stanowczo za duże spalanie...
• Strona 1 z 1
stanowczo za duże spalanie...
Witam wszystkich, słuchajcie mam taki problem; mam honbde varadero 125 z 2004 roku i bardzo duzo pali okolo 7-8litrów na 100km.
powiedzcie mi co moze byc przyczyną takiego spalania???? Wg. producenta powinna spalac okolo 3-4 litrów a nie 8... , co może byc przyczyną??? gaźniki były na regulacjach ale nic nie dało.. (dodam ze jest tp wysoko obrotowe wkreca sie prawie do 14 tyś. mała moc, duże obroty i waga w stanie do jazdy prawie 200kg no ale mimo wszystko) jak możecie poradźcie:) pozdr.
powiedzcie mi co moze byc przyczyną takiego spalania???? Wg. producenta powinna spalac okolo 3-4 litrów a nie 8... , co może byc przyczyną??? gaźniki były na regulacjach ale nic nie dało.. (dodam ze jest tp wysoko obrotowe wkreca sie prawie do 14 tyś. mała moc, duże obroty i waga w stanie do jazdy prawie 200kg no ale mimo wszystko) jak możecie poradźcie:) pozdr.
- jarek16
- Świeżak
co tu poradzic...masz wysoko obrotowy silnik ktory bedzie mial takie spalanie zawsze...i do tego 2T a spalanie 4-5l na stowke osiagniesz jak bedziesz jechal 80 na ostatnim biegu i na jak najmniejszych obrotach..te motory kupuije sie dla zabawy a zabawa jak kazdemu wiadomo zaczyna sie od 7-8 tysi obrotow...jak chcesz jezdzic ekonomicznie to kup sobie sqter 4T a jak chcesz szalec to cisnij dalej swojim cacuszkiem..
pozdrawiam

motoryna Stella ---> MZ ETZ 250 ---> Zipp vega 125 --->Wiosna GSXF 600
-
driver92 - Świeżak
Ale Varadero 125 to jest 4t. A byłeś u jakiegoś mechanika z tym?
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
No i to nie scigacz tylko enduro/turystyk 

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
no byłem panowie w serwisie i mi gaźniki ustawili i powiedzieli ze powinno byc dobrze ale nie jest. Tak varadero to 4t i to jest supermoto taki wyższy turystyk:) ogolnie abrdzo sympatyczny motorek tylko to spalanie wkurza troche;p. No sam nie wiem czy da sie cos zrobic. Gdy raz zalalem do pełna i jezdzielm tak abrdzo spokojnie do 7 tys max to mi spalil okolo 6 litrów wiec nie ma sensu tak sie emczyc o litr czy półtora roznicy. No co tam mozecie powiedziec:)?
- jarek16
- Świeżak
kolego no to 200 no to lekko zaokrąglielm:) ale z paliwem to okolo 170. do tego ja 70 z calym kąbinezonem to gdzies pod 80:) to łącznie jest pewna waga:). DOmyslam sie ze varadero 1000 jest mocne ale ja tez czasami jezdze an mocnym motorze gdyz ojciec ma bmw 1100 s wiec chodzi ładnie:) a pali mneij niz mój
- jarek16
- Świeżak
jarek 16 a teraz pytanko do Ciebie....jestes uzytkowinkiem Varadero 125...nigdy nieslyszalem o tym motorze ale zobaczylem go na allegro i niedawno na żywo to mozna powiedziec motor mazen szczegolnie pod wzgledem silnika 2cylinderki na V-ce 4sowik...moglbys mi cos o nim opowiedziec czy warto kupic jaka ma awaryjnasc itd? bylbym wdzieczny...pozdrawiam
ps. albo napisz mi na gadu plz ten mototr jest zaje
ps. albo napisz mi na gadu plz ten mototr jest zaje

motoryna Stella ---> MZ ETZ 250 ---> Zipp vega 125 --->Wiosna GSXF 600
-
driver92 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości