Czy kradna motocykle ?
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Melwin ustosunkowywał się do ofert zamieszczonych w poście Przemola80, a tam jest mowa o Xenie, która jak wiemy wyje przy ruszeniu kierą.
A jak disclock nie ma alarmu i by się ruszyło... i to najlepiej z pełnym gazem to ja wówczas gratuluję kierowcy
koncentracji i pamięci.
Wielkie pozdro
A jak disclock nie ma alarmu i by się ruszyło... i to najlepiej z pełnym gazem to ja wówczas gratuluję kierowcy

Wielkie pozdro
DL1000 -> Yamaha MT01 -> Hayabusa
-
Hube - Świeżak
A ja mam pytanko. Co do zabezpieczeń.
A czy ktoś z was może stosuje zwykłe kłódki, tylko że z tych droższych. Dobrą kłódkę spokojnie można kupić dużo poniżej ceny np: Xeny pokazywanej wyżej.
Wydaje mi się że jak zapniemy dobrą kłódkę na tarcze to też będzie spełniać takie same działa jak inna blokada.
A czy ktoś z was może stosuje zwykłe kłódki, tylko że z tych droższych. Dobrą kłódkę spokojnie można kupić dużo poniżej ceny np: Xeny pokazywanej wyżej.
Wydaje mi się że jak zapniemy dobrą kłódkę na tarcze to też będzie spełniać takie same działa jak inna blokada.
-
barti - Świeżak
No co ty. Podstawowy słaby punkt kłódki to nieskrępowany dostęp do sworznia (chyba tak się to nazywa) i, co za tym idzie, możliwość przecięcia go lub przepiłowania bez (teoretycznie) uszkodzenia tarczy. Xena (lub podobne produkty dedykowane do motyckli) 'obejmują' tarczę na tyle szczelnie, że nie podejdziesz piłką, szlifierką czy przecinakiem.
Rzecz jasna, żadne w tych zabezpieczeń nie eliminuje możliwości przeniesienia motocykla więc najlepiej stosować dwa: blokada tarczy i sznurek do rynny
choć moja teoria jest taka, że jeśli złodziej uprze się na Twojego sprzęta to nic nie pomoże. Kwestia czasu. Szkoda.
Rzecz jasna, żadne w tych zabezpieczeń nie eliminuje możliwości przeniesienia motocykla więc najlepiej stosować dwa: blokada tarczy i sznurek do rynny

DL1000 -> Yamaha MT01 -> Hayabusa
-
Hube - Świeżak
Zgadza się ale można by dobrać jakąś bardzo szczelną kłódeczkę. choć chyba lepiej kupić tańszą blokadę na tarcze i dokupić do tego łańcuch.
-
barti - Świeżak
Jak zlodziej sie uprze to ukradnie wszystko
Jednak mozna mu utrudnic zycie roznymi przeszkodami blokadami
Xena o ktorej piszecie jest bdb patentem anty kradziezowym
Na tym forum nie jednemu moto uratowala.
Jak polaczysz to jescze z bolkada "linka kryptonite" to zlodziej powie
I GIVE UP

Jednak mozna mu utrudnic zycie roznymi przeszkodami blokadami
Xena o ktorej piszecie jest bdb patentem anty kradziezowym
Na tym forum nie jednemu moto uratowala.
Jak polaczysz to jescze z bolkada "linka kryptonite" to zlodziej powie
I GIVE UP

------------------------------------------------------
Raf>>> On the road - plan 4 the worse hope 4 the best
Raf>>> On the road - plan 4 the worse hope 4 the best
-
rafalrach - Świeżak
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3