżak
Fenek16 napisał(a):To moze i ja się podczepie pod temat -
Pozdro
Czemu ja ciągle musze odpowiadać na forum na jakieś denne pytania a mi nikt nie pomoże jak już zadam to pytanie raz do roku

-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
rozkreccie go w cholere.. podejrzewam ze trybiki sa wyslizgane juz.. ile ten moto ma przebiegu? wyluzujcie linke calkiem, wtedy ustawienie jest na jakies 1:15, jezeli trybiki beda dobre ( wczesniej go wymyjcie nafta albo ropÄ… z pistoletu do malowania samochodow) bo byc moze jest poprostu zabrudzony.. i ustawcie linke metoda prob i bledow i bedzie dobrze, oczywiscie go zluzcie wczesniej
a tak teraz mysle.. ze to moze dozownik jest dobry tylko filterek w zbiorniczku macie przytkany, bo skoro na niskich podaje a na wysokich nie to mozemu brakowac z tego powodu ze za malo go splywa do dozownika
sprawdzcie to jeszcze
ale pamietajcie, czystosc i sprawnosc urzadzenia(przynajmniej wzrokowa) jest najwazniejsza 

<b>Aprilia RS 125 Racing</b>
pamiętaj używaj funkcji <b>szukaj</b>, traktuj ją jak przyjaciela
pamiętaj używaj funkcji <b>szukaj</b>, traktuj ją jak przyjaciela

-
pabll0 - Świeżak
dozownik oelju aprilia rs 125
witam
Posiadam motocykla Aprilia RS 125
Mam wiele pytan ale zacznijmy od poczatku
Kupilem motocykl w Niemczech. W dozowniku oleju ( który miesza sie z paliwem) jest olej koloru niebieskiego !!!
Nikt nie ma i nie wie co to za olej?
Kolejne pytanie jaki olej stosowac?
- syntetyczny
- mineralny
Jakas konkretna marka jest warta uwagi
Posiadam motocykla Aprilia RS 125
Mam wiele pytan ale zacznijmy od poczatku
Kupilem motocykl w Niemczech. W dozowniku oleju ( który miesza sie z paliwem) jest olej koloru niebieskiego !!!
Nikt nie ma i nie wie co to za olej?
Kolejne pytanie jaki olej stosowac?
- syntetyczny
- mineralny
Jakas konkretna marka jest warta uwagi
- gralmi
- Świeżak
Niebieski był chyba Motul. Nie lej mineralnego! Tylko full syntetyk. Ja polecam castrola.
-
dziekuje za cenne informacje
akurat w mojej miejscowosci dostepny jest Castrol polsyntetyk i pelen syntetyk. Pewnie sie zdecyduje na olej castrola fuul syntetyk
a czy mozesz mi powiedziec jaki konkretny model oleju Motul ma kolor niebieski? i czy warto zostac przy marce Motul czy Castrol takze bedzie odpowiedni?
Dziekuje
akurat w mojej miejscowosci dostepny jest Castrol polsyntetyk i pelen syntetyk. Pewnie sie zdecyduje na olej castrola fuul syntetyk
a czy mozesz mi powiedziec jaki konkretny model oleju Motul ma kolor niebieski? i czy warto zostac przy marce Motul czy Castrol takze bedzie odpowiedni?
Dziekuje
- gralmi
- Świeżak
Nie pamiętam jaki to był ten motul ale spokojnie możesz przy takim pozostać bo to bardzo dobra firma. Ale jeśli masz pod ręką Castrola to lej taki bo po co szukać albo jeszcze zamawiać przez internet i dodatkowo płacić za przesyłkę jeśli można kupić na miejscu.
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości