Opony Heidenau czy warto? ProszÄ™ o poradÄ™
• Strona 1 z 1
Opony Heidenau czy warto? ProszÄ™ o poradÄ™
Potrzebuję zakupić opnę w rozmiarze 120/70 r 17 do Hondy NT 650V Deaville, znalzłem najtańszą oponę w cenie około 200 zł "Heidenau K73" chciałem się zapytać czy ktoś miał styczność z tą marką, czy warto taką opnkę kupić, ceny pozostałych firm w tym rozmiarze zaczynają sie od około 350 zł. Ja pierwsze słysze o tej marce. Z góry dziękuję za poradę.
- radziopol4
- Świeżak
ja mam opone tej marki ale niestety w motorowerze, więc nie powiem Ci jak się zachowuje powyżej 100km/h. Ale powiem szczerze, bardzo dobrze się trzyma i to nawet na mokrej nawierzchni, ale co to jest 80 czy 90 km/h. Niech się wypowie ktoś kto ma opone tej firmy w jakimś mocniejszym motorze. Ja nie mam do niej żadnych spostrzeżeń. Nawet w śnieg się dobrze na niej jeździ =D 

- kreska
- Świeżak
witam
ja mialem takie gumki w nsr-ce a teraz mam w fzr-ze i nie moge na nie narzekac
jechalem yamaha dos sporo i nie bylo rzadnych niemilych niespodzianek
pzdr
ja mialem takie gumki w nsr-ce a teraz mam w fzr-ze i nie moge na nie narzekac
jechalem yamaha dos sporo i nie bylo rzadnych niemilych niespodzianek
pzdr
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Haidenau K73
Haidenau K73 160/60-17 używam tej opony w Yamaha TDM 900 jest to moim zdaniem opona na lekki teren/szosa, kompromis pomiędzy jednym a drugim. Bardzo dobra na jesienną pogodę gdy na szosie piasek liście i inne świństwa. W Bieszczadach latałem na niej po winklach i jestem z niej bardzo zadowolony.
- grygia
- Świeżak
Zalezy tez jak się jeździ.
O ile pykasz kilometry to ujdzie ale jak wolisz sportowo zaszeleć to zainwestuj w przyczepnośc.
O ile pykasz kilometry to ujdzie ale jak wolisz sportowo zaszeleć to zainwestuj w przyczepnośc.
-
Croowab - Bywalec
za 200 zł nie oczekuj cudu... heidenau robi dobre opony do dual sportów ale te się cenią, jak chcesz jeździć prosto jak dziadek do kościoła czy na grzyby to śmiało. jak chcesz przycisnąć to bym się obawiał...
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
Jeśli lubisz strzelać boki na suchym i balet po mokrym to bierz
Zeszło u nas kilka K73, rekordzista wykończył ją w niecałe 2tyś km bez palenia, na przodzie coś ok 3tyś. Fakt że na supermoto i nikt się nie bał poślizgów bo moto były wykorzystywane w 100% dla funu z głupienia . Za podobne pieniądze mogę polecić Avon Distanzia, klei o niebo lepiej w każdych warunkach, lekkim terenie też i nie znika w oczach tak jak Heidenau.

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości